Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ( ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ )

Περίσσεψε για άλλη μια φορά η υποκρισία της συγκυβέρνησης ( ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ), όπου σε έκτακτο τηλεοπτικό διάγγελμα ο πρωθυπουργός κος Τσίπρας, έστησε ένα ακόμα κακόγουστο σόου, αναγγέλλοντας ξεδιάντροπα το...
μοίρασμα <<κοινωνικού >> μερίσματος, που ουσιαστικά πρόκειται για ανακύκλωση της φτώχειας.

Πρόκειται για μια αναδιανομή μεταξύ των φτωχών και των πιο εξαθλιωμένων τμημάτων της κοινωνίας, που δημιούργησε και διαιώνισε και αυτή η κυβέρνηση, ως συνέχεια των προηγουμένων << μνημονιακών >> κυβερνήσεων, για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου.

Το νέο σκηνικό εξαπάτησης του Ελληνικού λαού βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και δεν λείπουν σε αυτό οι αλχημείες, αφού από το 1,4 δις ευρώ << κοινωνικού >> μερίσματος που λέει ότι μοιράζει η κυβέρνηση, έχουν προστεθεί 315 εκατομμύρια ευρώ που παράνομα παρακρατούν από τους συνταξιούχους από το 2012 για τον κλάδο υγείας και πρόκειται για δικά τους λεφτά, όπως και τα 360 εκατομμύριο της κρατικής χρηματοδότησης στην ΔΕΗ, για τις υπηρεσίες κοινωνικής ωφέλειας, που χρωστάει έτσι και αλλιώς η κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για απόδοση της Ελληνικής οικονομίας, που τώρα κάτι μπορεί να δώσει πίσω στον λαό, μέσο του << κοινωνικού >> μερίσματος.

Πρόκειται για προπαγανδιστικό τρυκ και ψέματα, αφού απόδοση της οικονομίας ονομάζει τα << ματωμένα >> πλεονάσματα, το κυριολεκτικό στράγγισμα συνταξιούχων, μισθωτών, την φοροαφαίμαξη μικρομεσαίων , το πετσόκομμα κοινωνικών παροχών , την υποβάθμιση νευραλγικών τομέων -κλάδων για τον λαό, όπως την υγεία, τα φάρμακα, την πρωτοβάθμια φροντίδα, κ.α.

Ο αντιλαϊκός κατήφορος δεν θα έχει τέλος, αφού χιλιάδες συνταξιούχοι από το 2019 θα δουν να χάνουν το ΕΚΑΣ, όσοι ακόμα το παίρνουν, με ότι σημαίνει αυτό για τους ήδη χιλιάδες φτωχούς χαμηλοσυνταξιούχους.

Θα γενικευτούν οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης, τα ωράρια λάστιχο, ωράρια ορισμένου χρόνου εργασίας, μερικής απασχόλησης, αφού ανέγγιχτο έχει μείνει όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που ενισχύθηκε από όλες της << μνημονιακές κυβερνήσεις, προς όφελος των μεγαλοεργοδοτών -καπιταλιστών.

Επίσης με τους πλειστηριασμούς να γενικεύονται το επόμενο διάστημα κατά υποδείξεων της τρόικας και της Ε.Ε, να μένουν χωρίς καμιά προστασία οι λαϊκές κατοικίες, το βιος του λαού, που θέλουν να το βγάλουν στο σφυρί, χάρη των << Funds >> των λεγόμενων << κορακιών >>, που ήδη Ελληνικές συστημικές τράπεζες ( που ανακεφαλαιοποιήθηκαν 3 φορές και το κόστος αυτό πλήρωσε και πληρώνει με αίμα ο Ελληνικός λαός) πούλησαν σε αυτούς χαρτοφυλάκια στεγαστικών δανείων.

Αυτή η πολιτική δεν θα σταματήσει με το ψευδεπίγραφο επιχείρημα της κυβέρνησης περί τέλος των << μνημονίων >> το καλοκαίρι του 2018. Αφού από την μια πολλά <<μνημονιακά>> αντιλαϊκά μέτρα θα μπουν σε εφαρμογή από το 2019 και από την άλλη, τον δημοσιονομικό κόφτη που ψήφισε αυτή η κυβέρνηση καλά να κρατεί, με τα <<εξάμηνα>> της Ε.Ε. για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, να προνοούν ότι αυτή η πολιτική θα αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά για όλους τους λαούς της Ε.Ε, για << μνημόνια >> διαρκείας, στην στρατηγική κατεύθυνση της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των μονοπωλίων.

Καμιά επανάπαυση από τον λαό, σε αγωνιστική εγρήγορση και ετοιμότητα για να αποκρούσει παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα. Καμιά αυταπάτη ότι βγαίνουμε από κάποιο τούνελ, τα ιδεολογήματα αυτά στοχεύουν στον αγωνιστικό παροπλισμό του λαού, ώστε πιο εύκολα και χωρίς εμπόδια που βάζει η λαϊκή πάλη και κυρίως η ταξική πάλη, να προωθούνται και να εφαρμόζονται μέτρα, που ρίχνουν κατακόρυφα το βιοτικό επίπεδο του λάου και τον κάνουν να ζει σε συνθήκες σχετικής και απόλυτης φτώχειας, για την αυξανόμενη κερδοφορία του κεφαλαίου και την ανταγωνιστικότητα.

Η λύση για τον λαό δεν βρίσκεται στη ανάθεση και στην αναμονή, αλλά στην οργάνωση της λαϊκής πάλης, στην ταξική συσπείρωση των εργαζομένων, την κοινωνική συμμαχία με αντικαπιταλιστικό – αντιμονοπωλιακό περιεχόμενο.

Παλεύουμε σήμερα , τώρα, για να εμποδίσουμε την προώθηση και εφαρμογή παλιών και νέων μέτρων, διεκδικούμε αιτήματα με κριτήριο της ανάγκες μας και παράλληλα οργανώνουμε την γραμμή της αντεπίθεσης, για την κοινωνική - πολιτική ανατροπή, για να βγούμε από τον φαύλο κύκλο της φτώχειας, της μισοανεργίας, της κακοπληρωμένης δουλειάς, της ανασφάλειας και αβεβαιότητας, για να γίνει ο λαός κυρίαρχος του πλούτου που παράγει, για την κοινωνική ευημερία και πρόοδο.

Σε αυτή την κατεύθυνση η ισχυροποίηση του ΚΚΕ σε όλα τα επίπεδα αποτελεί τον καταλύτη, για την πυροδότηση έντονων, αγωνιστικών, ριζοσπαστικών διεργασιών, για την όξυνση της ταξικής πάλης και την νικηφόρα έκβαση αυτού του αγώνα, ανατρέποντας, καταργώντας, μονοπώλια, καπιταλιστές, που υφαρπάζουν τον μόχθο και τον ιδρώτα του εργαζόμενου λαού και τον μετατρέπουν σε κέρδη και προσωπικά πλούτη ανά της γης.

Σαββίδης Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: