Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΣΕ << ΧΙΡΟΣΙΜΑ >> << ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ >> ΤΗΣ ΠΕΤΑΞΑΝ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ << ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ >> ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΙΤ ΤΟΥΣ Η << ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ >>


Θα μπορούσε η παράκρουση να χτυπούσε ταβάνι κάτω από άλλες

συνθήκες, στην είδηση ότι της ατομικές βόμβες σε << Χιροσίμα >> << Ναγκασάκι >> της έριξαν οι κομμουνιστές και όχι οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές.

Αλλά σε μια εποχή που...
το αυτονόητο αμφισβητείται, ο ορθολογισμός λοιδορείται και η πολιτική αφασία βρίσκεται ανάμεσα μας σαν πολιτική άποψη , εκεί ταιριάζουν και την << χρυσή αυγή >>, που με τον ερμαφρόδιτο λόγο της, την συκοφαντία, θέλει να περικλείσει στις γραμμές της λαϊκό κόσμο, ώστε σε περίοδο οικονομικής κρίσης και ύφεσης της καπιταλιστικής οικονομίας, να τους αποστεώσει από κάθε ριζοσπαστισμό, μέσα από τον ανορθολογισμό, το ψέμα και την λήθη στην ιστορία.

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν και στην διατεταγμένη υπηρεσία που βρίσκεται η << χρυσή αυγή >> από το σύστημα, μαζί με άλλα φαιδρά που γραφεί στο ναζιστικό σάιτ της, << ενημερώνει >> από εκεί, ότι της ατομικές βόμβες δεν της έριξαν οι Αμερικανοί Ιμπεριαλιστές, άλλα οι κομμουνιστές.

Θα μπορούσαμε να γελούσαμε με αυτή την <<είδηση>> , αλλά μάλλον δεν είναι για γέλια, αφού εκεί στην << χρυσή αυγή >> είναι μάστορες στην προώθηση συκοφαντιών και λάσπης ( εξάλλου τέτοια ψευδώνυμα χρησιμοποιούν καλοπληρωμένοι κονδυλοφόροι τους ) και σίγουρα αυτά δεν τα γράφουν για πλάκα. Θα μπορούσες τέτοια φαινόμενα να τα προσέγγιζες από πολλές πλευρές, αλλά εμείς θα το προσεγγίσουμε πολιτικά.

Η παραχάραξη της ιστορίας και η αναθεώρηση της γίνεται στα πλαίσια της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας σε διεθνές επίπεδο, που θέλει να σβήσει όλες εκείνες της στιγμές, που ο λαϊκός παράγοντας οργανωμένος, με την ασυμβίβαστη και ανυπότακτη στάση του γράφει ιστορία, δεν ζει σαν ραγιάς και προσκυνημένος, όπως τον θέλουν οι κυρίαρχοι αστοί εξουσιαστές.

Από την άλλη ο ιμπεριαλισμός θέλει να κρύψει τα εγκλήματα του και να συγκαλύψει το αποκρουστικό του πρόσωπο και παράλληλα γενικεύει με παλιά και νέα μέσα την ιδεολογική χειραγώγηση των λαών, για να πείσει ότι η ιμπεριαλιστική κυριαρχία είναι μονόδρομος και ότι αυτό το σύστημα θα είναι αιώνιο και ότι είναι μάταιο να παλεύεις για κάτι άλλο ριζικό αντίθετο από αυτό.

Σε αυτή την προπαγάνδα για λογαριασμό του συστήματος συμμετέχει και η << χρυσή αυγή >>. Ο απροκάλυπτος αντικομουνισμός της θεωρείται πλεονέκτημα για τους ταγούς του συστήματος και θέτει τον εαυτό της στις υπηρεσίες του, για να συκοφαντεί και να προβοκάρει τους κομμουνιστές, την κομμουνιστική ιδεολογία.

Αστικές πολιτικές δυνάμεις, οπορτουνιστές, φασίστες και ναζί, παλεύουν για την διαιώνιση του σάπιου και βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος, που η εκμετάλλευση της εργασίας και το κέρδος του ιδιώτη καπιταλιστή αποτελεί την υπέρτατη αρχή.

Οικονομικό σύστημα που διέπεται από της νομοτέλειες του, όπως όλα τα οικονομικά συστήματα, που η συγκέντρωση και συγκεντροποίηση πλούτου, παραγωγής σε λίγα χέρια μονοπωλίων, αποτελεί αντικειμενική τάση, που απορρέει από τον ανταγωνισμό μεταξύ των καπιταλιστών και των μονοπωλίων για περισσότερο κέρδος.

Αυτή η τάση προλεταριοποιεί ευρύτερες κοινωνικές ομάδες, μεγαλώνει την ανεργία, την φτώχεια, μεγαλώνει της κοινωνικές ανισότητες, που ο καπιταλισμός δύσκολα πλέον μπορεί να της διαχειριστεί σε συνθήκες όξυνσης των αντιθέσεων και αντιφάσεων του συστήματος.

Στις διάφορες συνταγές αστικής διαχείρισης της λαϊκής φτώχειας και δυστυχίας και προώθησης της αστικής πολιτικής που αναπαράγει την φτώχεια και της κοινωνικές ανισότητες, αφού έχει για βάση την πολιτική της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και αύξησης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, των μονοπωλίων, λύση ουσιαστική για τα λαϊκά αδιέξοδα δίνουν οι κομμουνιστές.

Λύση που είναι έξω από τα όρια του αστικού πολιτικού συστήματος και απαντάει στην κοινωνική ανάγκη να αντικατασταθούν οι παραγωγικές σχέσεις μετά την μεγάλη ανάπτυξη των παραγωγικών των δυνάμεων που ανέπτυξε ο καπιταλισμός.

Εκεί βρίσκεται η λαϊκή προοπτική για την κοινωνική ανάπτυξη και εξέλιξη, προοπτική που έχει αντικειμενικό χαρακτήρα, με βάση της κοινωνικές νομοτέλειες, την κοινωνική εξέλιξη. Χρειάζεται κοινωνική και πολιτική ανατροπή, αλλαγή τάξης στην εξουσία, αλλαγή σκοπού της παραγωγής και κατανομής.

Αυτή την προοπτική θέλουν να καθυστερήσουν για λογαριασμό των μεγάλων καπιταλιστών αφεντικών, το αστικό πολιτικό προσωπικό ,φασίστες και ναζί. Για αυτό λοιδορούν με ψέματα, με μεταφυσικές προσεγγίσεις, συκοφαντίες και λάσπη την κομμουνιστή ιδεολογία, της θέσεις των κομμουνιστών. Ένα μεγάλο κομμάτι αυτής της εργολαβίας, συκοφάντησης κα ψεύδους, έχουν πάρει οι φασιστές και οι ναζί.

Απροκάλυπτοι αντικομουνιστές, σκαπανείς του συστήματος της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και κοινωνικής καταπίεσης. Εξάλλου δεν υπάρχει φασιστική δικτατορία σε όλο τον κόσμο, που οι εγχώριοι βιομήχανοι και γενικότερα κεφαλαιοκράτες και εφοπλιστές, που να μην έδωσαν το πράσινο φως για να πραγματοποιηθούν οι φασιστικές δικτατορίες και της στήριξαν ανοιχτά.

Τόσο << αντισυστιμικοί>> είναι οι ναζί της << χρυσής αυγής >>, που συκοφαντούν καθημερινά με σωρεία ψεμάτων την πολιτική πρωτοπορία της εργατικής τάξης, το ΚΚΕ, τους κομμουνιστές, ριζοσπάστες αγωνιστές.

Σε αυτό το κρεσέντο αντικομουνισμού και ψεύδους, εντάσσεται και η χυδαιότητα ότι οι κομμουνιστές έριξαν της ατομικές βόμβες σε << Χιροσίμα >> και << Ναγκασάκι >>.

Και επειδή ο υπουργός προπαγάνδας της ναζιστικής Γερμανίας Γκαίμπελς που θαυμάζει η << χρυσή αυγή >> έλεγε, << πες πες κάτι θα μείνει στο τέλος>> . Αυτή την φορά μαζί με τον φασισμό και ναζισμό θα γκρεμίσουμε και το σύστημα που τους γεννάει και τους επωάζει σαν το αυγό του φιδιού, για την κοινωνική απελευθέρωση, για τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό.

Η ιστορία δεν σταματά στον καπιταλισμό, στο μονοπωλιακό του στάδιο, τον Ιμπεριαλισμό, οι λαοί στο τέλος θα νικήσουν.

Σαββίδης Παναγιώτης


Δεν υπάρχουν σχόλια: