Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΚΕ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΒΟΥΝ ΤΟ ΦΥΤΙΛΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΗΔΗ ΦΛΕΓΟΜΕΝΟ ΤΟΞΟ ( ΟΥΚΡΑΝΙΑ – ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ – ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ – ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ )

Ένα επικίνδυνο πολύπλοκο κουβάρι ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και αντιθέσεων ξετυλίγεται, που διατάσει και αναδιατάσσει ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, για γεωστρατηγικούς και οικονομικούς στόχους και σκοπούς.

Η αναδιανομή ενεργειακών...

πηγών, δρόμων μεταφοράς τους, μεταφοράς εμπορευμάτων και σφαιρών επιρροής, οξύνει τον ανταγωνισμό ισχυρών ιμπεριαλιστικών κέντρων όπως των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε, με τα ιμπεριαλιστικά κέντρα της Ρωσίας και Κίνας.

Δίπλα σε αυτά τα κέντρα δημιουργούνται άξονες και αντιάξονες με κράτη σε ρόλο περιφερειακών ιμπεριαλιστών, που διεκδικούν για της εγχώριες αστικές τους τάξεις, μερίδια από την αναδιανομή του πλούτου που επιχειρείται μεταξύ των ιμπεριαλιστών, ελέω κρίσης και ύφεσης της καπιταλιστικής οικονομίας.

Σε αυτό το πλαίσιο αυξάνει την επιθετικότητας της η Τουρκία, σε Αιγαίο και στην ΑΟΖ στην Κύπρο, για λογαριασμό της αστικής της τάξης και με την δική μας κυβέρνηση να παίρνε μέρος ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για λογαριασμό της εγχώριας αστικής μας τάξης, του Ελληνικού κεφαλαίου, κάνοντας τον σημαιοφόρο, στην προώθηση των γενικότερων συμφερόντων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή.

Η κυβέρνηση ( ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ) καμώνεται ότι η κόντρα της Τουρκίας με ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, αναβαθμίζει γεωστρατηγικά την χώρα μας και παίζοντας τον ρόλο περιφερειακού ιμπεριαλιστή στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, δημιουργεί αυταπάτες στον λαό ότι αυτό διαμορφώνει συνθήκες << ασφάλειας >> και << σταθερότητας >>, ενώ συμβαίνει το εντελώς αντίθετο.

Η λεγόμενη γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου ακόμα και των Βαλκανίων, δεν έχει να κάνει με της ανάγκες του λαού μας, αλλά με της επιδιώξεις της αστικής μας τάξης και των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της Ε.Ε, στα πλαίσια της αναδιανομής του ενεργειακού πλούτου και δρόμων μεταφοράς του.

Οι λυκοσσυμαχίες των ιμπεριαλιστών χαρακτηρίζονται από ευθραυστότητα, δεν προωθούν της ειρήνη, την φιλία, την συνεργασία των λαών, αλλά ορίζονται από της προτεραιότητες και τα ιδιαίτερα οικονομικά – ταξικά συμφέροντα των εγχώριων αστικών τάξεων των κρατών.

Παράδειγμα χαρακτηριστικό η συμμαχία των ιμπεριαλιστών της Τουρκίας, με την Ρωσία, με επίκεντρο την Συρία και τον έλεγχο του ενεργειακού πλούτου εκεί, όταν οι δύο αυτές χώρες, δύο χρόνια πριν, βρισκόταν σε σκληρή, οξυμένη αντιπαράθεση, με πολεμικές ιαχές να ακούγονται από εκατέρωθεν πλευρές.

Και τα βαλκάνια αποτελούν πεδίο συγκρούσεων και ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστών και είναι ακόμα ένα κομμάτι του ίδιου πάζλ των ισχυρών ανταγωνισμών των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε με Ρωσία και Κίνα.

Οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. προωθούν τον σχεδιασμό της ευρωατλαντικης ολοκλήρωσης στα δυτικά βαλκάνια, με την ένταξη της Βόσνιας – Ερζεγοβίνης, το κράτος των Σκοπίων, της Αλβανίας, του Μαυροβουνίου, της Σερβίας στους ιμπεριαλιστικούς τους μηχανισμούς, ώστε να ανακόψουν την διείσδυση Ρωσικών κεφαλαίων στην περιοχή, να βάλουν εμπόδια στον ανταγωνισμό που έχουν για τον έλεγχο ενεργειακών δρόμων, να μειώσουν την εξάρτηση της Ε.Ε από το Ρωσικό φυσικό αέριο, όπως επίσης να εμποδίσουν Κινέζικα κεφάλαια, που επενδύουν για υποδομές δρόμων - διαδρομών μεταφοράς εμπορευμάτων και διαμετακομιστικών κέντρων.

Σε αυτή την κατεύθυνση θέλουν να λυθούν και οι διαφορές της χώρας μας με το κράτος των Σκοπίων και πιέζουν για οποιαδήποτε λύση, για να προωθηθούν οι παραπάνω σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε.

Τα σχέδια αυτά των ιμπεριαλιστών ανάβουν το φυτίλι του πολέμου. Είναι σχέδια που παίρνουν μέρος οι αστικές τάξεις των χωρών, οι πλουτοκράτες της κάθε χώρας, γιατί αναζητούν ένα κομμάτι από το ξαναμοίρασμα της πίττας των αγορών, του ενεργειακού πλούτου.

Το μόνο σίγουρο είναι, ότι δεν έχει να κάνει με της λαϊκές ανάγκες και τα δικαιώματα των λαών, τους λαούς θα βάλουν να σκοτωθούν, να σφαχτούν, για τα δικά τους ταξικά – οικονομικά συμφέροντα, για αυτό εγείρουν τον εθνικισμό, τον φανατισμό, την μισαλλοδοξία και πριμοδοτούν σε αυτή την κατεύθυνση.

Αξιοποιούν μειονοτικά ζητήματα, ζητήματα όπως αυτό της ονομασίας του κράτους των Σκοπιών, με την χώρα μας, που το άφησαν ανοιχτό 27 χρόνια, όπως αξιοποιούν εθνικιστικές – φασιστικές οργανώσεις από κάθε πλευρά, ώστε από την μια να αποπροσανατολίζουν τους λαούς από τους πραγματικούς εχθρούς τους, που είναι οι αστικές τάξεις της κάθε χώρας, οι καπιταλιστές της κάθε χώρας, που ζουν και αναπνέουν για την συνεχόμενη συσσώρευση πλούτων και κερδών και οι ιμπεριαλιστές και από την άλλη μέσο αυτών, να συντηρούν μια τεχνητή ένταση μεταξύ των λαών, που θα κλιμακώνουν και θα αποκλιμακώνουν, με βάση τους σχεδιασμούς τους και τις εξελίξεις.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα στην πατρίδα μας, που αναδεικνύει τον χαρακτήρα του πολέμου ως σφαγή των λαών για τα συμφέροντα των μονοπωλίων, για το μοίρασμα των αγορών, για την δημιουργία νέων ζωνών επιρροής.

Αναδεικνύει ότι οι πόλεμοι είναι, η συνέχεια της πολιτικής της ανταγωνιστικότητας, της κερδοφορίας του κεφαλαίου με άλλα μέσα, με στρατιωτικά μέσα.

Ο πατριωτισμός του λαού δεν έχει να κάνει με το πατριωτισμό του κεφαλαίου και των πολιτικών τους εκπροσώπων, των αστικών κομμάτων, των φασιστικών – εθνικιστικών οργανώσεων.

Ο πατριωτισμός του λαού έχει καθήκον σήμερα να αντιπαλέψει σθεναρά με όρους διεθνιστικής δράσης και αλληλεγγύης τους εμπρηστές των πολέμων, τους ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της Ε.Ε και κάθε ιμπεριαλιστικής συμμαχίας, είτε έχει την ομπρέλα της αστικής τάξης της Ρωσίας, είτε της αστικής τάξης της Κίνας.

Ο λαός να ακυρώσει τα σχέδια τους που είναι επικίνδυνα, τυχοδιωκτικά και έχουν βάλει για λογαριασμό τους, την συγκυβέρνηση ( ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ) να τα προωθεί, μετατρέποντας όλη την χώρα σε ένα απέραντο Νατοϊκό – Αμερικανικό στρατόπεδο.

Αυτοί που κλέβουν τον μόχθο και ιδρώτα του λαού σε καιρό υποφαινόμενης ειρήνης , είναι οι ίδιοι που στήνουν τους πολέμους για τα συμφέροντα τους.

Ο λαός μας να μην πατήσει την μπανανόφλουδα της πατριδοκαπηλίας, του εθνικισμού, της μισαλλοδοξίας, για να προωθηθούν πιο εύκολα οι σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστών.

Να μην στοιχηθεί πίσω από ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις όπως αξιώνει η αστική τάξη της χώρας μας, οι πλουτοκράτες.

Ο λαός μας να χαράξει τον δικό του δρόμο πάλης, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, να αναδείξει με την πάλη του, τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών για τα συμφέροντα των μονοπωλίων, να παλέψει ενάντια στην πατριδοκαπηλία και τον εθνικισμό, να αναδείξει τον γνήσιο λαϊκό πατριωτισμό, που λέει έξω από της λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε, να κλείσουν όλες οι βάσεις του θάνατοι.

Το πατριωτισμό που προωθηθεί την φιλία και συνεργασία των λαών, να βροντοφωνάξει και ότι ο εχθρός βρίσκεται στην ίδια τους την πατρίδα, είναι οι αστικές τάξεις, οι καπιταλιστές , τα μονοπώλια, που για τα δικά τους συμφέροντα γίνονται κρέας οι λαοί στα κανόνια των ιμπεριαλιστών.

Μια τέτοια πλούσια δράση - παρέμβαση ξεδιπλώνει αυτό το διάστημα το ΚΚΕ σε όλη την χώρα, συζητώντας με τον λαό, κόντρα στο εφησυχασμό, τον αποπροσανατολισμό και την παραπλάνηση και στέλνει το μήνυμα, ότι εχθροί μας δεν είναι οι γείτονες λαοί, είναι οι αστικές τους τάξεις και οι ιμπεριαλιστές.

Σαββίδης Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: