Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Τιμωρία στον Πούτιν, Γλείψιμο στον Ερντογάν…

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης
«Τιμωρία στον Πούτιν, Γλείψιμο στον Ερντογάν. Πιο κυνικά δε θα μπορούσε να αντιδράσει η ΕΕ στην υπόθεση Skripal» Αυτός είναι ο τίτλος της γερμανικής...
εφημερίδας “Die Tageszeitung” που πρόσκειται στο κόμμα των πρασίνων και είναι η πρώτη φορά που η εφημερίδα αυτή ασκεί κριτική στην ΕΕ για αντιρωσική πολιτική, εκφράζοντας την έκπληξή της για τον τρόπο και το χρονικό διάστημα που εκφράστηκε αυτή η “αλληλεγγύη”, όταν σε μερικές εβδομάδες αναμένονται τα αποτελέσματα των ερευνών της υπόθεσης.


«Το ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ν. Τουσκ επέλεξε τη βουλγαρική πόλη Βάρνα στη σύνοδο κορυφής με τον Ερντογάν για να ανακοινώσει τις κυρώσεις κατά του Πούτιν, είναι », σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα «τόσο περίεργο, που ούτε ένας φαρσέρ δε θα το είχε σκεφτεί» και αναρωτιέται ο σχολιαστής της εφημερίδας:«που είναι οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας, όταν ο Σουλτάνος επιτίθεται ωμά κατά της ΕΕ, στέλνει πολεμικά πλοία στα χωρικά ύδατα της Κύπρου για να εμποδίσει τις εργασίες άντλησης αερίου, υποθάλπει την ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική εισβάλλοντας στην Αφρίν και απειλεί το κράτος μέλος της ΕΕ, την Ελλάδα με αλλαγές στα σύνορα»;

Οσο πιο γρήγορα αντιληφθούμε που το πάει αυτή η Ευρώπη των «λαών», τόσο το καλύτερο για όλους μας. Ηδη οι πιο ευνοημένοι από αυτήν οι Γερμανοί, αρχίζουν σιγά-σιγά και της γυρίζουν την πλάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: