Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΕΠΑ

Και ενώ ο λαός κάνει τα… «μπάνια» του, και ΟΛΟΙ οι πολιτικοί κάνουν τα αδύνατα δυνατά (όπως λένε) για να καλυτερεύσει η κατάσταση της χώρας, υπάρχει μια «άλλη» κατηγορία Ελλήνων, που ζουν το...
δικό τους μαρτύριο (κυριολεκτικά), γιατί ΕΤΣΙ αποφάσισαν κάποιοι, και ΕΤΣΙ, γίνεται.

Αναφέρομαι στην κατηγορία των Χρονίως Πασχόντων, των Α.Μ.Ε.Α, που είχαν την ΑΤΥΧΙΑ να ζουν στην Ελλάδα, τη χώρα, που οι «αρμόδιοι» δεν λογαριάζουν τον ανθρώπινο πόνο, ΔΕΝ λογαριάζουν τις ΖΩΕΣ μας και παίζουν με αυτές, και δημιουργούν, σκαρφίζονται, τακτικές ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ.

Είναι ΟΛΟΙ εκείνοι, που ενώ ΔΕΝ είναι άξιοι να μοιράσουν δυο γαιδάρων άχυρο (που λέει και ο λαός), «σχεδιάζουν» για την επόμενη μέρα της χώρας.

Να πούμε λοιπόν τα πράγματα με το όνομα τους (οι άμεσα ενδιαφερόμενοι τα ζουν στο πετσί τους).

Όταν δημιουργήθηκαν λοιπόν τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηριών, ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ, πως θα ξεκαθάριζε η κατάσταση, το ΧΑΟΣ που επικρατούσε ΤΟΤΕ στο χώρο των ΑΜΕΑ, των Χρονίως Πασχόντων, κλπ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΤΕ, δεν φανταζόταν πως τα ΚΕΠΑ, θα εξελισσόταν σε ΚΕΝΤΡΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΘΗΣΕΩΝ, πως θα ήταν ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ «Κέντρα Πειραματισμών και Θαυμάτων», Κέντρα ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ της ανθρώπινης ΖΩΗΣ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ..

Φοβερή εξέλιξη.

Νόμοι επί νόμων, και το «κερασάκι»;

Ο «Πίνακας Παθήσεων και ποσοστών αναπηρίας» (τα βάζω μαζί γιατί ουσιαστικά είναι το ίδιο), τα γνωστά σε ΟΛΟΥΣ ΜΠΑΚΑΛΟΤΕΦΤΕΡΑ, οι ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ ΚΤΕΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ.

Αλήθεια, βρεθήκατε φίλοι μου ποτέ έξω από κάποιο ΚΕΠΑ;

Θα πρότεινα στους δύσπιστους, να κάνουν μια βόλτα από εκεί, και θα καταλάβουν ΠΟΛΛΑ.

Θα δουν για παράδειγμα, οι επιτροπές να «συνεδριάζουν» ΟΧΙ σε ιατρεία, αλλά σε γραφεία, θα δουν, το «ξεπέταμα» των ασθενών σε χρόνο ρεκόρ, την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ κάποιων «επιστημόνων», θα δουν πολλά και θα τραβούν τα μαλλιά τους.

Βέβαια, να επαναλάβω εδώ όπως έχω γράψει πολλές φορές, πως ΕΥΤΥΧΩΣ, ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΤΑ ΑΙΣΧΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ, ΕΥΤΥΧΩΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ.

Μίλησα πιο πάνω για ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. Αντιμετωπίζουν τον ασθενή σα σκουπίδι, σαν αντικείμενο. Ψάξτε το και θα βρείτε εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες καταγγελίες.

Μίλησα για «θαύματα» που γίνονται στις επιτροπές, και αυτά κι αν είναι πολλά. Άνθρωποι με χρόνιες παθήσεις, «κρίνονται» μέσα σε ένα δεκάλεπτο αν όχι «υγιείς» με πάθηση «ήπιας μορφής», και αυτό μόλις ο γιατρός ΞΕΦΥΛΛΙΣΕΙ τον φάκελο του ασθενή….

Θα μπορούσα να γράφω παραδείγματα, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, για ΩΡΕΣ και πάλι δεν θα τελείωναν.

Οι ασθενείς Συνελληνες, πηγαίνουν σε κανονικά ΣΦΑΓΕΙΑ. Το ζητούμενο είναι να μειωθούν τα ποσοστά αναπηρίας, να ΚΟΠΟΥΝ οι όποιες παροχές, να γλυτώσει το «κράτος» χρήματα.

Το… «ευαίσθητο» και κοινωνικό κράτος, για το οποίο ΟΛΟΙ οι χρόνια πάσχοντες, ΟΛΑ τα ΑΜΕΑ, αποτελούν αβάσταχτο βάρος και πρέπει να εξαφανιστούν.

Θα επανέλθω.





Βασίλης Τσούγκαρης

tsougarisgnomi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: