Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΜΑΝΤΑΤΑ

Και ενώ ο λαός «απολαμβάνει» τα καλοκαιρινά του μπάνια, ηκυβέρνηση, λόγο των υψηλών θερμοκρασιών, μας ετοιμάζει μια ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ, έτσι, για να μας «δροσίσει» ρε παιδί μου, μην πάθουμε και... καμία αφυδάτωση στα καλά καθούμενα.

Σύντομα, μέσα στον μήνα, έρχεται αντί για «αφυδάτωση», ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΦΑΙΜΑΞΗ για τον λαουτζίκο, τον (ΑΘΑΝΑΤΕ ΣΤΡΑΤΟ) «Βοιδολαό» όπως τον αποκαλούσες, που εδώ και μισό και παραπάνω αιώνα εκλέγει, και κανακεύει τους καταστροφείς του. Έρχεται ο…. «καταργημένος» (βάσει των προεκλογικών εξαγγελιών) ΕΝΦΙΑ, που το μόνο που ΔΕΝ περιλαμβάνει, είναι τα χαλίκια που έχουμε στις γειτονιές μας, και ο αέρας που αναπνέουμε, αλλά που θα πάει, θα μπουν ΚΑΙ αυτά στο «παιχνίδι» της γενικότερης «κατάργησης»!

Διαβάστε Συνέλληνες την είδηση….

«Ο ΕΝΦΙΑ "καίει" του αγρότες - Ποιοι θα πληρώσουν παραπάνω

ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΛΟΓΩ ΕΝΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Ισχυρό σοκ αναμένεται να υποστούν σε λίγες μέρες πάνω από 1.600.000 φορολογούμενοι όταν θα δουν αναρτημένα στους λογαριασμούς τους, στο ΤAXISnet, τα εκκαθαριστικά του φετινού ΕΝΦΙΑ.

Τα ποσά του φόρου που θα καλούνται να πληρώσουν θα είναι σημαντικά αυξημένα σε σύγκριση με το 2015 και το 2014, καθώς φέτος η κυβέρνηση ψήφισε ρυθμίσεις με τις οποίες αυξάνονται οι συντελεστές υπολογισμού του κύριου και του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ, μειώνεται το αφορολόγητο του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ και καταργούνται πολλές διατάξεις που προέβλεπαν απαλλαγές από την επιβολή του.

Στο στόχαστρο

Το μεγαλύτερο σοκ, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», θα το υποστούν εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες και λοιποί φορολογούμενοι που είναι ιδιοκτήτες αγροτικών εκτάσεων, καθώς τα αγροτεμάχια, οι αγροί, τα βοσκοτόπια και οι λοιπές εκτάσεις γεωργικής γης που κατέχουν θα συμπεριληφθούν για πρώτη φορά στον υπολογισμό του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ.

Η προσθήκη των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων αυτών, οι οποίες δεν μειώθηκαν καθόλου, στη συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας των συγκεκριμένων φορολογουμένων, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι φέτος το όριο συνολικής αξίας ακινήτων πάνω από το οποίο επιβάλλεται ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ μειώθηκε από τις 300.000 στις 200.000 ευρώ κι ότι οι συντελεστές υπολογισμού του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ έχουν αυξηθεί σημαντικά, θα έχει ως συνέπεια άλλοι εξ αυτών να κληθούν για πρώτη φορά να καταβάλουν συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ κι άλλοι να υποχρεωθούν να πληρώσουν σημαντικά αυξημένο συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ.

Και στις δύο περιπτώσεις το συνολικό ποσό του ΕΝΦΙΑ που θα πρέπει να καταβληθεί (το άθροισμα κύριου και συμπληρωματικού) θα είναι σημαντικά αυξημένο σε σύγκριση με τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Γενικότερα, δε, υπολογίζεται ότι πάνω από 700.000 φορολογούμενοι των οποίων η συνολική αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας που κατείχαν την 1η-1-2016 ήταν μεγαλύτερη των 200.000 ευρώ θα επιβαρυνθούν με τον νέο σημαντικά αυξημένο συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ.

Αντιμέτωποι με αυξήσεις στον καταβλητέο ΕΝΦΙΑ του 2016 θα βρεθούν εξάλλου και πάνω από 900.000 ιδιοκτήτες κενών μη ηλεκτροδοτούμενων κτισμάτων, καθώς φέτος για πρώτη φορά δεν θα ισχύσει για τα ακίνητα αυτά η έκπτωση 20% στον αναλογούντα κύριο και συμπληρωματικό φόρο.

ΠΗΓΗ: tilegrafima.gr

Βέβαια, αδέλφια, ο «φρεσκοταργημένος» ΕΝΦΙΑ, όπως διαβάσατε, ΔΕΝ καίει μόνο τους αγρότες, καίει και τσουρουφλίζει θα έλεγα ΟΛΟΥΣ, γιατί δεν έχουν μόνο οι αγρότες αγροτεμάχια, έχει και ο άλλος κοσμάκης κάποιο χωραφάκι το οποίο ΔΕΝ θα τη γλυτώσει, όπως και ΔΕΝ θα τη γλυτώσουν ΟΛΟΙ εκείνοι που έχουν κάποιο σπίτι άδειο, ακόμα και στα μπετα!

Και το καλύτερο όλων αδέλφια, είναι πως η «κυβέρνηση» που κατάργησε τον ΕΝΦΙΑ, αλλά και πολλούς άλλους «άδικους φόρους» (για να μην ξεχνιόμαστε δηλαδή), θα ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ να εισπράξει τα χρήματα, ΣΥΝΤΟΜΑ, σε πολύ λίγες δόσεις….

Το ξαναέγραψα, θα σκάσουν πολλά κανόνια φέτος, πάρα πολύς κόσμος θα χάσει τον όποιον διακανονισμό έχει κάνει, και θα ακουστεί ΘΡΗΝΟΣ….

Περιμένετε Συνέλληνες, και θα το δείτε!

Και αυτό που με εξοργίζει, είναι ότι ΠΑΛΙ οι «γεμάτες τσέπες» δε θα πληρώσουν ΤΙΠΟΤΑ.

ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ, ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ!

ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΗΝ «ΑΡΙΣΤΕΡΗ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ!

ΘΑ επανέλθω.



Βασίλης Τσούγκαρης

tsougarisgnomi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: