Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων 3/2/2017

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Καρτέλ (και) στα καλλυντικά"
Η εφημερίδα γράφει ότι: "Στο ξήλωμα του καρτέλ που είχε δημιουργηθεί, σύμφωνα με καταγγελίες, στην αγορά των καλλυντικών προχωρά η Επιτροπή Ανταγωνισμού,...
παράλληλα με το ξεσκόνισμα του φακέλου για το καρτέλ των εργολάβων".

ΕΘΝΟΣ: "Μπλόκο στις παράνομες ελληνοποιήσεις"
Η εφημερίδα σημειώνει: "Μπλόκο" στις παράνομες ελληνοποιήσεις και ανεξέλεγκτες εισαγωγές προϊόντων μπαίνει με την εγκατάσταση ειδικών ανιχνευτών "scanner" στις τελωνειακές πύλες εισόδου της Ελλάδας που θα ελέγχουν όλα τα αγροτικά προϊόντα που μπαίνουν στη χώρα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ραβασάκια με εισφορές-βόμβα"
Η εφημερίδα γράφει ότι: "Βγήκαν τα τελικά ειδοποιητήρια με τις νέες εισφορές βάσει εισοδήματος, που θα πληρώσουν από 1ης/1/2017 περίπου 1,6 εκατ. ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, του ΕΤΑΑ, του ΟΓΑ καθώς και οι εργαζόμενοι που είναι μισθωτοί με ασφάλιση ΙΚΑ αλλά διατηρούν και μπλοκάκι για παροχή μη εξαρτημένης εργασίας σε έναν ή περισσότερους εργοδότες".

ΕΣΤΙΑ: "Ο βαθύς ΣΥΡΙΖΑ άγχος του κ. Τσίπρα"
Η εφημερίδα τονίζει ότι: "Το θέαμα της Κυβερνήσεως από τα άνω δυτικά θεωρεία την ώρα που είχε λάβει τον λόγο ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια της προχθεσινής συζητήσεως έμοιαζε άκρως χαλαρό".

Η ΑΥΓΗ: "Σχολικά γεύματα για 70.000 παιδιά"
Σύμφωνα με την εφημερίδα: "Περισσότερα από 11 εκατομμύρια ζεστά γεύματα θα διανεμηθούν φέτος σε δημοτικά σχολεία της χώρας, καθώς εντός του μήνα ξεκινά η επέκταση του προγράμματος σίτισης μαθητών με κονδύλι του κρατικού προϋπολογισμού".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Τσαμπουκάς στην Άγκυρα"
Η εφημερίδα γράφει ότι: "Με έναν ασυνήθιστο καβγά ολοκληρώθηκε η επίσκεψη - αστραπή της Ανγκελα Μέρκελ στην Τουρκία. Με "φόντο" τις συνεχείς τουρκικές απειλές για ακύρωση της συμφωνίας για τις προσφυγικές ροές, η Μέρκελ έτριξε τα δόντια στον Ερντογάν για την περιστολή των ελευθεριών και τη συσσώρευση υπερεξουσιών στο πρόσωπό του, και χρησιμοποίησε σκόπιμα τον όρο "ισλαμιστική τρομοκρατία", με τον ισλαμιστή Ερντογάν να αντεπιτίθεται μαινόμενος".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Παζάρι με εταίρους και κόμμα"
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: "Μετά τις επαφές που θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής στη Μάλτα με την Αγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ και τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, και τις αποφάσεις που θα λάβει το ΔΣ του ΔΝΤ την ερχόμενη Δευτέρα, θα οριστικοποιήσει τις προτάσεις της προς τους θεσμούς η κυβέρνηση".

ΤΑ ΝΕΑ: "Σε αναμμένα κάρβουνα η κυβέρνηση"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: "Η δυστοκία στη διαπραγμάτευση και το ενδεχόμενο η προοπτική συμφωνίας να μετατεθεί για τον Μάιο και βλέπουμε έχουν φέρει σε δυσχερή θέση την κυβέρνηση. Οι πιέσεις των δανειστών για μέτρα έχουν προκαλέσει εντάσεις ακόμη και στο εσωτερικό της κυβέρνησης, με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να βρίσκεται στο επίκεντρο της διαμάχης".

KONTRA NEWS: "Απαγωγή των 8 Τούρκων ετοιμάζει ο Ερντογάν"
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: "Κόκκινος συναγερμός σήμανε τις τελευταίες μέρες σε πολλά κλιμάκια των μυστικών υπηρεσιών της χώρας μας, μετά από απόρρητες πληροφορίες για προετοιμασία μυστικής επιχείρησης των Τούρκων, με στόχο την απαγωγή των 8 αξιωματικών που περίμεναν να τους αφήσουν ελεύθερους οι δικαστικές αρχές".


Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Στον αέρα τα αδήλωτα εισοδήματα"
Η εφημερίδα τονίζει ότι: "Σε αδιέξοδο κινδυνεύει να οδηγηθεί η εφαρμογή της ρύθμισης για την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτης φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αδυνατεί να εφαρμόσει τη ρύθμιση, καθώς οι ΔΟΥ και οι λοιπές υπηρεσίες της δεν μπορούν να προχωρήσουν στην εκκαθάριση των εκπρόθεσμων αρχικών ή τροποποιητικών δηλώσεων που έχουν ήδη σπεύσει να υποβάλουν όσοι φορολογούμενοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον να ενταχθούν στη συγκεκριμένη ρύθμιση"

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Συνάντηση-μυστήριο"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: "Κρίσιμο τετ α τετ του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε και του επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ευρώπη Π. Τόμσεν. Η συνάντηση έγινε λίγες ημέρες προτού το Ταμείο ανοίξει τα χαρτιά του για τη συμμετοχή ή όχι στο ελληνικό πρόγραμμα".

AΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: