Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Η Δύναμη του Χρήματος των Ολίγων στην ΕΕ των Λαών

-Δοκιμές σε πιθήκους και σε ανθρώπους-!!!!

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης
Η σημερινή πρώτη είδηση στα γερμανικά...
ΜΜΕ, ότι «το λόμπι της αυτοκινητοβιομηχανίας έκανε πειράματα επίδρασης των καυσαερίων σε ανθρώπους και μάλιστα με την ανοχή ή ακόμη και την υποστήριξη της "Ευρωπαϊκής Ένωσης Έρευνας για το Περιβάλλον και την Υγεία στον Τομέα των Μεταφορών"(EUGT έπεσε σαν βόμβα ή μήπως όχι για τους περισσότερους αναγνώστες που έχουν εθιστεί σε ειδήσεις τρόμου.
Πριν 25 αιώνες έγραφε ο Πίνδαρος «πατήρ πάντων η συνήθεια» και φαίνεται πως αυτό έγινε το μυστικό σύνθημα επικοινωνιακής πολιτικής των ισχυρών του κόσμου. Δεν εξηγούνται διαφορετικά όλα αυτά που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια. Πριν κάποια χρόνια είχαν γίνει στις ΗΠΑ πειράματα επίδρασης καυσαερίων σε πιθήκους. Υπήρξε αντίδραση μόνο από κάποιους ζωόφιλους, που μας προειδοποιούσαν «για το τι μέλλει γενέσθαι», Πριν τρία χρόνια έγινε γνωστό, ότι η Volkswagen και όχι μόνο, χρησιμοποιούσε ένα λογισμικό για πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα που παραπλανούσε τους ελεγκτές καυσαερίων». Η είδηση πέρασε και η αντίδραση του κοινού περιορίστηκε κυρίως στο ύψος των προστίμων. Εάν δεν υπήρχε ο ανταγωνισμός ΗΠΑ και Ευρώπης, ίσως να μη μαθαίναμε τίποτα, από τις εγκληματικές μέχρι και απάνθρωπες τακτικές κάποιων ισχυρών λόμπι, που μπροστά στο κέρδος δείχνουν αδίστακτα.
Τώρα μαθαίνουμε, ότι οι Daimler, VW, BMW και η προμηθεύτρια εταιρεία Bosch, «χρηματοδοτούσαν ένα πείραμα σε ινστιτούτο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Aachen, όπου 25 υγιείς νέοι εισέπνεαν για αρκετές ώρες διάφορες συγκεντρώσεις διοξειδίου του αζώτου(NO2). Μπορεί κάποιοι ανόητοι, πολύ ανόητοι, με λίγα λόγια απολύτως ηλίθιοι (δυστυχώς υπάρχουν) να πουν «εε και μετά τι έγινε ελεύθεροι άνθρωποι ήταν δεν εξαναγκάστηκαν». Ευτυχώς όμως, ακόμη και οι εκπρόσωποι της Αυτοκινητοβιομηχανίας που γνωρίζουν τι πειράματα γινόταν την περίοδο των Ναζί σε Εβραίους, σε Ρομά, Ομοφυλλόφιλους, Κομμουνιστές κ.α., δήλωσαν «συγκλονισμένοι», λες και δεν το γνώριζαν, ότι «θα τιμωρήσουν τους ενόχους».
Το γελοίο ή αν θέλετε, το γκροτέσκο της υπόθεσης, είναι το γεγονός, ότι, όπως γράφουν οι εφημερίδες «πίσω από τις δοκιμές βρίσκεται η "Ευρωπαϊκή Ένωση Έρευνας για το Περιβάλλον και την Υγεία στον Τομέα των Μεταφορών" (EUGT), η οποία ιδρύθηκε το 2007 από τις Daimler, VW, BMW και τον προμηθευτή αυτοκινήτων Bosch.

Σύμφωνα με την EUGT, δεν μπορούσε να εντοπιστεί κανένα αποτέλεσμα. Η μελέτη, σύμφωνα με το "Stuttgarter Zeitung", δημοσιεύθηκε 2016. Η EUGT, η οποία είχε ιδρυθεί το 2007, ένα χρόνο μετά τη δημοσίευση της έρευνας, αργότερα διαλύθηκε!!!!!!

Ηδη η Daimler παίρνει απόσταση από τις δύο μελέτες, ενώ ο υπεύθυνος του Ινστιτούτου του Aachen, ο κος Thomas Kraus επισήμανε ότι η έρευνα δεν είναι ιδιαίτερα σημαντική, επειδή τα αποτελέσματα δεν θα μπορούσαν να μεταφερθούν σε ολόκληρο τον πληθυσμό!!!!!!!,

Μήπως υπάρχουν αφελείς, οι οποίοι να πιστεύουν ότι αν δεν υπάρξει μαζική αντίδραση θα πάρει θέση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητώντας συγνώμη και ανακοινώνοντας συγχρόνως ότι δεν θα συμβεί κάτι παρόμοιο και στο μέλλον;

Όταν το 2005 ήταν να ψηφιστεί στο Ευρωκοινοβούλιο το Ευρωσύνταγμα, έγραφε το γερμανικό περιοδικό “Der Spiegel” :«οι σουίτες των ακριβότερων ξενοδοχείων των Βρυξελλών και του Στρασβούργου είναι ήδη κατειλημμένες από λομπιστές των μεγαλύτερων πολυεθνικών του κόσμου»!

Διακυβευόταν πολλά που, «άξιζαν το χρυσάφι όλου του κόσμου» και η περίπτωση του πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δείχνει τη δύναμη του χρήματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: