Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Μαθήματα Καριέρας

Μια Καριέρα που θα τη ζήλευαν και Αγιοι
Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης


Όταν το 2013, το Πανεπιστήμιο Heinrich-Heine του Düsseldorf, αφαίρεσε από την... Annette Schavan τον τίτλο της Δόκτορος (Dr. phil )με θέμα «Ατομο και Συνείδηση- Μελέτες σχετικά με τις συνθήκες που απαιτούνται σήμερα για τη δημιουργία κοινωνικής συνείδησης», λόγω λογοκλοπής, αντιγραφής δηλαδή, όλη η Γερμανική ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά ακόμη και οι πιο άσχετοι με τα πανεπιστήμια, έπεσαν απ’ τα σύννεφα.

Η κυρία Annette Schavan δεν ήταν μια οποιαδήποτε απλή κυρία. Η γεννημένη το 1955 σε μια μικρή πόλη της Βεστφαλίας Ρηνανίας και μεγαλωμένη σε μια παραδοσιακή καθολική οικογένεια, ανύπαντρη, για να αφιερώσει τη ζωή της στην Εκκλησία και στην Πατρίδα, ήταν Ομοσπονδιακή Υπουργός Παιδείας και Ερευνας της Γερμανίας για οκτώ ολόκληρα χρόνια (2005-2013) και όχι μόνο.

Για δέκα ολόκληρα χρόνια, από το 1995 ως το 2005, ήταν Υπουργός Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού στο ομοσπονδιακό κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης και όχι μόνο.

Ήταν και είναι μέχρι σήμερα κάτοχος : του L’ordre national de la Légion d’honneur της Γαλλίας, του Ομοσπονδιακού Σταυρού Τιμής της Γερμανίας, άλλων τριών παρόμοιων τίτλων και τίτλων επίτιμης διδάκτορος πανεπιστημίων Ιαπωνίας, Κίνας, Ισραήλ, του Potsdam Γερμανίας και μετά την αφαίρεση του τίτλου, το 2014, πήρε και τον τίτλο της επίτιμης διδάκτορος του πανεπιστημίου του Lübeck, με την αξία της φυσικά. .

Αμέσως μετά την κατοχή του τίτλου της Δόκτορος, το 1980, γίνεται εισηγήτρια υποτροφιών του Ιδρύματος Υποτροφιών της Καθολικής Εκκλησίας και το 1984 αναλαμβάνει τη διεύθυνση της Εκπαίδευσης Ενηλίκων της επισκοπής της περιοχής του Ααχεν για να αναλάβει το 1987 την προεδρία της Ενωσης Γυναικών του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος( CDU).

Η κυρία Annette Schavan, ήταν τo 2004, υποψήφια του Χριστιανοδημοκρατικού(CDU) και του Φιλελεύθερου(FDP) Κόμματος για την προεδρία της Γερμανίας ( CDU). Εχασε την εκλογή από τον πρώην Γενικό Γραμματέα του ΔΝΤ , τον κ. Horst Köhler.



Μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2014, η κυρία Annette Schavan, ήταν σε Διοικητικά Συμβούλια και Προεδρεία δεκάδων κρατικών φορέων της Γερμανίας και φυσικά, του πανεπιστημίου που της είχε δώσει τον τίτλο της διδάκτορος!



Και για να μην την αδικήσουμε, θα πρέπει να τονίσουμε, πως ως πιστή Χριστιανή, ήταν η κυρία Annette Schavan υπέρ της εισόδου στη Γερμανία εργαζομένων από χώρες εκτός ΕΕ, γι αυτό και το 2007, είχε προτείνει «τη διευκόλυνση της εισόδου στη Γερμανία εξειδικευμένων εργαζομένων από διάφορες χώρες με την προϋπόθεση βεβαίως ότι η μέγιστη ετήσια αμοιβή τους δε θα υπερβαίνει το ποσό των 60.000 ευρώ, αντί των 85.000 που ίσχυε μέχρι το 2007» !!!



Από την 1η Ιουλίου του 2014, είναι η κυρία Annette Schavan, η Επίσημη Πρέσβης της Γερμανίας στο «Heiligen Stuhl-Ιερό Θρόνο», στο Βατικανό, δίπλα στον εκπρόσωπο του Θεού στη γη, στον 266ο Πάπα Φραγκίσκο. Η επόμενη, η τελευταία και υψηλότερη προαγωγή της θα είναι δίπλα στον Κύριο. Η ανώτερη για ένα θνητό.

Ο Θεός να την έχει καλά και να βρει η σταδιοδρομία της πολλούς νέους μιμητές στην πατρίδα της για να γίνει πιο ανθρώπινη και χριστιανική!

Δεν υπάρχουν σχόλια: