Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Θεσσαλονίκης γιόρτασε τα 58 χρόνια της Κουβανικής Επανάστασης

Με μεγάλη επιτυχία έγινε την Κυριακή 12 Φλεβάρη η ετήσια συνεστίαση του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης για τα 58 χρόνια της Κουβανικής Επανάστασης.

Την εκδήλωση τίμησαν με... την παρουσία τους η νέα πρέσβειρα της Κούβας Zelmys Maria Dominguez Cortina και ο γενικός πρόξενος Jose Oriol Marrero Martinez. Εκ μέρους της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ παραβρέθηκε ο Νίκος Ζώκας. Επίσης έδωσαν το «παρών» πολλοί φορείς, αλλά και πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών, μεταξύ αυτών και μέλη της μικρής Κουβανικής Παροικίας της Θεσσαλονίκης.

Στο χαιρετισμό της η πρέσβειρα της Κούβας ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και τον Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμο για την αλληλεγγύη προς την Κούβα, την οποία χαρακτήρισε πολύ σημαντική και επισήμανε ότι οι δύο λαοί, Κούβας και Ελλάδας, μοιράζονται πολλές κοινές αξίες. Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο γγ του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Θεσσαλονίκης Νίκος Μόττας, που αναφέρθηκε στην απώλεια του ιστορικού ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης Φιντέλ Κάστρο και τις πρόσφατες συκοφαντικές επιθέσεις των αστικών επιτελείων ενάντια στη σοσιαλιστική Κούβα. Ταυτόχρονα έκανε αναφορά στις διεθνείς και εσωτερικές εξελίξεις, σημειώνοντας την απειλή που αποτελούν για τους λαούς οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί, την ανάγκη να αποδεσμευτεί η χώρα από τις λυκοσυμμαχίες των μονοπωλίων και να χαράξει ο λαός το δικό του δρόμο ανάπτυξης προς όφελος των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Ακολούθησε χορός, με λάτιν και ελληνικά τραγούδια, με το συγκρότημα «Duo Los Capos» και το συγκρότημα του Φώτη Θεοδωρίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: