Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

ΠΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ?...ΜΟΝΟ ΤΩΝ 360 ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2024 ΑΠΟ ΤΟ «ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ» ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΤΟ ΝΕΟ «ΜΝΗΜΟΝΙΟ» ΠΟΥ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Όπου σταθούν και κάτσουν τα στελέχη, οι υποψήφιοι και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας διαλαλούν ότι τώρα μπορούν ελευθέρα να εφάρμοσαν τα πρόγραμμα τους, χωρίς να... υπάρχουν «μνημονιακές δεσμεύσεις», που δήθεν δε τους άφησαν την προηγουμένη φορά, για να υλοποιήσουν την πολιτική τους.

Όπως και την προηγούμενηφορά, ο ΣΥΡΙΖΑ μέσο του πρόεδρου και του στελεχικού επιτελείου τουκοροϊδεύουν και εξαπατούνπολιτικά πάλι τον λαό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και την προηγούμενη φορά ήξερε ότι δεν θα «έσκιζε κανένα μνημόνιο» και ούτε θα νομοθετούσε για κάτι τέτοιο, ήξερε ότι τα ψεύτικα «GobackMerkel» και οι «χοροί στα ταψιά που θα χόρευε τις αγορές» ήταν φθηνές προπαγανδιστικές φιοριτούρες, για να αποτρέψει έναν λαό που έδειχνεεκείνη την εποχήτάσηριζοσπαστικοποίησηςνα το πραγματώσει, κάνοντας τον να πιστέψειεύκολεςλύσειςαστικής κυβερνησιμότητας που θα έδινανδιέξοδο σταλαϊκάκαι κοινωνικάτου προβλήματα.

Καλλιέργησεφρούδεςελπίδες και ψευδαισθήσεις στον λαό, και αυτό το έκανεσυνειδητά,γιατίεπιλέχτηκε την συγκειμένηχρονικήστιγμή από το οικονομικόκατεστημένο της χώρας και όχι μόνο, να αναλάβει τα ηνία της αστικήςδιαχείρισης, αξιολογώντας την ικανότητα του να χειραγωγήσει πιο αποτελεσματικά την λαϊκή διαμαρτυρία εκείνης της εποχής.

Όπως και τότε έτσι και σήμερα λέει πάλι ψέματα, ότι τώρα είναι ελεύθερος να εφαρμόσει το πρόγραμμα του,αφούκρύβειπάλισυνειδητά πιο είναι το πραγματικό του πρόγραμμα.

Προφανώς και δεν είναι αυτά που προαναγγέλλει και αυτόςπροεκλογικά,αφούσαν αστικό κόμμα του συστήματος, πλειοδοτεί και αυτός σε μια ατέρμονη παραχολογία για να υφαρπάξει την λαϊκήψήφο.

Κρύβει επιμελώς ότι το πρόγραμμα του απορρέει από τις δεσμεύσεις του από το «ταμείο ανάκαμψης» που είναι ένα νέο μνημόνιο και το κάνει γαργάλα αυτό, όπως και οι άλλοι μνηστήρες της αστικής εξουσίας η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που το ψήφισαν.

Άχνα δεν λέει για τα 360 προαπαιτούμενα - αντιλαϊκά μέτρα που πρέπει να ψηφιστούν από την νέα βουλή, όποια και να είναι και με όποιο σχήμα η νέα αστική κυβέρνηση του κεφαλαίου, για να εκταμιευτούν δόσεις και εκατομμύρια ευρώ χρηματοδότησης του κεφαλαίου, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που μεταφράζονται σε παραπέρα εμπορευματοποίηση βασικών αγαθών - της Υγείας, του νερό, της Ενέργειας - αλλά και σε ένταση της αντεργατικής επίθεσης.

Αυτή είναι η αντιλαϊκήατζέντα της επόμενηςμέραςόποιος και να είναι στοτιμόνι της αστικήςδιαχείρισης που θα δυσκολέψειακόμηπερισσότεροτην ζωή, την καθημερινότητα της λαϊκήςοικογένειας.

Για αυτό η επόμενηκυβέρνησηπρέπει να είναι όσογίνεται πιο αδύναμη, να νοιώθει την ανάσα του λαούεπάνω της, λαός που θα βάζει δραστικά εμπόδια σε αυτές τις πολιτικές, θα ακυρώνει στην πράξη αντιλαϊκές ρυθμίσεις, θα διεκδικεί με βάση τις ανάγκες του, ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο για ριζικές αλλαγές σε επίπεδο οικονομίας – εξουσίας.

Σε αυτό τον αγώνα, σε αυτή την πάλη, ο λαός χρειάζεται δυνατό πολιτικό σύμμαχο, για να είναι αποτελεσματικοί οι αγώνες και να δείχνουν την διέξοδο για την λαϊκή - κοινωνική προοπτική.

Για αυτό στις 21 χρειαζόμαστε ένα δυνατό – ισχυρό ΚΚΕ πραγματικό αντίπαλο στις αντιλαϊκές πολιτικές της φτώχειας,γιατί το ΚΚΕ δεν έχειδεσμεύσειςαπέναντι στο κεφάλαιο και την ΕΕ και ο λαός πρέπει να αντεπιτεθεί για την ζωή που του κλέβουν, για να πλουτίζουν οι κηφήνες της ολιγαρχίας του κεφαλαίου που υπηρετούν όλοι οι υπόλοιποι (ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και λοιπά αναχώματα ).

Σαββίδης Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: