Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Πόσο εύκολο είναι να σκοτώνεις στο όνομα του Θεού!

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης
Σύμφωνα με την έγκριτη γερμανική εφημερίδα “Die Zeit”, προκειμένου, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Β. Νετανιάχου, να στοιχειοθετήσει τις ακραίες... πολιτικές του αποφάσεις, πολύ συχνά, καταφεύγει σε αποσπάσματα από τη Βίβλο.  Κατά τη διάρκεια ομιλίας του για τη Χαμάς, στις 28 Οκτωβρίου 2023, στη στρατιωτική βάση Kirya, ανέφερε ένα απόσπασμα του προφήτη Σαμουήλ, λέγοντας στους στρατιώτες: «Θυμηθείτε τι σας έκαναν οι Αμαληκίτες!». Οι Αμαληκίτες, ήταν ένας νομαδικός λαός, που ζούσε ήδη στην παλαιστίνη και όπως ήταν αναμενόμενο, πολέμησε για τη γη του, «τους εισβολείς από την Αίγυπτο». Για εύλογους λόγους, αφού υποτίθεται ότι οι ισραηλινοί στρατιώτες έπρεπε να γνωρίζουν τη Βίβλο, δεν τους είπε, ότι στο βιβλίο του Σαμουήλ υπάρχει η συνέχεια, όπου ο Θεός διατάζει τους Ισραηλίτες να εξοντώσουν τους Αμαληκίτες με την εξής εντολή: «Μην τους λυπηθείτε, αλλά σκοτώστε άνδρες και γυναίκες, παιδιά και βρέφη, βοοειδή και πρόβατα…». Σαν να λέει, εμμέσως πλην σαφώς, στους στρατιώτες, τι πρέπει να κάνουν κι εκείνοι, μετά από 3 500 χρόνια, με το νέο εχθρό του Ισραήλ, τη Χαμάς!

Σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη, στην πολυετή πορεία του, προς τη Γη της Επαγγελίας, ο περιούσιος λαός του Θεού εξοντωσε όσους λαούς βρήκε στο διάβα του, με την ευλογία πάντα του Γιαχβέ. Στην Πεντάτευχο (τα πέντε πρώτα βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης) και συγκεκριμένα στο βιβλίο Αριθμοί, παράγραφο 31, διαβάζουμε:    

«Και ελάλησε Κύριος προς τον Μωησή λέγων:Πάρε εκδίκηση από τους Μαδιανίτες για χάρη των Ισραηλιτών..... Ετσι, πολέμησαν οι Ισραηλίτες εναντίον των Μαδιανιτών, όπως ο Κύριος είχε διατάξει τον Μωυσή.... Αφού σκότωσαν όλους τους άντρες των Μαδιανιτών,  αιχμαλώτισαν τις γυναίκες τους μαζί με τα παιδιά τους, λεηλάτησαν τα ζώα τους, τα κοπάδια τους, όλα τα υπάρχοντά τους και πυρπόλησαν όλες τις πόλεις τους και τις κατασκηνώσεις τους («τα έκαναν γης Μαδιάμ») επέστρεψαν θριαμβολογώντας .......Οταν βγήκε ο Μωυσής από τη σκηνή του για να τους προϋπαντήσει, οργίστηκε με τους αρχηγούς του στρατού, που γύρισαν από την εκστρατεία, επειδή άφησαν  ζωντανές τις γυναίκες;...... Τώρα θα επιστρέψετε και θα σκοτώσετε κάθε αρσενικό παιδί και κάθε γυναίκα που έχει πλαγιάσει με άντρα Μόνο όσες είναι παρθένες, θα  τις πάρετε ως λάφυρα για εσάς. ....». Ο αριθμός των παρθένων γυναικών, σύμφωνα πάντα με τη Βίβλο ήταν 32 000.

Οταν πιστεύεις ότι η Βίβλος των Εβδομήκοντα, δεν είναι έργο ανθρώπων, --- παρότι γράφτηκε το 275 πΧ από 72 λόγιους Εβραίους κατ΄εντολή του ειδωλολάτρη και δωδεκαθεϊστή, Πτολεμαίου του Φιλάδελφου, για να πλουτίσει τη Βιβλιοθήκη της Αλεξάδρειας -, αλλά πιστεύεις, ότι είναι έργο θεόπνευστο, τότε δεν είναι διόλου δύσκολο να σκοτώνεις άπιστους αμάχους ή να τους εξαναγκάζεις με την απειλή όπλων να εγκαταλείψουν το σπίτι στο οποίο γεννήθηκαν, με το επιχείρημα, ότι στο σπίτι αυτό έζησαν κάποτε  ο Αβραάμ και η Σάρα! Δεν πρέπει να υπάρχει στη γη πιο αιματοβαμμένος τόπος από τους λεγόμενους Αγίους Τόπους, των τριών λεγόμενων και αποκαλυπτικών θρησκειών, του ενός και μοναδικού Θεού! .

Δεν υπάρχουν σχόλια: