Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

ΤΑ ΚΕΠΑ ΤΗΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ

Εδώ και χρόνια, από τότε που δημιουργήθηκαν τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηριών, δεν υπάρχει μέρα που να μη βγουν στο φως καταγγελίες ασθενών με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις...

Το «κράτος πρόνοιας», παίζει στις πλάτες αυτών των ανθρώπων τα πιο ΒΡΩΜΙΚΑ παιχνίδια ταλαιπωρίας και εξευτελισμού του ανθρώπινου πόνου, με κρυφές και φανερές «εντολές» και…. «εγκυκλίους» στις οποίες το ζητούμενο είναι ΕΝΑ. Να γίνεται μείωση των ποσοστών αναπηρίας, προκειμένου το «κράτος» να γλυτώνει δαπάνες από συντάξεις και επιδόματα.

Και οι μειώσεις ποσοστών, δίνουν και παίρνουν, και ως εκ θαύματος, από κάποια ΚΕΠΑ, ανάπηροι, και πάσχοντες από ανίατες ασθένειες «θεραπεύονται», τυφλοί ξαναβρίσκουν το φως τους, σε ακρωτηριασμένους φυτρώνουν νέα μέλη, κλπ.

Ένα από τα «εργαλεία» για τα «θαύματα» αυτά, είναι και τα μπακαλοτέφτερα, οι Λίστες παθήσεων και ποσοστών αναπηρίας, οι κατάλογοι ΚΤΕΟ των ασθενών.

Σύμφωνα με τις λίστες αυτές, μπορεί ο ΚΑΘΕ γιατρός των επιτροπών, ακόμα και αν ΔΕΝ είναι της ειδικότητας του η πάθηση του ασθενή που περνά επιτροπή, να μειώσει το ποσοστό αναπηρίας, η ακόμα χειρότερα, ο κάθε ΓΡΑΦΙΑΣ διευθυντής να αμφισβητήσει τις ιατρικές γνωματεύσεις και την όποια απόφαση της επιτροπής.

Δεν είναι δικά μου λόγια αυτά, είναι στοιχεία που προέρχονται από καταγγελίες ασθενών.

Εδώ, οφείλω να το ξαναγράψω, πως τα παραπάνω ΑΙΣΧΗ, ευτυχώς ΔΕΝ συμβαίνουν σε όλες τις επιτροπές, αλλά σε λίγες.

Υπάρχουν και οι ΣΩΣΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΟΙ ΣΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.

Οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ γιατροί των επιτροπών κάνουν σωστά τη δουλειά τους και δεν αντιμετωπίζουν τους ασθενείς σαν «υποψήφια σφάγια».

Έγραψα πάρα πολλές φορές για τους ασθενείς με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, πως είναι από τους πιο αδικημένους, αφού η πάθηση τους ΔΕΝ είναι στο μπακαλοτέφτερο με τις άλλες, έγραψα επίσης πως η πάθηση αυτή, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ. Αν δεν έχει ο νευρολόγος ασχοληθεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ με την ΑΝΙΑΤΗ αυτή αρρώστια, αυτό το «αυτοάνοσο», πολύ εύκολα θα ξεγελαστεί από την εικόνα που παρουσιάζει ο ασθενής….

Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε, και για να πάρουν ορισμένοι μια απάντηση σχετικά με την Νευρολογία και κάποιους «καθηγητές» που ενώ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΘΗΣΗ, ΓΝΩΜΑΤΕΥΟΥΝ «ΒΕΛΤΙΩΣΗ» ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ, ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΓΩΓΕΣ…..

(έχω μαρτυρία από δικό μου πρόσωπο).

Πάμε να δούμε μια είδηση…

«Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στα ΚΕΠΑ



Παράσταση διαμαρτυρίας στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) στην Πειραιώς πραγματοποίησε την Παρασκευή το πρωί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) μαζί με τη Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου καθώς σήμερα είχε προγραμματιστεί να περάσουν από τη Δευτεροβάθμια Υγειονομική Επιτροπή μία 29χρονη και ένας 30χρονος που πάσχουν από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας με επιθετική μορφή με σοβαρές επιπτώσεις στους όρους ζωής τους.

Σύμφωνα με τη ΣΕΑΑΝ και στα δυο περιστατικά τους χορηγήθηκαν από τις αρμόδιες επιτροπές κάτω του 67%, αφήνοντάς τους χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη και επιδόματα, παρά το γεγονός ότι είχαν προσκομίσει τις ανάλογες ιατρικές γνωματεύσεις και εξετάσεις που φανερώνουν το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν.

Κάτω από την πίεση της κινητοποίησης έγινε συνάντηση με τον υποδιοικητή του ΕΦΚΑ Δ. Τσακίρη, ο οποίος επιχείρησε να δικαιολογήσει ότι οι σχετικές γνωματεύσεις έγιναν με ιατρικά κριτήρια, με την αντιπροσωπεία της ΣΕΑΑΝ και της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα Περιστερίου να ανταπαντά ότι και οι εξελίξεις με τα δυο συγκεκριμένα περιστατικά αναδεικνύει ότι οι γνωμοδοτήσεις γίνονται και εντάσσονται με γνώμονα και στην κατεύθυνση των περικοπών των αναπηρικών συντάξεων. Απαίτησαν να χορηγηθεί και στους δυο αιτούμενους ποσοστό αναπηρίας 67% προκειμένου να τύχουν της απαραίτητης ιατροφαρμακευτικής κάλυψης και των προβλεπόμενων επιδομάτων. Παράλληλα, έστειλαν μήνυμα ότι θα παραμείνουν σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση για να παρέμβουν εκ νέου και ανάλογα με τις αποφάσεις που θα εκδοθούν. Από την πλευρά τους οι αρμόδιοι, ζήτησαν συμπληρωματικά έγγραφα από τους δυο αιτούμενους διαβεβαιώνοντας ότι θα προχωρήσουν στην έκδοση των σχετικών αποφάσεων μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι η σημερινή αγωνιστική παρέμβαση έτυχε ιδιαίτερα θετικής ανταπόκρισης από τον κόσμο που βρισκόταν στα ΚΕΠΑ, με τους διοργανωτές της κινητοποίησης να καλούν σε μαζικοποίηση του αγώνα με το συνεπές ταξικό αναπηρικό και το εργατικό - λαϊκό κίνημα.»

ΠΗΓΗ: 902.gr

Όπως βλέπετε Συνέλληνες, η ταλαιπωρία των δυο αυτών νέων αλλά και πόσων ακόμα με ΣΚΠ, έχει να κάνει με τα «ιατρικά κριτήρια» της επιτροπής, και όχι με τα ιατρικά στοιχεία των Κρατικών Νοσοκομείων που οι ασθενείς προσκόμισαν με τον φάκελο τους.

Ο κύριος υποδιοικητής του ΕΦΚΑ, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Και η ταλαιπωρία, συνεχίζεται, και θα συνεχίζεται.

Τελικά, καλά είπε κάποιος…..

Είναι να περάσεις ΚΕΠΑ;

ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΣΟΥ….

Κάτι σημαίνει αυτό.

Θα επανέλθω.



Βασίλης Τσούγκαρης

tsougarisgnomi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: