Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

ΠΑΖΑΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ


Ελλαδα, «Σωτήριον έτος 2017 μ.χ», Ελλάδα της …. Ευρώπης, της «πολυπολιτισμικότητας», της «κοινωνικής ευαισθησίας, Ελλάδα με τα ΑΔΙΟΡΘΩΤΑ ΧΑΛΙΑ της….


Παρολες τις δηλώσεις και εξαγγελίες των πολιτικάντηδων, ΚΑΘΕ μέρα που ξημερώνει στη χώρα αυτή, είναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ από την προηγούμενη χωρίς καμία ελπίδα γιατρειάς….

Γιατρειά είπα;

Εδώ είμαστε. Ψάχνουμε για «γιατρειά», σε ένα ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ, ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ, και ΟΛΑ τα σε «ΕΝΟ» Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ατυχήσαμε…

Βλέπετε, ΟΛΟΙ οι εθνοσωτήρες που τα τελευταία σαράντα (να πω) χρόνια «διοίκησαν» το χώρο της υγείας, το ΜΟΝΟ που κατάφεραν ήταν να μας εξασφαλίσουν «εισιτήρια προς αποδήμηση».

Πολλά κομματόσκυλα θα με χαρακτηρίσουν «υπερβολικό», θα πουν όπως το συνηθίζουν ΠΑΝΤΑ πως εξυπηρετώ συμφέροντα, και ένα σωρό άλλα.

Μόνο που ΞΕΡΟΥΝ πως το μόνο που κάνω, είναι να γράφω ΚΑΙ εγώ για τα ΧΑΛΙΑ τους, όπως τόσοι και τόσοι καταγγέλλουν καθημερινά ξεμπροστιάζοντας τους εκείνους, αλλά και τους «λατρεμένους και αλάνθαστους» πολιτικάντηδες τους.

Έτσι, για να μην κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους, γιατί, ο «γάιδαρος ούτε πετά, αλλά ούτε παίρνει και επιβάτες», όπως θέλουν να δεχτούμε κάνοντας τους τα χατίρια.

Έγραψα πάρα πολλά χρονογραφήματα και άρθρα για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, αυτή την ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΘΗΣΗ, και χαρακτήρισα τους ασθενείς που πάσχουν από αυτήν ως ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΥΣ αναφέροντας και τους λόγους των αδικιών, όπως την ΜΗ συμπερίληψη της ΣΚΠ στις 43 μη αναστρέψιμες παθήσεις, κλπ, ΑΔΙΚΙΕΣ, που τους κάνουν να είναι τα ΕΥΚΟΛΑ ΘΥΜΑΤΑ πολλών «επιτροπών», οι οποίες, ΣΦΑΖΟΥΝ τα ποσοστά τους αναπηρίας.

Τα έχουμε πει πάρα πολλές φορές αυτά, όπως έχουμε πει και για τις «θεραπείες» και καλά, που κυκλοφορούν, οι οποίες βέβαια μόνο θεραπείες δεν είναι, αλλά ΑΓΩΓΕΣ και τίποτα άλλο.

Μέσα σε όλα τα άλλα λοιπόν, έχουμε τώρα και τα «ΠΑΖΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ»…..

Διαβάστε Συνέλληνες, και ΦΡΙΞΤΕ….

«Ξεκινούν τα «παζάρια» για τις τιμές στα φάρμακα της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας! Οι επιπτώσεις στους ασθενείςΓράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου
Διαπραγματεύσεις για τις τιμές των φαρμάκων κατά της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας (ΣκΠ) ξεκινά η αρμόδια Επιτροπή του υπουργείου Υγείας.
Γεγονός που αναμένεται να έχει σοβαρές επιπτώσεις στους ασθενείς, καθώς με βάση τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, ως πρώτη επιλογή για νέους ασθενείς που διαγιγνώσκονται με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, θα χορηγείται όχι το πιο κατάλληλο αλλά το πιο φθηνό φάρμακο!
Ειδικότερα όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, η επιτροπή διαπραγμάτευσης έχει ζητήσει από τις φαρμακευτικές εταιρείες που διαθέτουν φάρμακα για τη ΣκΠ ή αλλιώς Πολλαπλή Σκλήρυνση, να παραδώσουν τον πλήρη φάκελο με όλα τα στοιχεία των φαρμάκων τους έως τις 15 Ιουλίου. Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα ονόματα που συμμετέχουν στην Επιτροπή και παζαρεύουν τις τιμές: «Νέα επιτροπή διαπραγμάτευσης για εκπτώσεις στα φάρμακα! Όλα τα ονόματα

Ωστόσο, τα φάρμακα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση αποτελούν μια ιδιάζουσα περίπτωση κάτι που φαίνεται να αγνοεί…επιδεικτικά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Άλλωστε στόχος είναι η μείωση της δαπάνης στα φάρμακα με ότι αυτό κι αν σημαίνει για τους πάσχοντες.
Κριτήριο για τη θεραπεία το…κόστος!
Για του λόγου του αληθές, όπως ανέφεραν στο HealthReport.gr εξειδικευμένοι επιστήμονες για την Πολλαπλή Σκλήρυνση, κάθε φάρμακο δεν ενδείκνυται για όλους τους ασθενείς. Κάθε περίπτωση είναι τελείως διαφορετική με διαφορετικά συμπτώματα.
Συνέπεια είναι να μην πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψιν η τιμή ενός σκευάσματος, αλλά η αποτελεσματικότητά του.
Όμως, με βάση τα κριτήρια που θα αξιοποιηθούν στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης της τιμής, όπως υπογραμμίζουν πηγές στο HealthReport.gr, στον ΕΟΠΥΥ όπου και θα γίνουν τα παζάρια για τις μειώσεις των τιμών των φαρμάκων, βασική προϋπόθεση θα είναι η χαμηλή τιμή για να κερδίσει ουσιαστικά μία και μόνο εταιρεία τον διαγωνισμό της διαπραγμάτευσης.
Το φάρμακο που θα διατεθεί με τη χαμηλότερη τιμή θα είναι και αυτό που θα χορηγείται στους νέους ασθενείς που θα διαγιγνώσκονται με τη συγκεκριμένη πάθηση.
Παράλληλα, όταν η αντιμετώπιση της ασθένειας θα πρέπει να διαφοροποιηθεί και ο ασθενής να αλλάξει σκεύασμα ώστε να έχει αποτέλεσμα η θεραπεία, και πάλι θα χρησιμοποιείται το φάρμακο με το μικρότερο κόστος, ανεξάρτητα από την ωφελιμότητα.
Ήδη οι φαρμακευτικές εταιρείας που διαθέτουν σκευάσματα για την Πολλαλή Σκλήρυνση είναι ανάστατες καθώς επί της ουσίας καταργούνται στην πράξη ακόμη και πρωτοπόρες θεραπείες.
Να σημειωθεί ότι σήμερα στη χώρα μας κυκλοφορούν 12 σκευάσματα για την νόσο υψηλού κόστους.
Ένα κόστος που θέλει πάση θυσία να μειώσει το υπουργείο Υγείας.
Ήδη ολοκληρώθηκαν οι αντίστοιχες διαδικασίες διαπραγμάτευσης για τα φάρμακα της Ηπατίτιδας, της οποίας η φύση δεν είναι πολυσύνθετη όπως της Πολλαπλής Σκλήρυνσης.
medispin»

ΠΗΓΗ: newsnowgr.com

ΑΥΤΑ είναι….

Δε φτάνει που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΘΗΣΗ, ΟΙ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ ΤΩΡΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΓΩΓΕΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΟΥΣ….

ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝ…..

Το «μικρότερο κόστος», με τις ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ συνέπειες.

Εκπτώσεις στις ζωές των ασθενών, διότι, ΔΕΝ μιλάμε ρε παιδιά για φάρμακα, μιλάμε για ανταλλακτικά αυτοκινήτων…..

Άλλωστε, μην ξεχνάμε, πως εκείνοι που βρίσκονται στις καρέκλες του υπουργείου, ακόμα και ΓΙΑΤΡΟΙ να είναι, που ΔΕΝ είναι, έχουν μαύρα μεσάνυχτα από την πάθηση αυτή, και γενικότερα από χρόνιες παθήσεις θα έλεγα.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ «ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ» ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ.

Περιμένετε τα ακόμα χειρότερα.

Πρέπει να «μειωθούν» τα έξοδα, ακόμα και αν γίνουν κουρέλια οι Ασθενείς σε αυτή τη χώρα.

Όσοι έχουν χρήματα, θα επιβιώσουν.

Οι υπόλοιποι….. «χαιρετίσματα».

Είναι περιττό να μιλήσω για ΝΤΡΟΠΗ, γιατί είναι κάτι ΑΓΝΩΣΤΟ για κάποιους.

Θα επανέλθω.Βασίλης Τσούγκαρης

tsougarisgnomi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: