Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης
Ο τίτλος και η φωτογραφία της ανάρτησης είναι από τη χθεσινή συντηρητική εφημερίδα της Γερμανίας την “Bild” (212.12.2017). «Παρότι η Γερμανία είναι...
μία από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου, αυξάνει διαρκώς ο αριθμός των συνταξιούχων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και αναζητούν φαγητό σε συσσίτια, ακόμη και στα σκουπίδια», γράφει η εφημερίδα και το πιο σοκαριστικό, για την εφημερίδα, είναι το γεγονός, ότι πολλοί από αυτούς δεν είναι ξένοι, αλλά Γερμανοί. . Ο τίτλος και η φωτογραφία της ανάρτησης είναι από τη χθεσινή συντηρητική εφημερίδα της Γερμανίας την “Bild” (212.12.2017). «Παρότι η Γερμανία είναι...
Σύμφωνα μάλιστα με την “Bertelsmann Stiftung”, ακόμη και με επίσημες εκθέσεις κρατικών φορέων, οι αριθμοί για τη φτώχεια είναι πολύ υψηλότεροι. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στην περυσινή έκθεση για τις συνθήκες φτώχειας στη Γερμανία, η κυβέρνηση διέγραψε το απόσπασμα που έγραφε, ότι: «η πιθανότητα για μια αλλαγή πολιτικής σχετίζεται με τη μειωμένη δυνατότητα των φτωχών να επηρεάσουν τα πολιτικά πράγματα», γιατί απλώς απέχουν από τις εκλογές.
173 χρόνια από την έκδοση της «Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας» του Κάρολου Ντίκενς και οι εμπορικοί δρόμοι σε όλες τις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις θυμίζουν συνθήκες του Λονδίνου του 1840.
Αν αυτά συμβαίνουν σήμερα σε χώρες που έχουν πετύχει το ανώτερο δυνατό επίπεδο οικονομικής ανάπτυξης, μπορεί να φανταστεί κάποιος τι θα συμβεί στην περίπτωση μιας νέας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, όπως εκείνη του 1929, που τερματίστηκε με έναν ολέθριο πόλεμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου