Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Οι "τυχεροί" της ΗΔΙΚΑ

Είμαι κι εγώ ένας από τους 86 "τυχερούς" που προσελήφθησαν το Δεκέμβριο του 2008 στην...
ΗΔΙΚΑ. Πήγα στη δουλειά αυτή μη έχοντας καν 2η επιλογή εργασίας, αφού είχα περάσει τα 40 και όλες οι πόρτες στον ιδιωτικό τομέα είναι κλειστές αν είσαι πάνω από 35.
Δούλεψα σαν το σκυλί σε 5 υπηρεσιακά αντικείμενα (Καταχώρηση Καρτελλών, ΟΑΕΕ , Εξιτηρίων Νοσοκομείων, Αιτήσεις ΑΣΕΠ, Πολυτεκνικά), από τις 6.45 το πρωί μέχρι πολλές φορές τις 6 μμ , γιατί είχαν συνδέσει την αμοιβή μας (!) με τις πληκτρολογήσεις και έπρεπε να βγάζουμε 50.000(!) δακτυλισμούς την ημέρα (!) για να πληρωθούμε το τρομαχτικό ποσό των 800€ στην αρχή , και των 1111 € στη συνέχεια.

Εδώ πρέπει να αναφέρω ότι μας ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ(ΠΑΛΙΟ ΤΕΒΕ) ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΜΠΛΟΚΑΚΙ, που πρακτικά σήμαινε για μας ότι το 50 % των αποδοχών μας το έπαιρναν πίσω γιατί μας φορολογούσαν με παρακράτηση φόρου 20 % , με καταβολή ανά 3μηνο του ΦΠΑ (!), με ασφαλιστική εισφορά στον ΟΑΕΕ που ξεκινούσε από τα 440 € στην αρχή και έφτασε τα 510(!) € το δίμηνο, και μέσω της φορολογίας εισοδήματος, με τις δηλώσεις Ε1 και Ε3. Για να μην αναφερθώ στο κλίμα της ψυχολογικής τρομοκρατίας από τη μεριά της διεύθυνσης της ΗΔΙΚΑ (με τους αλήστου μνήμης διευθύνοντες συμβούλους Κοντό, και ειδικά έναν που λεγόταν Σφυρόερας), αλλά και από μερίδα πράσινων υπαλλήλων της ΗΔΙΚΑ.

Κόντεψα να πάθω υπερκόπωση και ζήτησα κατόπιν παρεμβάσεως του ιατρού της υπηρεσίας, αλλά και της τότε διευθύνουσας του τομέα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, αλλαγή αντικειμένου και καθηκόντων γιατί κινδύνευα να καταρρεύσω.

Τελικά έγινε η μετακίνηση, αλλά κι εκεί μας εκμεταλλεύτηκαν. Με το πρόσχημα της καταβολής των αποδοχών για λίγες μέρες ξεκούρασης το καλοκαίρι (εννοώ την καλοκαιρινή άδεια) μας φόρτωσαν με επιπλέον υπερωριακή υποχρεωτική απασχόληση 100άδων ωρών για τις οποίες δεν πληρωθήκαμε ποτέ, γιατί ήμασταν με σύμβαση έργου! Χώρια που για να βγουν τα έργα, μας υποχρέωναν να εργαζόμαστε ακόμη και κάποια Σάββατα.

Μιχαηλίδης Νίκος 
              imerologioanergou 

Δεν υπάρχουν σχόλια: