Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΕΠΑ 2

Εδώ είμαστε πάλι, με το γνωστό θέμα για το οποίο ΚΑΝΕΙΣ δεν νοιάζεται, και ακούει στο όνομα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηριών.

Τα ΣΦΑΓΕΙΑ των...
Αναπήρων και Χρόνια Πασχόντων της Ελλάδας.

Τα «λημέρια» της ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ και της ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑΣ των κυβερνήσεων και των «επιστημόνων».

Τα…. «ΧΑΣΑΠΙΚΑ» όπου κρεμούν στο… «τσιγκέλι» της επιτροπής τους ανθρώπους και τους ΣΦΑΖΟΥΝ με τις αποφάσεις τους, και με ελαφριά «καρδιά», προκειμένου να μην επιβαρύνεται το κράτος από τις όποιες παροχές δικαιούται ο άρρωστος.


Και αφού μίλησα για «χασάπικα», για μαγαζιά δηλαδή, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν σωστά, οι «ειδικές επιτροπές» έβγαλαν και τους σχετικούς «καταλόγους», για να ξέρουν με ΤΙ σφαχτό έχουν να κάνουν. Λέω φυσικά για τους «Πίνακες» ποσοστών αναπηρίας, και για ΟΛΑ τα άλλα κόλπα που σκαρφίζονται προκειμένου να ΣΦΑΞΟΥΝ τον κοσμάκη.

Και όπως είναι φυσικό στο «εμπόριο», οι «τιμές» των διαφόρων προϊόντων αλλάζουν τακτικά. Το ΙΔΙΟ τακτικά, αλλάζουν και οι «πίνακες» της αναπηρίας με τελικό στόχο τον ΑΦΑΝΙΣΜΟ των ασθενών.

Πάμε να δούμε μια καταγγελία, φρέσκια.

Είπαμε, για τους πιο δύσπιστους, ας το ψάξουν, και θα βρουν ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ για να μην πω ΧΙΛΙΑΔΕΣ και ΟΛΕΣ ΕΠΩΝΥΜΕΣ, ΟΛΕΣ ΑΛΗΘΙΝΕΣ.

«Σήμερα πήρα τα αποτελέσματα των κεπα. Απογοητεύτηκα τελειως.Το ποσοστό 55 τα 100.

Είχα κάνει αίτηση για εξωιδρυματικο. Μου δωσανε 45 για σκπ και 10 ψυχιατρικό. Γράφουν ότι δεν συμπίπτω στις διατάξεις κ.λ.π.

Ενώ το δικαιούμαι και το έπαιρνα μέχρι το 2016 για 5 χρόνια και με ποσοστό 67 μόνο στη σκπ. Εκτοτε και ενώ έχω καθηλωθεί στο καροτσάκι έχω χειροτερέψει πάρα πολύ τα κεπα με κάνουν καλά με ποσοστά πότε 40 πότε 50 ποτε55.

Εγώ αμφιβάλω αν είναι γιατροί είμαι σίγουρη ότι δεν είναι. Ποιος μπορεί να ελέγξει αν έχουν πτυχίο. Αν κρίνω από την εξέταση και την συμπεριφορά τους μάλλον από το καφενείο τους φέρνουν. Συγγνώμη αν σας κούρασα αλλά είμαι πολύ απελπισμένη.»

Πως σας φάνηκε Συνέλληνες;

Βέβαια κάποιοι θα πουν «και τι μας νοιάζει εμάς», αλλά πιστέψτε με, ΟΛΟΥΣ πρέπει να τους νοιάζει, γιατί στη θέση της κοπέλας, αύριο μπορεί να είναι και οι ίδιοι η κάποιος δικός τους.

Η περίπτωση της συγκεκριμένης ασθενούς είναι μια από τις συνηθισμένες, γιατί την ΙΔΙΑ περιπέτεια περνούν όσοι πάσχουν από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, ένα χρόνιο νόσημα που είναι ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ και όχι απλή νευρολογία.

Το γράφω ΧΡΟΝΙΑ αυτό, αλλά όπως βλέπω, το ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ που παίζεται στις πλάτες των ασθενών με ΣΚΠ, συνεχίζεται.

Αναρωτιέμαι, ΠΩΣ αναλαμβάνουν την ΕΥΘΥΝΗ ορισμένοι για τις ΖΩΕΣ του κοσμάκη, τη στιγμή που ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΧΙ ΑΡΚΕΤΑ, ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΑΘΗΣΗ.

Το να κουβαλάς το «σφυράκι» του νευρολόγου, δεν σε κάνει και ειδικό στην Σκλήρυνση γιατί υπάρχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ στον ασθενή που ξεγελούν για την κατάσταση του, πράγματα, συμπτώματα, που ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΘΗΣΗ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ.

ΑΥΤΗ φίλοι μου είναι η πραγματικότητα.

Και για να δείτε τι αποτελέσματα Συνέλληνες έχουν τα…. «θαυματουργά» ΚΕΠΑ στη ψυχολογία των ασθενών, διαβάστε και ένα δυο σχόλια…

«Από το 2003 που ξεκίνησε η τρεχάλα στις επιτροπές τα έχω βιώσει πολλές φορές αυτά και ένσταση που έκανα για το εξωϊδρυματικό όταν μου το έκοψαν δεν δικαιώθηκα. Εύχομαι να δικαιωθείς.»

«Δεν ελπιζω πια.Απογοητευτηκα εξαντληθηκα καλυτερα να πεθανω»

«Γιατι χτυπανε τοσο τα ατομα με ΣΚΠ. Ειναι πολυ αδικο. Με τι κριτηρια δινουν τα ποσοστα. Παιρνουν επιδομα ασθενειες που μπορουν να περπατησουν να κανουν πολλα πραγματα ακομα και να εργαζονται και στη σκπ που δεν μπορεις να παρεις τα ποδια σου θελεις ατομα να σε φροντιζουν μας κοβουν. Μηπως οι υποτιθεμενοι γιατροι των κεπα εχουν αγνοια απο ΣΚΠ????»

Θα σου απαντήσω εγώ γιατί χτυπούν τα άτομα με ΣΚΠ. Γιατί αυτά είναι τα πιο εύκολα ΘΥΜΑΤΑ στις επιτροπές. Το έγραψα αμέτρητες φορές.

ΟΡΓΗ και ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ Συνελληνες.

Διαβάστε και αυτό…

«Πέρασα πριν από περίπου 2 χρόνια από επιτροπή στο ΙΚΑ στο Μαρούσι για άδεια ασθενείας ομως.Ηταν 4 γυναίκες, η μια διάβαζε MS στο χαρτί και ρωτούσε τι είναι αυτό... Μόνο αυτό θα σας πω,αυτα σουργελα που ειχαν μπαρμπα στη κορωνη για να βρισκονται στις θεσεις που βρισκονται,αλλιως ουτε για φυλανε προβατα δε θα ηταν ικανοι,παιζουν με τις αντοχές, τον πόνο και την υγεια του κοσμάκη και σε εμπαιζουν κιόλας.. Για ολα αυτα όμως πρέπει να κινηθεί ο σύλλογος και σα σύλλογος να φροντίζει για ολους τους συνασθενεις, όχι μονο για τους κοντινούς.Καλη δύναμη»..

Αλήθεια, μια και αναφέρθηκε ο Σύλλογος, αν θυμάμαι καλά, «Υπάρχουν» σύλλογοι, υπάρχει και η ομοσπονδία, που ΞΕΡΟΥΝ τι τραβά ο κόσμος…..

ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ;

ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ;

ΓΙΑΤΙ «ΑΡΓΟΥΝ» ΤΟΣΟ;

Θα επανέλθω.


Βασίλης Τσούγκαρης

tsougarisgnomi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: