Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

Ενώ η χώρα «βγαίνει στις αγορές» (έτσι λένε και πανηγυρίζουν), και τα αφεντικά μας μας χτυπούν την πλάτη γιατί είναι ικανοποιημένοι που μας παίρνουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ο κοσμάκης εξακολουθεί να στενάζει από τα περίσσια βάρη που του...
φορτώνουν, την οικονομική ΑΦΑΙΜΑΞΗ που συνεχίζεται, και θα συνεχίζεται, γιατί πρέπει να προχωρήσουν οι… «μεταρρυθμίσεις», γιατί πρέπει να εισπράξει το «κράτος», να κλείσουν οι «μαύρες τρύπες» της οικονομίας, τις οποίες βέβαια, ΔΕΝ τις άνοιξαν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.

Απλά, ΑΥΤΟΙ πληρώνουν για ΟΛΟΥΣ εκείνους που δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη, που έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό, κλπ.

Έτσι, για να μην ξεχνάμε την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ.

Εδώ και πολύ καιρό, στο μάτι τόσο των «οικονομικών εγκεφάλων» της χώρας όσο και των ΞΕΝΩΝ αφεντικών μας, έχουν μπει ΜΙΣΘΟΙ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, και βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ΣΦΑΓΕΙΟ άνευ προηγουμένου.

Οι «ασφαλισμένοι», που μια ζωή πλήρωναν για να εξασφαλίσουν την όποια παροχή από τα ταμεία (υγειονομική περίθαλψη, σύνταξη, κλπ), είδαν ένα κράτος ΚΛΕΦΤΗ, να εξαφανίζει τους κόπους τους, να καταστρέφει και να χρεοκοπεί τα ταμεία, και να πειραματίζεται με τις ΖΩΕΣ ενός ολόκληρου λαού….

Η ιστορία αυτή, έχει καμιά τριανταριά χρόνια, και συνεχίζεται κανονικότατα, με απώτερο σκοπό, τις ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΕΙΝΑΣ (ακόμα χειρότερες από τις σημερινές, είδατε τα νούμερα), και την ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΚΩΝ.

Τα πράγματα είναι φανερά, ΔΕΝ το λέω εγώ αυτό, αλλά ΓΝΩΣΤΕΣ της κατάστασης οι οποίοι φωνάζουν εδώ και χρόνια, αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΚΑΝΕΙΣ δεν αντιδρά, ενώ οι διάφοροι «συνδικαλιστές’, (μια μερίδα αυτών) κάνουν ανίερες συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, κοιτώντας να ευνοήσουν ΟΧΙ το ΣΥΝΟΛΟ εκείνων που εκπροσωπούν αλλά μια μικρή μερίδα ατόμων (όπως καταγγέλλουν πάρα πολλοί).

Ας δούμε ένα άρθρο που αφορά τα επιδόματα!

«Αρχίζει η «μάχη» για τα επιδόματα

Προνοιακά, οικογενειακά και αναπηρικά επιδόματα, τίθενται υπό… εξέταση από τους δανειστές. Τι θα επιδιώξει το υπουργείο Εργασίας για τα επιδόματα προς τρίτεκνους και πολύτεκνους



Την εναρκτήρια μάχη για να «διασώσει» τα επιδόματα προς τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους-τουλάχιστον για το 2018-, ξεκινάει σήμερα η κυβέρνηση, στις διαβουλεύσεις που θα έχει η υπουργός Εφη Αχτσιόγλου με τους εκπροσώπους των Θεσμών.

Βάσει του επικαιροποιημένου Μνημονίου, η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει εντός του Νοεμβρίου, τη μεταρρύθμιση του συστήματος οικογενειακών παροχών και να υλοποιήσει την αναδιάταξη του προνοιακού χάρτη, με κύρια στόχευση τα επιδόματα αναπηρίας. Ο δημοσιονομικός στόχος που έχει τεθεί από την εν λόγω μεταρρύθμιση, είναι η εξοικονόμηση επιπλέον ποσών ύψους 259 εκατ. ευρώ για τη διετία 2017-2018.

Πρωταρχικό μέλημα του υπουργείου Εργασίας είναι να περισώσει τα οικογενειακά επιδόματα (τρίτεκνοι-πολύτεκνοι), μεταθέτοντας χρονικά τις οποίες περικοπές, μετά το 2018. Κατά τις πρώτες διερευνητικές επαφές με την κυβέρνηση, τα τεχνικά κλιμάκια των Θεσμών, κατέθεσαν τις προτάσεις του για «ψαλίδι» στα ποσά για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες και αναδιανομή των παραπάνω προνοιακών κονδυλίων.

Παράλληλα, σκληρή «μάχη» αναμένεται να δοθεί και στον τομέα της αναπηρίας, όπου προβλέπεται αναδιοργάνωση του τρόπου αξιολόγησης για την καταβολή των επιδομάτων. Οι δανειστές κάνουν λόγο για ανάγκη αλλαγής του καθεστώτος «πιστοποίησης» των ποσοστών αναπηρίας αλλά και της αξιολόγησης ικανοτήτων των αναπήρων.

Υπό τη «δαμόκλειο σπάθη» των περικοπών βρίσκονται και προνοιακά επιδόματα όπως αυτό της στέγασης αλλά και το φοιτητικό στεγαστικό, τα επιδόματα που χορηγούνται για την μετακίνηση των δικαιούχων με μέσα μαζικής μεταφοράς συμπεριλαμβανομένων και των ΚΤΕΛ. Η ενώ… κουβέντα θα γίνει και το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Στην ατζέντα τα εργασιακά και ο απεργιακός νόμος

Στην ατζέντα της σημερινής συνάντησης της Έφης Αχτσιόγλου με τους εκπροσώπους των Θεσμών θα βρίσκονται και εργασιακά ζητήματα, που παρέμειναν ανοιχτά κατά την β΄αξιολόγηση και μετατέθηκαν χρονικά, προκειμένου να «κλείσουν» κατά την γ΄ αξιολόγηση. Σήμερα θα τεθεί επί τάπητος η αλλαγή του απεργιακού νόμου, για την λήψη απόφασης για απεργίες από το 50% +1 των εργαζομένων, ειδικά στα πανελλαδικά πρωτοβάθμια σωματεία, τόσο στον ιδιωτικό τομέα όσο και στις ΔΕΚΟ.»

ΠΗΓΗ:sofokleousin.gr

Όπως βλέπετε Συνέλληνες, οι … «στόχοι», είναι πολλοί, και θα δοθεί «μάχη» για την… «διάσωση» τους.

Οι όποιες «περικοπές», ΔΕΝ θα καταργηθούν, θα μετατεθούν, ΑΛΛΑ, πάμε προς ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ. Έμμεσα, το λένε οι άνθρωποι, και όσο για τα ΑΝΑΠΗΡΙΚΑ επιδόματα, τα μηνύματα είναι ΕΝΤΟΝΑ, εδώ και χρόνια, μέσω των ΚΕΠΑ, αλλά και των πρόσφατων προτάσεων των αφεντικών μας οι ΑΝΑΠΗΡΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ.

Αυτά τα λίγα, λένε πολλά για το μέλλον των δικαιούχων.

Απελπίσου ΕΛΛΗΝΑ, έρχονται ακόμα χειρότερα…

Θα επανέλθω…



Βασίλης Τσούγκαρης

tsougarisgnomi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: