Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Η Κόλαση της Λιβύης: Ένα απέραντο σκλαβοπάζαρο ντροπής για τον «πολιτισμό» του 21ου αιώνα.


Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης
Εχουν περάσει ήδη έξι χρόνια από τη στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη, η οποία βαπτίστηκε «Αραβική Ανοιξη» και οι αγριότητες που συμβαίνουν σήμερα στο...
ανύπαρκτο πλέον κράτος, μας γυρίζουν πολλούς αιώνες πίσω.

Μια ομάδα δημοσιογράφων του CNN τράβηξε ένα βίντεο με κρυφή κάμερα, (βλέπε : http://edition.cnn.com/videos/world/2017/11/13/libya-migrant-slave-auction-lon-orig-md-ejk.cnn

που αφήνει άφωνους όσους το δουν. Σε μια δημοπρασία σε περίχωρα της Τρίπολης, λειτουργεί μια νυχτερινή αγορά σκλάβων, όπου πωλούνται άνθρωποι, σαν ζώα. Τα "Al-Badija", «τα εμπορεύματα» στα αραβικά, είναι αφρικανοί πρόσφυγες (άντρες, γυναίκες και παιδιά ) που πωλούνται για μερικά λιβυκά δηνάρια. Αυτό που πριν μερικά χρόνια κατήγγειλαν ανθρωπιστικές οργανώσεις, δίχως να αντιδρά κάποιος ευρωπαίος ή αμερικανός πολιτικός ή πολίτης, αποδείχτηκε αληθινό με τις εικόνες του CNN και επειδή σήμερα, είναι κάτι αληθινό, μόνο όταν το δείξει η τηλεόραση, αίφνης άρχισαν οι υποκριτικές δηλώσεις οργής και αγανάκτησης.

Ο πρόεδρος της ΕΕ Jean-Claude Juncker δήλωσε : «από τη στιγμή που είδα τις εικόνες, δεν μπορώ πλέον να κοιμηθώ ήσυχος με τη σκέψη ότι άνθρωποι που αναζήτησαν μια καλύτερη ζωή βρέθηκαν στην κόλαση της Λιβύης». Η κ Μέρκελ δήλωσε «αγανακτισμένη». Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμ. Μακρόν μίλησε για «εικόνες βαρβαρότητας».

Θα περίμενε κανείς κάποιες δηλώσεις και από τους πρωταγωνιστές της «ανθρωπιστικής επέμβασης» στη Λιβύη, τους Μ.Ομπάμα, Χ.Κλίντον, Ν. Σαρκοζί, Τ. Μπλερ και Σ. Μπερλουσκόνι. Ο αμερικανός πρόεδρος Ν. Τραμπ, προφανώς ικανοποιημένος γιατί «αποδείχτηκε η αραβοϊσλαμική βαρβαρότητα, δεν έκανε κάποια δήλωση.

Το γνωστό ως «έγκυρο», «έγκριτο» και «φιλελεύθερο» “Spiegel”, είχε ως τίτλο του ρεπορτάζ «Η κληρονομιά του Αραβικού ρατσισμού». Ούτε μια λέξη για την αρχική αιτία όλων των δεινών σ’ αυτή τη χώρα, που με εξαίρεση τις δημοκρατικές ελευθερίες (λέξη άγνωστη σε όλο τον ισλαμικό κόσμο) ήταν ένα υπόδειγμα λειτουργικού και κοινωνικού κράτους.

Υπολογίζεται, ότι σε ολόκληρη τη Λιβύη,, κρατούνται σήμερα φυλακισμένοι πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες από την Αφρική οι οποίοι εργάζονται ως σκλάβοι. Την ώρα που Σέρβοι, Κροάτες και Βόσνιοι δικάζονται στη Χάγη ως εγκληματίες πολέμου, οι υπεύθυνοι της στρατιωτικής επέμβασης στη Λιβύη δίνουν διαλέξεις περί δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αντί αδρών αμοιβών και την ίδια ώρα στη Λιβύη, έμποροι σκλάβων, σε συνεργασία με την ακτοφυλακή της Λιβύης, προμηθεύονται τα "Al-Badija", τα ανθρώπινα «εμπορεύματα», από εκείνους τους πρόσφυγες, που με χρηματοδότηση της ΕΕ (προμήθεια σκαφών) πιάνονται στις ακτές της Λιβύης ή «διασώζονται» από τα ναυάγια.

Για όλα, φταίει εντέλει «η κληρονομιά του Αραβικού ρατσισμού». Για τον κ. Νετανιάχου μάλιστα, ακόμη και για το Αουσβιτς, δεν φταίνε οι Ναζί, αλλά ο Μέγας Μουφτής της Ιερουσαλήμ ο οποίος ζήτησε από τον Α. Χίτλερ να εξοντώσει τους Εβραίους.



Δεν υπάρχουν σχόλια: