Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Πούτιν: Ο Υπέρμαχος της Κοινωνικής Ειρήνης και της Ενότητας

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης
Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας γιορτάζει σήμερα (7 Νοεμβρίου) τα 100 χρόνια από την έναρξη της Οκτωβριανής Επανάστασης και σε...
πολλές εφημερίδες της Δύσης σχολιάζουν το γεγονός, ότι για πρώτη φορά μέχρι σήμερα, ο πρόεδρος της Ρωσίας, δεν θα παραστεί στις εκδηλώσεις που Θα γίνουν στην κόκκινη πλατεία.
Ο Νέος Τσάρος της Ρωσίας, ο οποίος αρέσκεται στο ρόλο αυτό, αφού αξιοποίησε και εκμεταλλεύτηκε μέχρι σήμερα, ότι είχε σχέση με τις λεγόμενη Εθνική Νίκη κατά του Ναπολέοντα ή την «Πατριωτική Νίκη»(βλέπε Πατριωτικός Πόλεμος) του Στάλιν κατά της Ναζιστικής Γερμανίας), δεν έκρυψε ποτέ την απέχθειά του ή αν θέλετε και τους φόβους του προς την Οκτωβριανή Επανάσταση και τον Λένιν, μιας και, τηρουμένων των αναλογιών, οι συνθήκες στη σημερινή Ρωσία δε διαφέρουν πολύ από εκείνες της τσαρικής πριν το 1917.
Δεν είναι λοιπόν διόλου τυχαία η πρόταση του υπουργού πολιτισμού της ρωσικής κυβέρνησης, του Wladimir Medinski να κλείσει το Μαυσωλείο του Λένιν στην κόκκινη πλατεία και η σωρός του να μεταφερθεί σε ένα νεκροταφείο. Ηδη έχουν αρχίσει, σε επίπεδο ηγετικών στελεχών της ρωσικής κυβέρνησης οι συζητήσεις για τα λάθη του Λένιν και όχι του Στάλιν, που οδήγησαν στο διχασμό της ρωσικής κοινωνίας. Αυτές τις ημέρες και κόντρα στους ρώσους ηγέτες της απόσχισης από την Ουκρανία, που είναι υπέρμαχοι της επανίδρυσης της Σοβιετικής Ενωσης, ετοιμάζει ο Πούτιν στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας την εγκατάσταση ενός τεράστιου μνημείου που θα αναπαριστά την εθνική ομοψυχία και ενότητα των «Μπολσεβίκων» και των «Λευκών», οι οποίοι, παραδόξως, υποστηρίχτηκαν από τις στρατιωτικές αποστολές δεκάδων χωρών (και της Ελλάδος) ενάντια στους Μπολσεβίκους.
Με λίγα λόγια, παίρνει επιλεκτικά ο Πούτιν ότι του αρέσει από τη Σοβιετική κληρονομιά, αποφεύγοντας όπως ο διάβολος το λιβάνι, ότι θυμίζει οικονομική εκμετάλλευση και ταξική συνείδηση κι αυτό έχει τη λογική του εξήγηση. Όταν, όπως αποκαλύφτηκε πρόσφατα από τα «Panama Papers», όλοι οι φίλοι του προέδρου Πούτιν είναι δισεκατομμυριούχοι με κρυφούς λογαριασμούς σε φορολογικούς παραδείσους και σε συνεργασίες με αμερικανούς επιχειρηματίες, έχεις κάθε λόγο να υπερασπίζεσαι στο εσωτερικό της χώρας σου, στα λόγια βέβαια, έννοιες που ενθουσιάζουν και κοιμίζουν τους πατριώτες σου, όπως «Εθνος», «Ομοψυχία», «Εθνική Ενότητα», «Τάξη και Ασφάλεια».
Το ότι ο «Αληθινός Χριστιανός»(Ορθόδοξος)ηγέτης του «Ξανθού Γένους», με τη βοήθεια ελλήνων μεσαζόντων (που πλασάρουν με το αζημίωτο την εικόνα του «Αγίου») κατάφερε να ενθουσιάσει ακόμη και Ελληνες, δείχνει την ικανότητα του ανδρός ή την ηλιθιότητα των οπαδών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: