Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων 7/11/2016

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Σκύψτε το κεφάλι»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «εντολή υποταγής στους δανειστές από τον απογοητευμένο Τσίπρα. «Ξενυχτήστε για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση» η απαίτηση του πρωθυπουργού χθες στο υπουργικό...
Τα τρία «αγκάθια» και οι εκβιασμοί (που αναμένονται) στο σημερινό Eurogroup!».

ΕΘΝΟΣ: « «Ασύλληπτος πυρήνας της 17 Ν» »
Η εφημερίδα σημειώνει: «επιστολή –βόμβα Γιωτόπουλου στο «Έθνος». Ο φυλακισμένος ως αρχηγός της «17 Νοέμβρη» ισχυρίζεται ότι κυκλοφορούν 8 τρομοκράτες: «ορισμένοι είχαν άμεση συμμετοχή σε ανθρωποκτονίες. Άλλοι σε βίαιες ενέργειες που προκάλεσαν τραυματισμούς».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Πανικός Τσίπρα για τρόικα και… ΣΥΡΙΖΑ»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «αοριστολογίες και αφήγημα success story από τον πρωθυπουργό μιας ανασχηματισμένης κυβέρνησης που καταρρέει. Κινούμενη βόμβα ο Νίκος Φίλης μετά την αποπομπή του. Τα πέντε υπουργικά δίδυμα που θα έχουν δύσκολη συγκατοίκηση».

ΕΣΤΙΑ: «Κλείνει ο κύκλος της εξαπατήσεως»Η εφημερίδα τονίζει ότι: «έχοντας νωπή την τελευταία προεκλογική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, οι Έλληνες πολίτες προσήλθαν στις κάλπες τον Ιανουάριο του 2015. Τον είχαν ακούσει να δεσμεύεται για το τέλος των μνημονίων, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, την διαγραφή του δημοσίου χρέους και άλλα συναφή. Και του έδωσαν τελικά την εντολή διακυβερνήσεως».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Αναγκαστική προσγείωση στην καθημερινότητα»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «είκοσι ένα μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε εντολή να γίνει προτεραιότητα η καθημερινότητα των πολιτών. «Ούτε το δικό μου ούτε κανενός το όνομα είναι γραμμένο σε κάποια καρέκλα», είπε ο πρωθυπουργός στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου».

ΤΑ ΝΕΑ: «Το νέο διευθυντήριο και οι υπουργοί-καμικάζι»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «εντολή του Πρωθυπουργού να… τρέξει η κυβέρνηση σε έναν μήνα όσα δεν έκανε τους πολλούς προηγούμενους μήνες. Στόχος να καλύψει τις απαιτήσεις των δανειστών και να κλείσει πριν από τις 5 Δεκεμβρίου η περιβόητη δεύτερη αξιολόγηση που θα της δώσει μια κάποια ανάσα».

KONTRA NEWS: «Αποφασίστηκε να κουρευτούν τα κόκκινα δάνεια για την πρώτη κατοικία»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «ένα τολμηρό σχέδιο για την επίλυση του τεράστιου προβλήματος, με τα δάνεια πρώτης κατοικίας επεξεργάζονταν οι τράπεζες με εντολή της νέας κυβέρνησης και αναμένεται στο αμέσως προσεχές διάστημα να πάρουν το πράσινο φως για την υλοποίησή του».


Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Διπλή «αξιολόγηση»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης εντός των προβλεπόμενων ασφυκτικών ημερομηνιών θα αποτελέσει το πρώτο κρίσιμο τεστ για την κυβέρνηση υπό την νέα της σύνθεση. Προσπάθεια αναστροφής του αρνητικού κλίματος σε οικονομία και κοινωνία».

AΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: