Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

ΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ

Είχα καιρό να γράψω για την καλοκαιρινή «μόδα» της Ελλάδας, τις πυρκαγιές, αλλά η επικαιρότητα, η καλύτερα η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ, δεν μου επιτρέπουν άλλη σιωπή...

Ελλάδα, και πυρκαγιές, ένα θέμα ανεξάντλητο, μια πραγματικότητα για την οποία θα έπρεπε πολλοί να ντρέπονται, μιας και φέρουν στο ακέραιο την ευθύνη για πολλά. Είναι μια «αλυσίδα», της οποίας οι «κρίκοι» ανανεώνονται συνέχεια….

ΝΑ ξεκινήσουμε από τους «εμπρηστές», τον κρατικό μηχανισμό ΟΛΩΝ των βαθμίδων, τους πολίτες;

Με ΤΙ απ’ όλα;

Η αλυσίδα αυτή, είναι πολύ μεγάλη δυστυχώς.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ έχουμε την εκδήλωση ενός μεγάλου αριθμού πυρκαγιών, και το κακό της υπόθεσης, είναι πως ο κόσμος, σε μεγάλο ποσοστό ΔΕΝ βοηθά τη ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ Πυροσβεστική στο έργο της.

Βλέπετε, οι «κυβερνήσεις» της χώρας αυτής, φρόντισαν εδώ και ΧΡΟΝΙΑ το Πυροσβεστικό Σώμα να είναι σε μια κατάσταση του 1930, για να μην πω και χειρότερα.



Τα προβλήματα του Πυροσβεστικού Σώματος, είναι γνωστά, ΣΥΝΕΧΕΙΑ οι διάφορες Ενώσεις και Πυροσβεστικά Σωματεία ΦΩΝΑΖΟΥΝ, δημοσιοποιούν, ΘΡΗΝΟΥΝ ΘΥΜΑΤΑ, αλλά οι αρμόδιοι, παίζουν τα δικά τους παιχνίδια.

Θα επαναλάβω αυτό που έγραψα πολλές φορές.

Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΧΑΡΗ ΣΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ «ΚΡΑΤΙΚΗ» ΣΥΝΔΡΟΜΗ.

ΑΥΤΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ.

Έτσι, για να μην «ονειρεύονται» κάποιοι.

Δεν χρειάζεται να αναφερθώ σε λεπτομέρειες, υπάρχουν τα αντίστοιχα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ αναρτημένα ΠΑΝΤΟΥ, και ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ.

Θα σταθώ όμως στον «κόσμο», και στην συμπεριφορά του γενικότερα…..

Θα πρέπει να υπενθυμίσω και να επισημάνω κάποια πράγματα….

Όταν λοιπόν βλέπουμε κάποιον καπνό, η εστία πυρκαγιάς, το πρώτο που κάνουμε είναι να τηλεφωνήσουμε στην Πυροσβεστική, στον αριθμό 199!

ΔΕΝ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥΜΕ Συνέλληνες ΠΡΩΤΑ σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς.

Εξ όσων γνωρίζω, τα Μ.Μ.Ε, ΔΕΝ διαθέτουν πυροσβεστικά οχήματα και αεροσκάφη…

Ο χρόνος που χάνεται, είναι πολύτιμος!

Αν και υπάρχουν spot στις τηλεοράσεις και ενημέρωση προς όλους για το ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να κάνουμε, πολλοί είναι εκείνοι που τις όποιες συστάσεις τις γράφουν στα παλαιοτερα των υποδημάτων τους με τις όποιες συνέπειες έχει η κίνηση τους αυτή.

Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ (άσχετα αν είναι αντιπυρική περίοδος) η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών και η όποια καύση (σκουπίδια κλπ), ο ΕΛΛΗΝΑΣ, μόλις καθαρίσει από τα χόρτα το οικόπεδο του, θα τα κάνει μια στιβα, και θα τους βάλει φωτιά, την οποία μάλιστα, θα την βάλει ακόμα και με αέρα!

Μη μου πείτε δεν είναι έτσι, γιατί βρέθηκα σε πολλά τέτοια συμβάντα.

Και πάμε σε ένα άλλο «κεφάλαιο», πολύ σημαντικό, την «πρόσβαση» των Πυροσβεστικών οχημάτων στα σημεία των συμβάντων.

Μια πονεμένη ιστορία, επαναλαμβανόμενη μάλιστα. Όταν ακούμε σειρήνα, πρέπει με κάθε τρόπο να διευκολύνουμε τα οχήματα εκτάκτων αναγκών να περάσουν….

Είτε μέσω της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (όπου αυτή υπάρχει) στην οποία ΔΕΝ ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ, είτε κάνοντας στην άκρη ανοίγοντας το δρόμο.

Για τους περισσότερους βέβαια, αυτά είναι «ψιλά γράμματα», και μόλις περάσουν τα πυροσβεστικά , κολλούν από πίσω τους για να φτάσουν πιο γρήγορα στον προορισμό τους.

Θα μπορούσα να γράψω πολλά για τα πιο πάνω, αλλά δε χρειάζεται… Και πάμε τώρα σε μιαν άλλη «μερίδα», στους περιέργους, οι οποίοι κάνουν ίσως και την μεγαλύτερη ζημιά, μιας και προκειμένου να δουν τη φωτιά, αφήνουν όπου ναναι τα αυτοκίνητα τους με αποτέλεσμα να εμποδίζουν την πρόσβαση στα πυροσβεστικά, αλλά και να κινδυνεύουν και οι ίδιοι,.

Όπως βλέπετε, έγραψα κάτι λίγα μόνο για τα «αρνητικά» του κόσμου, αλλά ευτυχώς, υπάρχουν και οι «άλλοι», οι ΣΩΣΤΟΙ.

Εκείνοι , που συμμορφώνονται, αλλά και βοηθούν όπως μπορούν το έργο της πυροσβεστικής.

Μακάρι να γίνουν περισσότεροι.

Μακάρι κάποτε να αποκτήσουμε ΠΑΙΔΕΙΑ.

Θα λυθούν πολλά προβλήματα.

Θα επανέλθω.



Βασίλης Τσούγκαρης

tsougarisgnomi@gmail.cm

Δεν υπάρχουν σχόλια: