Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Ο «ΔΙΑΒΟΛΙΚΟΣ ΚΑΛΟΣ» ΤΡΑΜΠ…ΗΤΑΝ ΣΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ «ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ» ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Με στρατευμένα τρολ στο διαδίκτυο απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην
εύστοχητοποθέτηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα ότι αυτό που έλεγαν οι Συριζαίοι καταχρηστικά «πρώτη φορά αριστερά» ήταν μια κυβέρνηση «μούφα»...

«Μούφα» βέβαια από την σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων γιατί μια χαρά τα ισχυρά επιχειρηματικά και καπιταλιστικά συμφέροντα, πρόσθεσαν στη φαρέτρα τους μέτρα που αξίωναν, για να θωρακίσουν την κερδοφορία τους και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η διευρυμένη κεφαλαιοκρατική αναπαραγωγή.

«Μούφα» ήταν για αυτούς που πίστεψαν τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ «ότι με ένα άρθρο και ένα νόμο θα καταργούσε τα μνημόνια», «ότι θα χόρευε στο ταψί τις αγορές» και τις άλλες φαιδρότητες που έλεγε για να χειραγωγήσει την λαϊκήψήφο που εκείνο το διάστημαβρισκόταν σε αγωνιστικές διεργασίες και ζυμώσεις, με αρκετόκόσμο να κατεβαίνει στους δρόμους και να αμφισβητεί την κυρίαρχηπολιτική, την πολιτική των «μνημονίων».

Δεν ήταν «μούφα» για τον Λάτση που ευχαρίστησε δημόσια τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που διευκόλυναν να παραδώσουν το «Ελληνικό» σε όμιλο συμφερόντων του, για να την εκμεταλλευτεί κατασκευάζοντας ουρανοξύστες και καζίνα, ονομάζοντας τον παρασιτισμό ανάπτυξη.

«Μούφα» ήταν για όλους αυτούς που ψήφισαν «ΟΧΙ» στο παραπλανητικό δημοψήφισμα και το έκανε ένα μεγάλο ΝΑΙ ο ΣΥΡΙΖΑ, φέρνοντας ένα τρίτο «μνημόνιο» και μάλιστα το χειρότερο, σαν αποτέλεσμα της δήθεν περήφανης διαπραγμάτευσης του.

Σκούζει από τότε ότι δεν ήθελε, αλλά δεν γινόταν αλλιώς, συνεχίζοντας τον εμπαιγμό απέναντι στον Ελληνικό λαό λέγοντας προεκλογικά ότι την «δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς».

Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και την πρώτηφοράέτσι και τώραέχειστρατηγική και πολιτικήπροσαρμοσμένη σε αυτή.

Πολιτική για να διαχειριστεί το σύστημα, που την πραγματικήεξουσία την έχουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοίόμιλοι, το μεγάλοκεφάλαιο, οι ιδιοκτήτες των μέσωνπαραγωγής, που δεν αμφισβητεί, για αυτό παίρνει και επαίνους από εκπροσώπους τους

Σε αυτή την κατεύθυνση επιλέχτηκε την προηγούμενηφορά να αναλάβει την κυβερνητικήεξουσία,αφούεκτιμήθηκε η ικανότητα του την συγκεκριμένηχρονικήστιγμή, να χειραγωγήσει την λαϊκήδιαμαρτυρία και να την εγκλωβίσεισε λύσειςδιαχείρισης, αποσκιρτώντας τον ριζοσπαστισμό που φοβόταν και φοβάται το σύστημα και η άρχουσα τάξη.

Λέει ψέματα ότι δεν ήξερε, δεν γνώριζε, αναγκάστηκε.

Και ήξερε, και γνώριζε, και στρατηγική είχε, και έπαιξε τον ρόλο του σωστά, καναλιζάροντας την λαϊκήαμφισβήτηση στα πλαίσια του συστήματος, για να αποστειρωθεί από δυναμισμό και ριζοσπαστικό – πολιτικό περιεχόμενο, παροπλίζοντας – απογοητεύοντας στο τέλοςπολλέςδυνάμεις, που πίστεψαν σε αυτόν και στο ψευδεπίγραφο σύνθημα της «πρώτης φοράς αριστεράς».

Και λέμε ότι είχεστρατηγική που υπηρέτησε με συνέπεια και συνεκτικότητα,γιατίκανένα «μνημόνιο» δεν τον υποχρέωσε να συνάψεισυμφωνία με την αμερικανικήκυβέρνηση,χαρακτηρίζοντας τον τότεπρόεδρο Τραμπ«διαβολικάκαλό», συμφωνία πουαποτελεί την βάση, για την μετατροπή ολόκληρηςτηςχώρας σε πολεμικόορμητήριο τωναμερικανονατοικών, με ότι συνεπάγεται αυτό για τις μετέπειταεξελίξεις.

Κανένα «μνημόνιο» δεν τον δέσμευε να ψηφίσει την κοινή δήλωση ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό –μεταναστευτικό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αποθήκεςψυχών και να εργαλοποιείται το ζήτημααναλόγως με τα πολιτικάπαιχνίδια της κάθε πλευράς.

Κανένα «μνημόνιο» δεν τον δέσμευε να ψηφίσει την νατοϊκής κοπής «συμφωνίας των Πρεσπών», διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο τα σχέδια των αμερικανονατοικών στην ευρύτερη περιοχή, δημιουργώντας συνθήκες μπαρουταποθήκης.

Αυτή την αντιλαϊκήστρατηγικήθέλει να συγκαλύψει και σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως ότι αυτή συμπλέει και με τους άλλουςμνηστήρες της αστικήςεξουσίας κατά κόρον την ΝΔ και μετά με τον «συγκολλητή» αντιλαϊκών κυβερνήσεων, τουέμπειρου σε αντιλαϊκέςδιαχειρίσεις ΠΑΣΟΚ.

Σε αυτά τα αντιδραστικά – αντιλαϊκάσχέδιαθέλουν να μπλέξουν και το ΚΚΕ με ύπουλους, σκιώδηςτρόπους και προβοκατόρικα τρολλαρίσματα στο διαδίκτυο.

Το ΚΚΕ διαμηνύειξεκάθαρα ότι η επόμενηκυβέρνησηόποιαμορφή και να έχει θα είναι αντιλαϊκή από χέρι και χειρότερη από την προηγούμενη,αφού θα διαχειριστεί το «υπερμνημόνιο» του «ταμείουανάκαμψης», που αξιώνειπροαπαιτούμεναμέτρα και θα κάνει την ζωή του Ελληνικούλαούακόμη πιοδύσκολη.

Θυμίζουμε άλλη μια φορά ότι το «ταμείοανάκαμψης»είναι το κοινόπρόγραμμα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και είναι ένα νέο «μνημόνιο».

Από αυτή την σκοπιά το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι να υπάρχεισταθερή – δυνατήδιακυβέρνηση που θα επιτίθεται στον λαόνομοθετώντας εις βάρος του, αλλά αν ο λαός θα είναι δυνατός για να σταθεί με αξιοπρέπεια στα πόδια του, να πάρειανάσα και να μπει στον αγώνα μπροστά,για να παρεμποδίσειμέτρα, να ακυρώσει άλλα στην πράξη, να διεκδικήσει με βάση τις ανάγκες του, ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο για ριζικές αλλαγές σε επίπεδο οικονομίας – εξουσίας.

Και δυνατόςλαόςσημαίνειδυνατό ΚΚΕ παντού.

ο λαόςμπορεί να κάνει την διαφορά στις 21 Μαΐου,ψηφίζοντας με κριτήριοσυνολικά την ζωή του, με κριτήριο τις αγωνίες, την πραγματική ελπίδα και προοπτική του,υπερψηφίζονταςπαντού τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.

Σαββίδης Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: