Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΙ "ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ" ΤΗΣ -ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ- ΥΠΕΡ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΟΠΩΣ Η "EL DORADO GOLD" ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ


Έχει αξία να παρακολουθήσει κανείς τον συλλογισμό της << χρυσής αυγής >> που αποτελεί πολιτική θέση, σε σχέση με της εξελίξεις, για την εξόρυξη του χρυσού στην Χαλκιδική από την << EL DORADO GOLD >>.

Η << χρυσή αυγή >> δεν έχει κανένα...

πρόβλημα ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας να ξεπουλιέται σε διεθνές μονοπώλια όπως η << EL DORADO GOLD >>, αρκεί το κράτος των καπιταλιστών, να πετυχαίνει καλύτερες συμβάσεις εισπραξιμότητας.

Ταυτίζει το αστικό κράτος με τα λαϊκά συμφέροντα και αφήνει να εννοηθεί, ότι κεφαλαιοκρατικά συμφέροντα, εγχώρια και μη, και λαϊκά συμφέροντα, μπορούν να συνυπάρχουν και να αναπτύσσονται μαζί, ενισχύοντας έτσι την διαχρονική αστική προπαγάνδα, ότι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης είναι μονόδρομος και πέρα από αυτόν δεν μπορεί να υπάρξει τίποτα άλλο.

Εδώ τον συμβιβασμό και την λαϊκή υποταγή την παρουσιάζει σαν <<επιλογή>> η << χρυσή αυγή >>, που ο λαός πρέπει να αποδεχτεί, και δεν είναι πρώτη φορά που επικαλείται σαν << επιλογή>>, την λαϊκή υποταγή και τον συμβιβασμό.

Αυτές είναι οι << πατριωτικές >> θέσεις της << χρυσής αυγής >> για τον λαό, σκύψιμο της μέσης στις αξιώσεις των κεφαλαιοκρατών και πλουτοκρατών, εγχώριων και μη.

Για αυτό αποκόβει της αντεργατικές – αντιλαϊκές πολιτικές, της πολιτικές των << μνημονίων >>, από την στρατηγική του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, αφού το τσάκισμα μισθών, ασφαλιστικών, εργασιακών, συνταξιοδοτικών, κοινωνικών δικαιωμάτων, αποτελούν προϋπόθεση για να αναπτυχθούν τα καπιταλιστικά κέρδη σε περίοδο ύφεσης της καπιταλιστικής οικονομίας και όξυνσης των ενδοκαπιταλιστικών – ενδομονοπωλιακών ανταγωνισμών.

Σε αυτή την στρατηγική είναι δοσμένο το αστικό κράτος, για αυτό υπάρχει σαν μηχανισμός επιβολής με ταξικό περιεχόμενο και προσανατολισμό, για να υπηρετήσει και να διευκολύνει την διευρυμένη κεφαλαιοκρατική αναπαραγωγή.

Και με της θέσεις για την << EL DORADO GOLD >> και την εξόρυξη του χρυσού στην Χαλκιδική, η << χρυσή αυγή >> αποκαλύπτεται ξανά. Ότι η πολιτικής της έχει ταξικό περιεχόμενο και είναι εις βάρος των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων που τάχα για αυτά << παλεύει >>. Μάλιστα δεν διστάζει να παίρνει επίσημη θέση, ότι ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας, μπορεί να ξεπουλιέται σε διεθνή μονοπώλια όπως η << EL DORADO GOLD >>.

Επίσης βάζει πλάτη στην ιδεολογική χειραγώγηση του λαού για λογαριασμό του συστήματος και αναπαράγει την αστική προπαγάνδα, ότι τα συμφέροντα του κεφαλαίου, με τα λαϊκά συμφέροντα, μπορούν να συμβαδίζουν πλάι- πλάι, αποκόπτοντας εσκεμμένα, την οικονομία, της νομοτέλειες της, από την πολιτική.

Η << χρυσή αυγή >> αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για το σύστημα, είναι από της πιο <<μάχιμες>> εφεδρείες του, και με αιχμή δόρατος τον απροκάλυπτο αντικομουνισμό, μπαίνει ανάχωμα στην ριζοσπαστικοποίηση του λαού και στην πάλη του για κοινωνική απελευθέρωση, ενάντια στην ταξική εκμετάλλευση και κοινωνική καταπίεση, για να είναι ο λαός κυρίαρχος του πλούτου που παράγει, που είναι και ο μόνος δρόμος για να ευημερήσει και να προκόψει, χωρίς φτώχιες, κοινωνικές ανισότητες, ανασφάλειες, αβεβαιότητες, οικονομικές κρίσεις και πολέμους.


Σαββίδης Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: