Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Άγρια επίθεση των εργαζόμενων της Air France στα στελέχη που ανακοίνωσαν τις απολύσεις


Στη Γαλλία του Ολάντ... η Air France απολύει 3000 εργαζόμενους

ΠΑΡΙΣΙ - Αντιμέτωποι με την οργή των εργαζόμενων ήρθαν δύο διευθυντικά στελέχη της γαλλικής αεροπορικής... εταιρείας Air France-KLM στο αεροδρόμιο Charles De Gaulle. Δεκάδες εργαζόμενοι εισέβαλαν στα κεντρικά της εταιρείας διαμαρτυρόμενοι για το πετσόκομμα 2900 θέσεων εργασίας στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης των οικονομικών της. Στο στόχαστρο της οργής των εργαζόμενων βρέθηκαν ο διευθυντής του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού και ο διευθυντής του γραφείου της εταιρείας στο Orly.



Σημειώνεται ότι λίγες μέρες πριν ο διευθύνων σύμβουλος της Air France-KLM, μιας απ' τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης, Alexandre de Juniac, ανακοίνωσε την πρόθεση της εταιρείας να κόψει θέσεις εργασίας και να μειώσει δραστικά τον στόλο της. Ως δικαιολογία για την απόφαση αυτή, πέραν της οικονομικής κρίσης και του κόστους των καυσίμων, χρησιμοποιήθηκε ο ανταγωνισμός με τις εταιρείες χαμηλού κόστους.





Πηγή: Associated Press.


fanthis



Δεν υπάρχουν σχόλια: