Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η, σαν να λέμε, «Κάνε και εσύ μια δήλωση, μπορείς», για να ξεφορτωθείς εκείνους που σε πρηζουν, πέταξε και ένα ΘΑ, και...
ένα «εύλογο χρονικό διάστημα», για να μη σε ρωτήσουν ΠΟΤΕ, και μετά, μπορεί να πετάξεις το μπαλάκι σε όποιον θέλεις, άσε που το «εύλογο χρονικό διάστημα» μπορεί να σημαίνει από ένα μήνα, μέχρι ΠΟΤΕ…
Θα αναρωτιέστε σε τι αναφέρομαι!
Αναφέρομαι λοιπόν ΞΑΝΑ, στην ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΚΑΙ ΕΛΛΙΠΕΣΤΑΤΗ ΛΙΣΤΑ ΠΑΘΗΣΕΩΝ, στο ΜΠΑΚΑΛΟΤΕΦΤΕΡΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ. ΜΙΑΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΔΟΥΛΕΙΑΣ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ, που έτσι και ζούσαμε σε κάποια «πολιτισμένη» χώρα, ΟΛΟΙ όσοι συμμετείχαν στον σχεδιασμό και την υλοποίηση της λίστας αυτής, από υπουργούς, υφυπουργούς, γραμματείς, γιατρούς, κλπ, θα έβλεπαν τον ήλιο πίσω από τα κάγκελα αυτή τη στιγμή που μιλάμε.
Όπως έγραψα, η λίστα αυτή έχει ένα σωρό ελλείψεις, ΔΕΝ συμπεριλαμβάνει πολλές χρόνιες και σοβαρότατες παθήσεις. Μια εξ αυτών, είναι και η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, μια «ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ ΠΑΘΗΣΗ» (κατά γενική ομολογία γιατρών με ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ σε αυτήν), κάτι που έχει ως αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με μια άλλη λίστα, έναν «κανονισμό» ποσοστών αναπηρίας,, τα ΚΕΠΑ, να σφάζουν κανονικότατα τα άτομα με ΣΚΠ.
Έγιναν, και γίνονται προσπάθειες να ενταχθεί η ΣΚΠ στη λίστα των μονίμων και μη αναστρέψιμων παθήσεων, και μάλιστα, τον Απρίλη είχαμε και ΔΗΛΩΣΕΙΣ.
Να θυμηθούμε λίγο τις δηλώσεις αυτές μέσα από την ειδησεογραφία .
«Ρωμανιάς: Στη λίστα των 43 παθήσεων η σκλήρυνση κατά πλάκας
Αθήνα
Ένταξη της σκλήρυνσης κατά πλάκας στη λίστα των 43 μόνιμων και μη αναστρέψιμων παθήσεων, καθώς και αναπροσαρμογή του ποσοστού αναπηρίας, υποσχέθηκε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Ρωμανιάς, στη συνάντηση που είχε με την πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ), Βάσω Μαράκα.
Στην ενημερωτική συνάντηση που είχαν ο κ. Ρωμανιάς με την κ. Μαράκα συζητήθηκαν εκτενώς τα αιτήματα της ΠΟΑΜΣκΠ που είναι σε εκκρεμότητα και που αφορούν την επέκταση του πίνακα  παθήσεων για τις οποίες η διάρκεια αναπηρίας των ασφαλισμένων καθορίζεται επ’ αόριστον, ώστε να συμπεριληφθεί και η σκλήρυνσης κατά πλάκας, ο καθορισμός ποσοστού αναπηρίας έναρξης κατά την κρίση από τα ΚΕΠΑ 67%, το μειωμένο ωράριο εργασίας ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων, η επικύρωση και επικαιροποίηση των εφ' όρου ζωής γνωματεύσεων οι οποίες έχουν εκδοθεί από τις ΑΥΕ των ασφαλιστικών φορέων και των Νομαρχιών πριν από την έναρξη των ΚΕΠΑ καθώς αυτών που έχουν εκδοθεί από την ΑΣΥΕ.
Ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης υποσχέθηκε πως μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα το θέμα της ένταξης της ασθένειας στις 43 παθήσεις θα έχει διευθετηθεί, καθώς επίσης και ότι θα μελετήσει τον καθορισμό του ποσοστού αναπηρίας και θα προβεί σε κατάλληλες ενέργειες για την ανάλογη προσαρμογή του. Ίδιες κινήσεις θα γίνουν και για το μειωμένο ωράριο εργασίας των πασχόντων από σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Μαίρη Μπιμπή
Αυτό είναι το άρθρο, μόνο που ΔΕΝ μπορούμε να υπολογίσουμε ΠΟΙΟ θα είναι τελικά το «εύλογο χρονικό διάστημα», ειδικά ΤΩΡΑ, που υπογράφηκε το τρίτο (και φαρμακερό) μνημόνιο. Εξ όσων γνωρίζω από επικοινωνία που έχω με διάφορους φορείς που εκπροσωπούν άτομα με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, αλλά και άλλους ασθενείς, τα ΚΕΠΑ, συνεχίζονται ΚΑΝΟΝΙΚΑ (όσο μπορεί κανείς να υποστηρίξει κάτι τέτοιο), όπως κανονικά συνεχίζεται η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ, και η ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ των ασθενών. Διανύουμε χρόνια, που ΚΑΝΕΙΣ δε νοιάζεται για τον συνάνθρωπο, η ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ (ιδιαίτερα των πολιτικών) ζει και βασιλεύει, και για ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ, δυστυχώς, στις μέρες μας οι ανάπηροι και οι χρόνια πάσχοντες, είναι ΒΑΡΟΣ για την κοινωνία…. Πολλοί είναι εκείνοι που το δηλώνουν δημόσια αυτό…. Όλο αυτό το θολό τοπίο, σε συνδυασμό με το νέο μνημόνιο, υπάρχει ΒΑΣΙΜΟΣ ΦΟΒΟΣ πως θα είναι το ΤΕΛΟΣ για τα όποια βοηθήματα διεκδικούν αυτοί οι άνθρωποι., τη στιγμή μάλιστα, που το «κράτος», κοιτάζει την όποια ευαισθησία του και τις όποιες παροχές, να τα εξαντλήσει στους ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΞΕΝΟΥΣ που βρίσκονται παράνομα, η νόμιμα στη χώρα.
Θα έχουμε συνέχεια, το θέμα δεν κλείνει εδώ, η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: