Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Άντε, «ζωή σε ελλόγου μας». Τη θυμάστε την έκφραση αυτή; ΤΩΡΑ θα χρησιμοποιηθεί, θα φορεθεί πολύ, με το...
τρίτο μνημόνιο που ηρθε και εκτός όλων των άλλων, θα χτυπήσει την ΥΓΕΙΑ, θα της δώσει ουσιαστικά την χαριστική βολή. Είναι γνωστό πως οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τα πειράματα τους ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ στην υγεία, και οι ΜΟΝΟΙ που βγήκαν κερδισμένοι από αυτή τη διάλυση, είναι τα ΚΟΡΑΚΙΑ, ΟΛΑ τα ΛΑΜΟΓΙΑ που πλούτισαν και εξακολουθούν να πλουτίζουν σε βάρος της υγείας, σε βάρος των ζωών μας.
Είμαστε η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, που για τη ζωή των ασθενών αποφασίζουν ΓΡΑΦΙΑΔΕΣ και ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, και ΟΧΙ ΓΙΑΤΡΟΙ.
Μήπως δεν είναι έτσι;
Πάμε να δούμε ένα ενδιαφέρον άρθρο, το οποίο τα μεγάλα ΜΜΕ δεν έκαναν τον κόπο να το βγάλουν στον αέρα.
«Χαριστική βολή για το σύστημα υγείας το 3ο μνημόνιο
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει τις έντονες ανησυχίες του, για τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο 3ο μνημόνιο και ζητά να τεθεί ως προτεραιότητα η προστασία της Δημόσιας υγείας και η διασφάλιση ποιοτικών υπηρεσιών υγείας, για τον κάθε πολίτη.
Ο ΙΣΑ τονίζει ότι οι παρεμβάσεις στο σύστημα υγείας, δεν μπορεί να γίνονται με βάση μόνο τα αριθμητικά στοιχεία και στο βωμό της εξοικονόμησης χρημάτων είναι αδιανόητο να διακυβεύεται η υγεία των πολιτών.
Ειδικότερα ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τονίζει ότι: «Κάποια από τα μέτρα που απαιτούνται υπάρχει κίνδυνος, να δώσουν τη χαριστική βολή, στο ετοιμόρροπο σύστημα υγείας και να εξοντώσουν επαγγελματικά τον ιατρικό κόσμο. Στην υγεία δεν μπορεί να γίνονται μόνο αριθμητικές πράξεις και να εφαρμόζονται λογιστικές 
πολιτικές. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές και με αυτό το κριτήριο θα πρέπει να χαράζονται οι ανάλογες πολιτικές».
Συγκεκριμένα η απαίτηση για συνταγογράφηση αποκλειστικά, με βάσει τη δραστική ουσία, είναι, όπως λέει, είναι μέτρο αντιεπιστημονικό, το οποίο δεν εφαρμόζεται, σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη Δημόσια υγεία. Η ουσιαστική εξοικονόμηση μπορεί να επιτευχτεί,  με την εφαρμογή των θεραπευτικών πρωτοκόλλων και την ηλεκτρονική συνταγογράφηση που έχει κατά επανάληψη ζητήσει ο ΙΣΑ.
Επιπρόσθετα η διατήρηση του καταστροφικού μέτρου του claw back έως το 2018 θα οδηγήσει σε επαγγελματική εξόντωση, γιατρούς και εργαστήρια, στερώντας τον ασθενή από υπηρεσίες υγείας που έχει ανάγκη.
Σχετικά με το μέτρο του 5ευρου στα νοσοκομεία ο ΙΣΑ, επισημαίνει ότι είναι εναντίον οποιαδήποτε εισπρακτικής πολιτικής - και μάλιστα χωρίς εισοδηματικά κριτήρια -που επιβαρύνει δυσβάσταχτα τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Σε κάθε περίπτωση η εξεύρεση ισοδύναμων μέτρων δεν μπορεί να είναι εις βάρος είτε των ασθενών είτε του ιατρικού κόσμου που στηρίζει το σύστημα υγείας στις δύσκολες αυτές ώρες.
Κλείνοντας, ο κ. Πατούλης τονίζει ότι ο Ιατρικός Σύλλογος θα δώσει μάχη ενάντια σε κάθε πολιτική που πλήττει τον ασθενή, οδηγεί σε επαγγελματική εξόντωση τον ιατρικό κόσμο και δίνει τη χαριστική βολή στο Δημόσιο σύστημα υγείας.»
ΠΗΓΗ: sofokleousin.gr
Συνέλληνες, ΠΡΟΣΕΞΤΕ, έρχονται ΕΦΙΑΛΤΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ σε όλους τους τομείς, και ιδιαίτερα στην ΥΓΕΙΑ, σε ότι έχει μείνει από αυτή. Οι πολιτικοί έχουν τον χαβά τους, ετοιμάζονται και για εκλογές, για τις καρέκλες τους πάλι, ΕΜΕΙΣ όμως είμαστε ξεκρέμαστοι, γιατί στην υγεία κατά γενική ομολογία δε λειτουργεί σχεδόν τίποτα, και έρχεται το ΤΕΛΟΣ. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ. Αυτό το ΑΙΣΧΟΣ να σταματήσει ΧΘΕΣ. Να κόψουν από τους μισθούς τους, και όχι από την υγεία, τις συντάξεις και τα επιδόματα. ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ. ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.
Τα μνημόνια μπορεί να λένε διάφορα, μπορεί να τα υπέγραψαν με ελαφριά καρδιά, γιατί αυτοί δεν έχουν ανάγκη, τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ όμως μνημόνια θα τους βγάλουν ξινά ΟΛΑ όσα έκαναν μέχρι τώρα….
ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΥΝΘΟΥΜΕ. Έσπειραν ανέμους, ε, ας θερίσουν τις θύελλες που τόσο πολύ τους αρέσουν.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: