Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Ο τεράστιος... ΟΑΣΘ

18% του επιβατικού κοινού του Ο.Α.Σ.Θ. λέει κινείται χωρίς κοπή εισιτηρίου λέει. Υπηρεσία υποστήριξης κι ελέγχου επιβατών ΟΑΣΘ λέει, με ταμπλέτα... (tablet) καταγραφής στατιστικών, ενώ ο επικεφαλής κάθε ομάδας θα φέρει υλικά πρώτων βοηθειών (χειρουργικά γάντια, στόμιο μιας χρήσης για τεχνητή αναπνοή) σε τσαντάκι μέσης λέει. Ποια Ευρώπη; Ποια Αμερική; Στη Θεσσαλονίκη, είμαστε αιώνες μπροστά. κι όλα αυτά με μόλις 1,20 ευρώ. Η φθήνεια τρώει τον παρά.

Είδατε κοινωνικό πρόσωπο ο ΟΑΣΘ;
Παρότι σύμφωνα με δικές του έρευνες το 1/5 του κοινού κινείται χωρίς εισιτήριο, παρά ταύτα, το μονοπώλιο, δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο και φροντίζει για την υγεία του επιβατικού κοινού. Μεγαλείο! Μένω έκθαμβος από τις υπηρεσίες! Αρίστου επιπέδου! Θεωρώ μάλιστα πως όπως παλιά, θα πρέπει να δώσουμε στα πιθήκια του εξωτερικού, τα φώτα μας και σ' αυτό το θέμα.

Τι Αριστοτέλης, τι Αρχιμήδης, τι Πλάτωνας. Εδώ έχουμε οργανωμένες, κοινωνικές υπηρεσίες. Σε πιάνει έμφραγμα επειδή είσαι παστωμένος σαν σαρδέλα; Τσουπ, πρώτες βοήθειες. Υπάρχει καμιά γιαγιούλα ανήμπορη να ανέλθει ή να κατέλθει; Τσουπ, η ομάς είναι εκεί. Θα πετάξει κυριολεκτικά από το μπροστά μέρος του λεωφορείου με αυτοθυσία για να βοηθήσει. Οι λοιποί επιβάτες που μέχρι τούδε, έκαναν αυτή τη δουλειά εθελοντικά κι ανθρώπινα, μπορούν επιτέλους απλώς να απολαύσουν τη διαδρομή, χωρίς άγχος. Σταμάτησε το λεωφορείο από μηχανική βλάβη στο πουθενά ή οπουδήποτε; Η ομάς εκεί.

Ίσως φέρουν και καναν ψυχολόγο για να μη φοβάσαι, να σε ενθαρρύνει μέσα στα άγρια τα σκοτάδια. Δε λειτουργούν φώτα πέδησης ή προειδοποιητικά αλλαγής κατεύθυνσης (φλας); Βγάζουν τα χέρια τα παιδιά και με τη νοηματική (και με ενδοσυνεννόηση με τον οδηγό), εξηγούν τις προθέσεις του οδηγού ήτοι του οχήματος. Μεγάλη υπόθεση.
Κι όλα αυτά κι όχι μόνο, με μόλις 1,20. Αν δεν το καταβάλεις όμως;

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...)

Δεν υπάρχουν σχόλια: