Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΙΕΣ


Το 2016 μπήκε για τα καλά στη χώρα μας, ο κόσμος είναι στους δρόμους για το «νέο ασφαληστρικό», η κυβέρνηση, κατά πως λένε και οι...
υπουργοί της «δίνει σκληρούς αγώνες» (αν θυμάμαι καλά τέτοιους αγώνες έδιναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις με ολέθρια αποτελέσματα για τον κοσμάκη), οι ξένοι τρίβουν τα χέρια τους γιατί θα φάνε καλά (και καταλαβαινόμαστε για τα περί φαγητού ε;), και κυλούν οι μέρες και οι εβδομάδες με πολλά αχ και βαχ από τον λαουτζίκο….
Μέσα σε όλα, έρχεται και το «κερασάκι στην τούρτα» που λέγεται ΑΝΑΠΗΡΙΑ, που λέγεται ΛΙΣΤΑ ΠΑΘΗΣΕΩΝ, που λέγεται ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ, που λέγεται «ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΑΘΗΣΕΩΝ», που λέγεται ΣΦΑΞΙΜΟ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ, ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ, ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ, και βάλτε και εσείς Συνέλληνες ότι άλλο θέλετε από δίπλα. Να είστε σίγουροι, πως θα είναι και πάλι λίγο για να περιγράψει το ΜΠΑΧΑΛΟ που επικρατεί. Ξέρω, ότι τα άρθρα μου για την Αναπηρία, τα ΚΕΠΑ και την Υγεία, τα διαβάζουν και από Αθήνα μεριά, τα διαβάζουν πολλοί στις αρμόδιες υπηρεσίες, και πρέπει να αναφέρω, πως για κάποιες καταγγελίες ασθενών που δημοσίευσα, οι άνθρωποι όχι απλά έδειξαν ΑΜΕΣΟ ενδιαφέρον (και μπράβο τους), αλλά έπεσαν για πολλές άλλες περιπτώσεις από τα σύννεφα, μιας και ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ…. Θα πείτε κάποιοι, «μα είναι δυνατόν»; Και όμως ΕΙΝΑΙ. Βλέπετε οι…. «αρμόδιοι επικεφαλής» των υπουργείων, φρόντιζαν να δίνουν «εγκυκλίους και εντολές» με τέτοιο τρόπο που ακόμα και οι υφιστάμενοι τους αγνοούσαν. Ας βγει άμα τολμά κανένας τέως να πει πως δεν είναι έτσι.

Πάμε τώρα στο σημερινό μας θέμα το οποίο είναι ΑΝΑΘΕΜΑ…..

ΑΝ θυμάμαι καλά, με νόμο Στρατούλη που ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2015, ΘΑ δημιουργούσαν «Επιστημονική Επιτροπή» από εξειδικευμένους γιατρούς, προκειμένου να εξεταστούν οι παθήσεις και να βγουν ΝΕΑ ποσοστά αναπηριών. Μάλιστα, ΑΝ θυμάμαι καλά, ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για όλο αυτό θα ήταν ο κύριος Ρωμανιάς. Επίσης, ΘΑ επανεξεταζόταν και η ΛΙΣΤΑ με τις ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ….

Προς στιγμήν, ΟΛΟΙ οι ανάπηροι και οι χρόνια πάσχοντες πήραν βαθιά ανάσα, ελπίζοντας πως ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, θα σταματήσει η ταλαιπωρία τους, θα σταματήσουν οι ΑΔΙΚΙΕΣ, θα πάψη ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ απέναντι στις ευαίσθητες κατηγορίες των συνανθρώπων μας.

Δυστυχώς, τις ελπίδες τις δολοφονούν η…. «κρίση», η γραφειοκρατία,, και οι διάφοροι «νόμοι». Όπως είπαμε πιο πάνω, και όπως είναι γνωστό σε ΟΛΟΥΣ, η απόφαση για ΣΦΑΞΙΜΟ των αναπήρων έχει παρθεί εδώ και χρόνια, και εφαρμόζεται κρυφά και φανερά. Οι όποιες «διευκολύνσεις» του κράτους προς τα άτομα με αναπηρίες, μόνο «διευκολύνσεις» δεν είναι. Απεναντίας, είναι ΝΕΑ ΕΜΠΟΔΙΑ που μπαίνουν με πολύ περίτεχνο τρόπο, με «παιχνίδια λέξεων», με παραγράφους, με γραφειοκρατία, με…. «θαύματα».

Στην Ελλάδα, το ξαναέγραψα αυτό, στα ΚΕΠΑ γίνονται θαύματα, τυφλοί βρίσκουν το φως τους, ανάπηροι περπατούν, αδύναμοι και ανίκανοι για εργασία ξαναδυναμώνουν, στους ακρωτηριασμένους ξαναφυτρώνουν χέρια πόδια, δάχτυλα…..  

Έτσι, τα επαναλαμβάνω αυτά όχι μόνο για να τα θυμόμαστε, αλλά για να επισημάνω κιόλας πως εξακολουθούν να συμβαίνουν. Σε χθεσινή επικοινωνία που είχαν μαζί μου άτομα με αναπηρίες, με ρωτούσαν ΜΗΠΩΣ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΤΙ, ΜΗΠΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ, ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΑΝ ΑΛΛΑΞΕ Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ, ΑΝ ΕΞΕΤΑΣΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ, ΑΝ…….

ΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ, ΑΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ, ΑΝ…

Πολλές ερωτήσεις Συνέλληνες, που για ακόμα μια φορά, έμειναν αναπάντητες, γιατί το «κράτος πρόνοιας», σύμφωνα με την προσφιλή του τακτική, ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

Έτσι η Κοροϊδία θα συνεχίζεται, όπως και η σφαγή των αναπήρων.

Τα μπακαλοτέφτερα με τις….. «λίστες», θα βασιλεύουν…

Θα επανέλθω.



Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: