Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Π.Α.Σ.ΕΒΕ:Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΟΒΣΘ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, μικρούς επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμπορους, αυτοκινητιστές, βιοπαλαιστές αγρότες, σπουδαστές, νέους και νέες, γυναίκες...
των λαϊκών οικογενειών, που πήραν μέρος στις απεργιακές αγωνιστικές κινητοποιήσεις των τριών ημερών με τη 48ωρη Απεργία στις 6 και 7 Μάη για το Ασφαλιστικό-Φορολογικό και στις 8 Μάη, ημέρα τιμής της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
Στον αντίποδα βρέθηκε για άλλη μια φορά το προεδρείο της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης.
Με ανακοίνωση που εξέδωσε στις 5/5/2016 καλούσε τους συναδέλφους σε ετοιμότητα για 48ωρη Απεργία όταν κατατεθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο στη βουλή προς ψήφιση (παραθέτουμε παρακάτω τη σχετική ανακοίνωση ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 218/2016), την ίδια ώρα κατά την οποία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με άθλιες μεθοδεύσεις έστελνε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο στη βουλή προς ψήφιση το Σαββατοκύριακο.
Είναι υποκριτές: ενώ ήταν πια γνωστή η πρόθεση της κυβέρνησης, τσιμουδιά δεν βγάλανε για προκήρυξη 48ωρης Απεργίας, κρύφτηκαν πίσω από τους ομοίους τους, το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ. Αποκαλύφτηκε ο ρόλος τους. Είναι αυτοί που ξεπουλάνε τους αγώνες, είναι αυτοί που βάζουν πλάτη για να περνάνε διαρκώς όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ψηφιστεί μέχρι σήμερα, με αποκορύφωμα το Ασφαλιστικό-Φορολογικό, το νομοσχέδιο-ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ για τα λαϊκά στρώματα, που ψηφίζεται τούτες τις ώρες στη βουλή.
Σάπιοι μέχρι το μεδούλι, οδηγούν τους συναδέλφους στο λουκέτο, στη φτώχεια και την ανεργία. Τρομοκρατήθηκαν με τη συμμετοχή των συναδέλφων στην Απεργία στις 4 Φλεβάρη και μαζί με την κυβέρνηση βάλανε μπρος σχέδιο υπονόμευσης της 48ωρης Απεργίας.
Συνάδελφε επαγγελματία, βιοτέχνη, έμπορα, αυτοκινητιστή,
Γύρισε την πλάτη σε αυτούς που ξεπουλάνε το βιός σου, τη ζωή τη δική σου και των παιδιών σου. Και ο πιο δύσπιστος συνάδελφος κατάλαβε το σκοτεινό τους ρόλο: είναι υπηρέτες των αφεντικών τους, δε δίνουν μία για το δικό μας παρόν και μέλλον.
Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ χαιρετίζει τους συναδέλφους που συμμετείχαν στη 48ωρη Απεργία στις 5 και 6 Μάη και στην Απεργία της 8ης Μάη.

ΣΥΝΝΗΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: