Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΘΕΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Όπως συνηθίζεται στη χώρα μας, το καλοκαίρι είναι η εποχή του «πολιτιστικού οργασμού», είναι η εποχή που ΟΛΟΙ θυμούνται πως η χώρα μας έχει γεννήσει τον πολιτισμό, μάλιστα, πολλοί λένε πως όταν ΕΜΕΙΣ είχαμε...
πολιτισμό, οι «άλλοι» ζούσαν ακόμα σε σπηλιές…..

Τώρα, πως γίνεται η χώρα του πολιτισμού να έχει επιστρέψει εν ετει 2017 στις σπηλιές, και ακόμα παραμέσα, αυτή τη σπαζοκεφαλιά Συνέλληνες την αφήνω σε εσάς να τη λύσετε…

Που είχαμε μείνει; Α μάλιστα, στο ότι τα καλοκαίρια ΟΛΟΙ θυμούνται τον «πολιτισμό» μας (λέμε τώρα) και προκειμένου να αποδείξουν πως και ΑΥΤΟΙ είναι απόγονοι των «αρχαίων πολιτισμένων» διοργανώνουν εκδηλώσεις (οι ασχολούμενοι με τα κοινά, από Υπουργούς, δημάρχους μέχρι και κλητήρες), ενώ οι «νεοπολιτισμένοι», όλοι εμείς δηλαδή, τρέχουν να παρακολουθήσουν αυτές τις εκδηλώσεις, να τις στηρίξουν αυτές τις εκδηλώσεις, να τις χειροκροτήσουν αυτές τις εκδηλώσεις, άσχετα αν κάποιοι από τους διοργανωτές, έχουν τόση σχέση με τον πολιτισμό γενικότερα, όση σχέση μπορεί να έχει και ένα βρέφος με την ατομική επιστήμη και οι εκδηλώσεις που προγραμματίζουν θυμίζουν πανηγύρια καρακιτσαριού.

ΕΥΤΥΧΩΣ που γίνονται και σωστές εκδηλώσεις…

Τέλος πάντων.

Αν παραβλέψουμε πως πολλές από τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού δεν είναι ΤΙΠΟΤΑ άλλο από ΑΡΠΑΧΤΕΣ καλλιτεχνών, μας μένουν οι υπόλοιπες, οι πραγματικά ποιοτικές, από τις οποίες, ο κόσμος, πραγματικά παίρνει κάτι, ΜΑΘΑΙΝΕΙ και σωστά πράγματα.

Και φυσικά, δε πρέπει να παραλείψω να πω, πως αυτές τις εκδηλώσεις, τις «τιμούν» με την παρουσία τους διάφοροι «άρχοντες» των τόπων στον οποίο γίνονται.

Πάμε στις εκδηλώσεις που έγιναν στα Μουδανιά, τις εκδηλώσεις της «πλατείας» (όπως έλεγαν παλιά το πάμε πλατεία), οι οποίες κατά γενική ομολογία ήταν επιτυχημένες.

Θα σταθώ σε ΜΙΑ όμως, στην οποία ΔΕΝ ΕΙΔΑ να την παρακολουθεί και να την τιμά με την παρουσία του ΚΑΝΕΝΑΣ από τους τοπικούς «άρχοντες», αντίθετα μάλιστα, τόσο εγώ, όσο και ο υπόλοιπος κόσμος που βρισκόταν εκεί για να δει τα παιδιά που συμμετείχαν στην εκδήλωση, είδαμε τους «άρχοντες» της πόλης, να βολτάρουν αδιάφορα μέσα στο γενικότερο «μπούγιο» που είχε ο χώρος διεξαγωγής….

Και θα γίνω πιο συγκεκριμένος.


Αναφέρομαι στην ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ από τα Αθλητικά Σωματεία ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΦΑΛΑΓΓΑ και ΑΡΜΑ ΣΗΜΑΝΤΡΩΝ που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Αυγούστου στην προκυμαία των Νέων Μουδανιών, στο πλαίσιο της Γενικής Έκθεσης «Χαλκιδική EXPO 2017». !


Θα πουν τώρα κάποιοι, «έλα μωρέ, σιγά, μια επίδειξη είναι εκεί πέρα και τι έγινε»…..


ΙΣΩΣ, για κάποιους, να είναι μια «απλή επίδειξη», μόνο που δεν είναι τα πράγματα τόσο απλά.


Θα πως προς ΟΛΟΥΣ, πως από την ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΦΑΛΑΓΓΑ, η πόλη των Μουδανιών, είδε ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ, από τα Μουδανιά κυρίες και κύριοι που μόνο τα πανηγυρακια έχετε κατά νου, έγινε η έπαρση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ στο εξωτερικό, και όχι μόνο!


Αυτά βέβαια για εσάς είναι «λεπτομέρειες», βγάζετε την υποχρέωση με μια «πλακέτα» και κούφιες υποσχέσεις, και ΤΕΛΟΣ.


Μακάρι να μπορούσατε να καταλάβετε πόσο ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ είναι για τον τόπο τόσο η παρουσία της ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΦΑΛΑΓΓΑΣ και του ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΜΠΟΖΙΝΗ, όσο και των υπολοίπων αθλητικών σωματείων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.


Η γενικότερη ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ σας έχει σχολιαστεί από πάρα πολύ κόσμο με τα χειρότερα σχόλια, και όπως αποδεικνύετε με τη στάση σας, «άλλα» είναι τα ενδιαφέροντα σας.


Πρέπει να πω σε αυτό το σημείο, πως το χρονογράφημα αυτό, το έγραψα για να μάθει ο κόσμος κάποιες λεπτομέρειες, και επίσης πρέπει να επισημάνω την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ που επιδεικνύει το συγκεκριμένο Σωματείο. ΔΕΝ ΖΗΤΙΑΝΕΥΕΙ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΧΤΥΠΟΥΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ.


ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ.


Αυτά, προς αποφυγή λανθασμένων συμπερασμάτων .


Προσωπικά θέλω να συγχαρώ τον ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ΜΠΟΖΙΝΗ για τον ΑΓΩΝΑ που δίνει καθημερινά, προκειμένου να ΜΑΘΟΥΝ τα παιδιά μας πώς να γίνουν καλύτεροι αθλητές, μα πάνω απ’ όλα, καλύτεροι ΑΝΘΡΩΠΟΙ.


Να τον συγχαρώ για τις διακρίσεις που έφερε στο τόπο μας, για την ΛΑΜΨΗ, που φώτισε όχι μόνο την πόλη, αλλά όλο τον Νομό!


Να συγχαρώ ΟΛΟΥΣ τους αθλητές και αθλήτριες για την παρουσία τους και για το θέαμα που προσέφεραν.


Τέλος, να συγχαρώ ΟΛΟΥΣ τους γονείς και ΟΛΟ τον κόσμο που στηρίζει τον ΑΓΝΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ.


Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΠΟΖΙΝΗΣ έγραψε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μετά την επίδειξη του Σαββάτου….


«Ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ευχαριστώ στον κόσμο της ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ για την αγάπη και την στήριξη ! Άλλη μια επίδειξη, άλλο ένα ... ταξίδι! Απίστευτη η ενέργεια που δίνετε στους Αθλητές αλλά και σε εμένα προσωπικά . Θα συνεχίσουμε να υψώνουμε την Ελληνική σημαία παντού!!! Συνεχίζουμε (πάρα πολύ) Δυνατά!!!»

Δάσκαλε, ΕΜΕΙΣ σε ευχαριστούμε, και θα είμαστε κοντά σου!!!!

Όσο για τους «άρχοντες» του τόπου, θα πω πολύ απλά πως ΛΥΠΑΜΑΙ για την αντίληψη που έχουν για ορισμένα πράγματα….

Φαίνεται, είναι πολύ «μακριά» από αυτούς.

Βασίλης Τσούγκαρης

tsougarisgnomi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: