Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Τζίρος δισεκατομμυρίων από τους πρόσφυγες

Τζίρος δισεκατομμυρίων από τους πρόσφυγες
Η European Homecare υποστηρίζει, ότι παρέχει τρόφιμα και κατάλυμα σε 15.000 πρόσφυγες σε ολόκληρη την Γερμανία, απασχολώντας...
συνολικά 900 εργαζόμενους. Στελέχη της θεωρούν ότι είναι  «ένα Aldi σε σύγκριση με τις υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου». Εννοούν φυσικά ότι, όπως και η γνωστή αλυσίδα σούπερμαρκετ, προσπαθεί να επιτύχει οικονομίες κλίμακας και ιδιαίτερα χαμηλή τελική τιμή μέσω του μεγάλου όγκου των παραγγελιών. Σύμφωνα με την οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt, το 2013 ο τζίρος της συγκεκριμένης εταιρείας αυξήθηκε κατά 80% φτάνοντας τα 16,7 εκατ. ευρώ.
Γιατί ; Οι μπίζνες με τους πρόσφυγες έχουν σημαντική συνεισφορά καθώς οι ανάγκες στέγασης τους είναι πιεστικές. Όπως λένε ειδικοί, «Όσο και να ψάξετε, σε όλη την Ευρώπη, δεν υπάρχει κοντέινερ ούτε για δείγμα». Αυτό προφανώς συμβαίνει λόγω μεγάλης ζήτησης για προσωρινά καταλύματα.
Μόνον η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση εκτιμά, ότι μέχρι το τέλος του 2015 θα πρέπει να διαχειριστεί την άφιξη 800.000 προσφύγων και διαθέτει για το σκοπό αυτό έξι δισεκατομμύρια ευρώ. Για δήμους και κοινότητες η συνεχής ροή προσφύγων σημαίνει κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Για επιχειρηματίες σημαίνει πολλά υποσχόμενες ευκαιρίες στην «προσφορά υπηρεσιών».

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η κατάσταση στα προσωρινά καταλύματα, όπου «υπάρχουν ιδιοκτήτες που θέλουν να εκμεταλλευθούν την κατάσταση και προσφέρουν άχρηστα καταλύματα, θεωρώντας ότι οι δήμοι δεν θα έχουν άλλη επιλογή παρά να τα αποδεχθούν. Το πιο απίστευτο: εμφανίστηκε ακόμη κι ένα fund με έδρα στα νησιά Κέιμαν, γνωστό φορολογικό παράδεισο, το οποίο προφανώς με κάποιον τρόπο κατάφερε να αποκτήσει ακίνητα στην πόλη του Χαμ.
Πηγή:premium.paratirtis.gr

sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: