Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων 18/8/2015

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Μαχαίρι έως και 15% στις επικουρικές. Σοκ και δέος για 1.600.000 συνταξιούχους από τον Οκτώβριο".
Η εφημερίδα γράφει ότι "νέο κύμα περικοπών 6%-15% αναμένεται...
να "σαρώσει" τις επικουρικές συντάξεις που χορηγεί το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), λόγω της εφαρμογής της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, από τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους και μετά".


ΕΘΝΟΣ: "'Ένα ταμείο για όλους έως το τέλος του '15. Το χρονοδιάγραμμα των νέων αλλαγών στο ασφαλιστικό".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Τη συγχώνευση μέχρι το τέλος του 2015 όλων των Ταμείων κύριας ασφάλισης σε ένα Ταμείο υπό την "ομπρέλα" του ΙΚΑ προβλέπει το νέο Μνημόνιο. Η ενοποίηση φέρνει αλλαγές σε εισφορές και παροχές και μειώσεις στις συντάξεις".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κρυφά χαράτσια στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Σοκ για 270.000 ασφαλισμένους που χρωστούν σε Ταμεία".
Η εφημερίδα γράφει ότι "Κρυφά χαράτσια που φτάνουν μέχρι και σε διπλασιασμό των ποσών που πληρώνουν σήμερα, θα κληθούν να καταβάλουν όσοι είναι σε ρύθμιση χρεών με τα νέα κριτήρια που τίθενται σε εφαρμογή από τον Νοέμβριο στο νόμο με τις 100 δόσεις".

ΕΣΤΙΑ: "Κυβέρνησις εθνικής ευθύνης. Τα περιθώρια Τσίπρα και οι προθέσεις της Αντιπολιτεύσεως".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "Η χώρα δεν αντέχει εκλογές. Αν αποτολμηθεί η διενέργειά τους, η οικονομία θα οδηγηθεί σε καθολική καταστροφή. Πολλώ μάλλον αφού θα χαθεί πολύτιμος χρόνος μέχρι την διεξαγωγή τους, δεδομένου ότι θα πρέπει να ακολουθηθεί υποχρεωτικώς η διαδικασία των διερευνητικών εντολών".

Η ΑΥΓΗ: "Χρεοκοπία της Ευρώπης. Για το διογκούμενο μεταναστευτικό - προσφυγικό πρόβλημα".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Σε λειτουργία ο ανοιχτός χώρος φιλοξενίας στον Ελαιώνα. Συνεχής μεταφορά προσφύγων από τα νησιά του Αιγαίου στον Πειραιά με ειδικά δρομολόγια. Εκατομμύρια οι "εγκλωβισμένοι" σε Τουρκία και Λιβύη που περιμένουν να ξεκινήσουν το μεγάλο ταξίδι προς τη Δυτ. Ευρώπη. "Μεγαλύτερος κίνδυνος το μεταναστευτικό για την ΕΕ απ΄ό,τι η Ελλάδα" αναγνωρίζει η 'Ανγκελα Μέρκελ σχολιάζοντας τα κρούσματα ρατσιστικών επιθέσεων σε προσφυγικά στρατόπεδα της Γερμανίας".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Το Μαξίμου βγαίνει στην κόντρα. Ο Ν. Παππάς στέλνει μήνυμα σε διαφωνούντες - αντιπολίτευση".
Η εφημερίδα γράφει ότι "Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Νίκος Παππάς, με συνέντευξή του στην "Εφ.Συν." ζητά από τους διαφωνούντες να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους και υπογραμμίζει ότι η "κατάσταση ερμαφροδιτισμού, "στηρίζω καταψηφίζοντας", δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Μετά τη δόση οι αποφάσεις για πολιτικές εξελίξεις. Τα σενάρια και οι ημερομηνίες".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "Η απρόσκοπτη υλοποίηση της συμφωνίας για το νέο πρόγραμμα και η συνακόλουθη αποκατάσταση της ροής χρηματοδότησης προς τη χώρα θα καθορίσουν τις αποφάσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με το εσωτερικό πολιτικό πεδίο".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ο λαός να άρει την "εμπιστοσύνη" του στα κόμματα των μνημονίων, της ΕΕ του καπιταλιστικού δρόμου. Να εμπιστευτεί το ΚΚΕ".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "Η Βουλή, με συντριπτική πλειοψηφία, στηριγμένη σε ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ- ΝΔ- Ποτάμι -ΠΑΣΟΚ, ψήφισε το τρίτο μνημόνιο με τα πιο σκληρά από ποτέ αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα, για να ενισχυθούν αποκλειστικά οι επιχειρηματικοί όμιλοι, που εγκρίθηκε και από το Γιούρογκρουπ".

ΤΑ ΝΕΑ: "Σχέδιο Τσίπρα για αυτοδυναμία. Διεργασίες στο παρασκήνιο ενόψει της επανόδου του Πρωθυπουργού. Το δίλημμα της ψήφου εμπιστοσύνης. Μήλος της 'Έριδος ο Γλέζος".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Με στρατηγική αυτοδυναμίας σκοπεύει να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές ο Πρωθυπουργός. Στόχος του Αλέξη Τσίπρα προσδιορίζεται η εφαρμογή του νέου Μνημονίου και συγχρόνως η υλοποίηση ενός εξισορροπητικού προγράμματος με έντονα αριστερά χαρακτηριστικά, σε μια προσπάθεια δημιουργίας ενός μείγματος πολιτικής. Δεν αποκλείεται η έναρξη της προεκλογικής περιόδου να συνδυαστεί με το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ".

Kontranews: "3 εργολάβοι έστηναν όλες τις δουλειές με τα δημόσια έργα και λήστευαν το δημόσιο χρήμα. Στο μεγάλο κόλπο συμμετείχαν και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Το πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού καίει στην κυριολεξία τους νονούς των δημόσιων έργων, που είχαν συγκροτήσει καρτέλ, έστηναν τους διαγωνισμούς με τη βοήθεια των αρμοδίων υπουργών και καταλήστευαν το δημόσιο χρήμα, γεγονός που η κοινή γνώμη της χώρας, γνώριζε εδώ και πολλά χρόνια".
  
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αγωνία για τις τράπεζες. Ξεκινούν οι διαδικασίες για τα stress tests. Φοβίζουν τα σενάρια για προσφυγή στις κάλπες".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Με πυρετώδεις ρυθμούς τρέχουν οι τράπεζες τη διαδικασία stress tests μαζί με τους συμβούλους τους αλλά και μαζί με την Oliver Wyman, σύμβουλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη συγκεκριμένη άσκηση προσομοίωσης. Την ίδια στιγμή το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών -ειδικά στην περίπτωση που αυτές διεξαχθούν πριν από τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών- δημιουργεί κύματα ανησυχίας στην αγορά".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Κυνήγι προαπαιτούμενων. Κρίσιμη η σημερινή σύσκεψη Τσίπρα με το οικονομικό επιτελείο".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "Οι... ολιγόωρες διακοπές ολοκληρώθηκαν για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, ο οποίος υποδέχεται σήμερα το πρωί το οικονομικό επιτελείο στο Μαξίμου. Στην ατζέντα της σύσκεψης θα είναι προφανώς η εκτίμηση της τρέχουσας κατάστασης, καθώς σε δυο 24ωρα θα πρέπει να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες προκειμένου να αποδεσμευτεί η 1η δόση από τον ESM και να αποπληρωθούν -μεταξύ άλλων- και τα ελληνικά ομόλογα ύψους 3,5 δισ. ευρώ που έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ".

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: