Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων 21/10/2015

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Σκάει το ιδιωτικό χρέος»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας αποτελεί το χρέος ύψους 100 δις. ευρώ που...
αναγκάστηκαν να αφήσουν οι πολίτες στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στους απανωτούς φόρους και στα μηνιαία χαράτσια με τα ψαλιδισμένα εισοδήματά τους!».

ΕΘΝΟΣ: «Πόϊντ σύστεμ για τα «κόκκινα» δάνεια»
Η εφημερίδα σημειώνει: «σε αξιολόγηση των δανειοληπτών με «κόκκινα» δάνεια προχωρούν οι τράπεζες με 8 αντικειμενικά κριτήρια, προκειμένου να ξεχωρίσουν αυτούς που πραγματικά αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις οφειλές τους από τους κακοπληρωτές».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 
« «Τσεκούρι» σε συντάξεις φέρνει η ενοποίηση κύριας-επικουρικής»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «το «ψαλίδι» που προκαλεί η συγχώνευση των συντάξεων και το κόλπο του επανυπολογισμού που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες περικοπές. Τα δύο σενάρια που προβλέπει το σχέδιο Κατρούγκαλου και οι μειώσεις αποδοχών για τους συνταξιούχους».


ΕΣΤΙΑ
: «Σώυμπλε: «Η Ελλάς δεν είναι κράτος»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ελάχιστα 24ωρα πριν την άφιξη του Προέδρου της Γαλλίας κ. Φρανσουά Ολλάντ, στην Αθήνα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Β. Σώυμπλε, θέλησε να επηρεάσει την όλη ατμόσφαιρα. Πολιτικά και επικοινωνιακά».


Η ΑΥΓΗ
: « «Κόκκινο» στους δανειστές για την πρώτη κατοικία»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «αποφασισμένη να μην αγγίξει την πρώτη κατοικία χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων προσέρχεται στις συνομιλίες με τους δανειστές βγάζοντας «κόκκινη κάρτα» στις απαιτήσεις τους για σχεδόν πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών».


Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ:
 «Μετεξεταστέοι οι 12 «σοφοί» »
Η εφημερίδα γράφει ότι: «αποστάσεις ασφαλείας από το πόρισμα της επιτροπής «σοφών» για το ασφαλιστικό κράτησε χθες ο πρωθυπουργός, λαμβάνοντας υπόψη τις κοινωνικές και πολιτικές αντιδράσεις. Η κυβέρνηση θα καταθέσει τη δική της ολοκληρωμένη πρόταση, υποστηρίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου».


Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:
 «Ίλιγγος από τα ανοιχτά μέτωπα»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «σε νευρική κρίση τείνει να περιέλθει η κυβέρνηση λόγω των πολλαπλών, και με μεγάλο πολιτικό κόστος, ανοικτών μετώπων που σχετίζονται με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης από τους θεσμούς».


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
: «Νέα επεισόδια στις ανατροπές στο Ασφαλιστικό: Επικουρικές τέλος!»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «πορεία κατάργησης των επικουρικών συντάξεων και του ΕΚΑΣ. «Εθνική σύνταξη» στα 390 ευρώ. Είναι μερικά απ’ όσα εξήγγειλε ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό».


ΤΑ ΝΕΑ
: «Από φέσι σε φέσι…»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «το μήνυμα «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» εκπέμπουν πλέον οι φορολογούμενοι: τον Σεπτέμβριο έπρεπε να πληρώσουν –μόνο- τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος, αλλά άφησαν απλήρωτους φόρους κοντά στο 1,5 δις. ευρώ, σημειώνοντας ρεκόρ αύξησης».


KONTRA NEWS
: «Χάνουν κανάλια προμήθειες και εργολαβίες»
Η εφημερίδα γράφει ότι «τα χάνουν όλα οι νταβατζήδες της ενημέρωσης. Μαζί με τα κανάλια που για 25 ολόκληρα χρόνια παρανομούσαν, αυθαιρετούσαν και εκβίαζαν το πολιτικό σύστημα, χάνουν τώρα τις χαριστικές προμήθειες, τα μεγάλα δημόσια έργα, τα θαλασσοδάνεια και το κυριότερο, την ιδιότυπη ασυλία».


ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Στάση πληρωμών»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σοβαρός κίνδυνος για «μαύρη τρύπα» άνω των 5 δις. ευρώ στα δημόσια Ταμεία. Φόβοι για έκρηξη των ληξιπρόθεσμων τους επόμενους μήνες, λόγω των νέων φόρων. Καθυστερήσεις στους έλεγχο μεγάλων επιχειρήσεων».


Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:
 «Τα μέτρα στράγγιξαν νοικοκυριά και αγορά»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: « «Δαμόκλειος σπάθη» τα ληξιπρόθεσμα χρέη, καθώς στο εννεάμηνο ξεπερνούν τα 84 δις. ευρώ και απειλούν το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, φέρνοντας ακόμη πιο κοντά νέα φοροεισπρακτικά μέτρα εντός του τρέχοντος έτους».

AΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: