Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

O παλιός νέος ΟΑΣΘ και η προπαγάνδα...

Την ώρα που το thestival  διαφημίζει με πρωτόγνωρα προκλητικό τρόπο την νέα μέθοδο του ΟΑΣΘ να χρησιμοποιήσει σεκιουριτάδες για τον έλεγχο του κομίστρου προβάλλοντας μάλιστα και  μερικές φωτογραφίες. Eμεις θα σας δείξουμε μια άλλη φωτογραφία που...
τραβήχτηκε σήμερα   μέσα σε ένα λεωφορείο του ΟΑΣΘ.

Το thestival σε χθεσινό του άρθρο  που βρίσκεται εδώ εκθείασε και ταυτόχρονα διαφήμισε με προκλητικά προπαγανδιστικό τρόπο την νέα μέθοδο  του ΟΑΣΘ να χρησιμοποιεί σεκιουριτάδες, ντυμένους στα μαύρα σαν χρυσαυγίτες, για τον έλεγχο εισιτήριων. Το thestival κατάφερε να μας αποδείξει ότι κάθε άλλο παρά ανεξάρτητη και αντικειμενική είναι η ενημέρωση που  προσφέρει αλλά αντιθέτως  εξυπηρετεί, προφανώς κατόπιν αμοιβής,  τα συμφέροντα ιδιωτών όπως και του ΟΑΣΘ.


Η  "Ομάδα υποστήριξης ελέγχου επιβατών" όπως την ονόμασε ο ΟΑΣΘ για να επηρεάζει τους επιβάτες του, δεν βρίσκεται στα αστικά μόνο για τον έλεγχο των εισιτηρίων αλλά και όπως προπαγανδιστικά λέει το άρθρο του thestival  για να βοηθούν τους ηλικιωμένους να επιβιβάζονται και να αποβιβάζονται από το λεωφορείο, βλέπεις οι υπόλοιποι επιβάτες που το κάνουν αυτό εδώ τόσα χρόνια αμισθί κιόλας δεν ήταν αρκετοί...

Το ίδιο άρθρο μιλάει για ένα εξωφρενικό αριθμό "παραβατών" σε μια μόνο γραμμή και σε μια μόνο μέρα προσπαθώντας να μας πείσει ότι ο κόσμος που δεν χτυπάει εισιτήριο δεν είναι γιατί δεν έχει χρήματα αλλά είναι μπαταχτσής...
Τύφλα να έχει ο Γκέμπελς δηλαδή και η προπαγάνδα στο φασιστικό καθεστώς...

Γιατί όσο και να προσπαθεί να μας πείσει ο ΟΑΣΘ για το κοινωνικό του πρόσωπο δεν θα μπορέσει να μας πείσει για τα προβληματικά του δρομολόγια, χωρίς κλιματισμό/εξαερισμό, τις απίστευτες ώρες ταλαιπωρίας και στριμώγματος των επιβατών του, τα θεοβρώμικα λεωφορεία του, φυσικά την έλλειψη σε ειδικές μπάρες για τους αναπήρους και γενικότερα την έλλειψη συνέπειας στους επιβάτες του.

Το salonikara blogspot  θα σας δείξει μια φωτογραφία που τραβήχτηκε σήμερα  χωρίς όμως να αναφερθεί ούτε η ώρα  ούτε η γραμμή του αστικού. Είναι η φωτογραφία ενός οδηγού ο οποίος καπνίζει μέσα στο αστικό κάτι που φυσικά το διαπιστώνουν πολλοί επιβάτες του ΟΑΣΘ αυτό.  Το λεωφορείο φυσικά είναι σταματημένο αλλά υπάρχουν πολλοί επιβάτες μέσα σε αυτό. Με αυτή τη φωτογραφία δεν προσπαθούμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα στον εργαζόμενο αλλά θέλουμε να συνειδητοποιήσει ο κόσμος ότι όλο αυτό κοινωνικό πρόσωπο του ΟΑΣΘ είναι μια μεγάλη υποκρισία.




Σίγουρα ο οδηγός είναι και αυτός άνθρωπος, έχει και αυτός τις στιγμές του   όμως αυτό είναι κάτι  που συμβαίνει συστηματικά, ότι δηλαδή βλέπουμε οδηγούς και γενικά εργαζόμενους του ΟΑΣΘ να είναι χαλαροί και όχι τυπικοί στις υποχρεώσεις τους όπως και το να μιλάνε συνέχεια στο κινητό τους. Αυτό όλο όμως είναι αντίκτυπος της στάσης του εργοδότη και τι εννοούμε με αυτό, ότι οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ που  είναι απλήρωτοι είναι ενοχλημένοι και οπότε δε χρειάζεται να δίνουν το καλύτερο τους  εαυτό ,  όμως σε περίπτωση που τυχόν υπάρξει κάποια καταγγελία από επιβάτη ο ίδιος ο εργοδότης θα τους πει: μην ανησυχείς εσύ κανε υπομονή που είσαι απλήρωτος και θα τα βρούμε εμείς...
Δεν χρειάζεται να συμπληρώσουμε κάτι περισσότερο εδώ...

Τώρα για τον ίδιο τον ΟΑΣΘ ο οποίος εσκεμμένα υποβάθμισε τον έλεγχο του κομίστρου γιατί είχε τους λόγους του και ποιοι ήταν οι λόγοι αυτοί; Η εικόνα που βλέπουμε δηλαδή  μαυροφορεμένους ελεγκτές από εταιρία σεκιούριτι να κόβουν πρόστιμα αβέρτα σε φτωχοποιημένους πολίτες. Και φυσικά ο ΟΑΣΘ να δίνει λιγότερα χρήματα στη εταιρία σεκιούριτι από ότι  δίνει τους κανονικούς υπαλλήλους ελεγκτές του.

Επίσης υπάρχουν πολλές αναφορές επιβατών για την δράση των ελεγκτών όλα αυτά τα χρόνια που λένε πως οι ελεγκτές έμπαιναν στα λεωφορεία από την αφετηρία έχοντας κρυμμένο το ταμπελάκι με την ιδιότητα τους  και περίμεναν να γεμίσει με επιβάτες το αστικό όπου εν συνεχεία εμφάνιζαν το ταμπελακι και ξεκινούσαν τον έλεγχο των εισιτήριων πράγμα που σημαίνει ότι επεδίωκαν την εισιτηριοδιαφυγή των επιβατών για να κόψουν πρόστιμα.

Να μην ξεχνάμε και την αύξηση που θα γίνει το επόμενο διάστημα στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ και εκεί θα δούμε αυτούς τους μαυροφορεμ;eνους ελεγκτές του ΟΑΣΘ να κόβουν πρόστιμα σε όποιους δε θα μπορούν να πληρώσουν ή ακόμα και σε αυτούς που θα αντιδράσουν.
Δεν ήταν άλλωστε τυχαίο που  ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ πρότεινε στην επιτροπή της βουλής να γίνει πλημμέλημα από πταίσμα για όσους δεν κόβουν εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς  και να κινδυνεύουν ακόμα και με φυλάκιση...

Θα ακολουθήσουν πολλά άρθρα και πολλές αποκαλύψεις για αυτή την "εταιρία" που ονομάζεται ΟΑΣΘ.


salonikara blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: