Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων 2/3/2017

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Κίτρινη κάρτα" τα αντίμετρα".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "επιφυλάξεις για το πακέτο των μέτρων, "καλών" και "κακών", που παρουσίασε η κυβέρνηση, εξέφρασαν χθες οι θεσμοί...
Σύμφωνα με πληροφορίες, διατύπωσαν ενστάσεις για τη σταδιακή μείωση των συντάξεων από το 2020 και αντιπρότειναν την εφάπαξ περικοπή τους".

ΤΑ ΝΕΑ: "Αποχαιρέτα το αφορολόγητο που χάνεις...".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "από χθες η μείωση του αφορολογήτου και των συντάξεων μπήκε στον δρόμο των περικοπών. Δεν είναι πλέον μια θεωρητική απειλή στον ορίζοντα, αλλά δυο μέτρα τα οποία θα κληθεί να ψηφίσει άμεσα η κυβέρνηση, με στόχο συνολικές εξοικονομήσεις 2% του ΑΕΠ σε διάστημα δύο ετών".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Το ΠΑΝΤΕΙΟ "προσκυνάει" τους άθεους!".
Η εφημερίδα γράφει ότι "φιέστα κατά της Εκκλησίας στήνει η διοίκηση του Πάντειου Πανεπιστημίου, ανοίγοντας διάπλατα τις πόρτες του ιστορικού ιδρύματος στην Ένωση Αθέων, μια παρέα γραφικών, προκειμένου να διεξαχθεί στις 11 Μαρτίου ημερίδα για τις σχέσεις κράτους- Εκκλησίας. Διοργανωτής της ημερίδας είναι το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου σε συνεργασία με την Ένωση Αθέων και με την υποστήριξη της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου".

ΕΘΝΟΣ: "Συναγερμός για τον σιωπηλό εκτελεστή".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ασφαλείς ενδείξεις ότι ο δράστης της προχθεσινή εν ψυχρώ δολοφονίας του 52χρονου αυτοκινητιστή στην Κηφισιά είναι ο ίδιος που προ τριών εβδομάδων είχε αποπειραθεί να σκοτώσει έναν άλλον συνάδελφο του θύματος διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ. Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση βλέπουν στον δράστη χαρακτηριστικά κατά συρροήν δολοφόνου. Φόβος στις πιάτσες των ταξί".


ΕΙΔΗΣΕΙΣ: "Στο στόχαστρο του ΔΝΤ οι συντάξεις πάνω από 1.000 ευρώ".
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ''κίνδυνο "κουρέματος" των συντάξεων με ταχύτερη εξάλειψη της προσωπικής διαφοράς που θα διαπιστωθεί, ακόμη και πριν από το τέλος του 2017, φέρνει η δραματική υστέρηση των εσόδων του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Βαρόμετρο για το πότε και πόσο θα κοπούν οι συντάξεις είναι η πορεία είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών, μετά την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού τους με τον νόμο Κατρούγκαλου".


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τριπλό σοκ στα γκισέ των Ταμείων".
Η εφημερίδα γράφει ότι "τριπλό σοκ για 130.000 ασφαλισμένους αποκαλύπτουν τα στοιχεία για την πορεία των αιτήσεων συνταξιοδότησης, καθώς απομακρύνεται ο χρόνος έκδοσης των οριστικών αποφάσεων (ιδίως για όσους υπέβαλαν αιτήσεις μέχρι 12/5/2016) , έχουν παγώσει οι αναγνωρίσεις πλασματικών ετών ακόμη και για όσους επιθυμούν να καταβάλουν χωρίς χρονοτριβή το κόστος εξαγοράς για να αποχωρήσουν άμεσα και να μην επιβαρυνθούν από τις αυξήσεις ορίων ηλικίας, ενώ το πιο ανησυχητικό είναι ότι σε ποσοστό 18% έως 20% των αιτήσεων οι οριστικές αποφάσεις που βγαίνουν από τα γκισέ των Ταμείων είναι απορριπτικές!".


ΕΣΤΙΑ: "Προς νέα μείωση εθνικής κυριαρχίας".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "καθοριστικές, όσο και δύσκολες , αποφάσεις που θα κρίνουν το παρόν , όσο και το μέλλον , της χώρας στην ΕΕ καλείται να λάβει η Ελλάς" και παρακάτω η εφημερίδα προσθέτει ότι "η Ελλάς θα πρέπει να αποφασίσει. Αν Θέλει να μείνει στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης, θα πρέπει να εκχωρήσει μονίμως μέρος της κυριαρχίας της στις Βρυξέλλες, ειδικώς αν συσταθεί θέσις υπουργού Οικονομικών της Ευρωζώνης ή υπουργού Αμύνης".


Η ΑΥΓΗ: "Τραγουδούν" οι ...δίσκοι της ΑΕΠΙ".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "σκληροί δίσκοι, καρτέλες πελατών, οικονομικές καταστάσεις αλλά και τα στοιχεία των συνδεδεμένων εταιρειών με την οικογένεια των ιδιοκτητών της ΑΕΠΙ μπαίνουν στο μικροσκόπιο της εισαγγελικής έρευνας μετά την χθεσινή έφοδο της Οικονομικής Αστυνομίας στα γραφεία της εταιρείας. Η εισαγγελία Πρωτοδικών αναζητεί στοιχεία και αποδείξεις προκειμένου να διερευνήσει εάν στοιχειοθετούνται οι κακουργηματικές πράξεις που καταρχήν προκύπτουν από τα μέχρι τώρα στοιχεία, της έρευνας, συμπεριλαμβανομένου του πορίσματος της ελεγκτικής εταιρείας Ernst & Young, το οποίο διαβίβασε στη Δικαιοσύνη το υπουργείο Πολιτισμού".


Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Στη ζυγαριά των δανειστών".
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "τα κομπιουτεράκια βγάζουν τα τεχνικά κλιμάκια της κυβέρνησης και των δανειστών, εξετάζοντας τα αντίμετρα που πρότειναν οι Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου και Χουλιαράκης. Διχασμένοι οι δανειστές για το ζήτημα των μειώσεων στις συντάξεις. "Εφικτή η τεχνική συμφωνία μέχρι τις 20 Μαρτίου" δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας . Τι συζήτησαν οι θεσμοί με τους τραπεζίτες".


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Δυναμώνουμε την οργάνωση κλιμακώνουμε τους αγώνες".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "δυναμική συγκέντρωση πραγματοποίησε χτες το ΠΑΜΕ έξω από το ξενοδοχείο "Χίλτον" , όπου κυβέρνηση-κουαρτέτο παζαρεύουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα για λογαριασμό του κεφαλαίου. Κεντρικά ζητήματα της χτεσινής διαπραγμάτευσης ήταν η κάλυψη των λεγόμενων "δημοσιονομικών κενών " που προκύπτουν από τους στόχους για τα αιματοβαμμένα πρωτογενή πλεονάσματα", καθώς και οι ανατροπές στα Εργασιακά".


Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Γκρίζοι Λύκοι Γκρίζο Αιγαίο Γκρίζο Αύριο".
Η εφημερίδα γράφει ότι "ένας ΠΟΛΕΜΟΣ χωρίς πυρά. Αυτή είναι η κατάσταση στο Αιγαίο. Ο Ερντογάν και ο Μπαχτσελί των Γκρίζων Λύκων, ενωμένοι "εις σάρκα μίαν", θεωρούν ότι η οικονομική και διπλωματική αποδυνάμωση της Ελλάδας - λόγω εξάρτησης από το δανεικό χρήμα των εταίρων της - προσφέρει την καλύτερη ευκαιρία των τελευταίων είκοσι χρόνων για να επεκταθεί αυτό που άρχισε τη νύχτα των Ιμίων: το γκριζάρισμα του Αιγαίου".

kontranews: "Να σταματήσουν οι Τούρκοι τις προκλήσεις στο Αιγαίο ζητούν οι Αμερικανοί".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "την ώρα που οι φίλοι μας , οι Ευρωπαίοι, "ποιούν την νήσσαν" και καταπίνουν αμάσητες τις απειλές του σουλτάνου Ερντογάν για απόβαση στα ελληνικά νησιά, που είναι ευρωπαϊκός χώρος, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προέβη σε αυστηρή προειδοποίηση, μέσω της διπλωματικής οδού, προς την Τουρκία από την οποία απαίτησε σεβασμό στη νομιμότητα και κυρίως να σταματήσει τα βρόμικα παιχνίδια στην περιοχή του Αιγαίου και σε βάρος της Ελλάδας, που αποτελεί παράγοντα ασφαλείας και σταθερότητας για την ευρύτερη περιοχή".


Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ζεσταίνεται η αγορά εταιρικών ομολόγων".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "με την έκδοση τριών νέων τίτλων, συνολικής αξίας έως 300 εκατ. ευρώ αναθερμαίνεται η αγορά εταιρικών ομολόγων, λειτουργώντας ως εργαλείο χρηματοδότησης του επιχειρείν".

AΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: