Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Πρωτοσελιδα εφημερίδων 15/10/2015

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "3+1 σενάρια για τη ΝΔ".
Η εφημερίδα γράφει ότι "παγωμένη παρακολουθεί η "βάση" της Ν.Δ. όσα εξελίσσονται στη βαβέλ της...
Συγγρού, με αφορμή τις εσωκομματικές διαδικασίες για την εκλογή νέου αρχηγού".


ΕΘΝΟΣ: "Διαγραφή χρεών με επτά κριτήρια".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε διαγραφή χρεών στην εφορία μέχρι 20.000€ για τα φτωχά και υπερχρεωμένα νοικοκυριά θα προχωρήσει η κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης. Ο οφειλέτης θα πρέπει να υποβάλλει αίτηση στο Ειρηνοδικείο και να πληροί 7 συγκεκριμένα κριτήρια".


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Το "σκοτεινό" εκατομμύριο του υπουργού"." Μειώσεις και σε συντάξεις των 700 €".
   Η εφημερίδα γράφει ότι "μεγάλα ερωτηματικά, που πληθαίνουν ώρα με την ώρα, προκαλεί η στάση σιωπής του Μεγάρου Μαξίμου και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από το μείζον ζήτημα των... προβληματικών "πόθεν έσχες" δύο εν ενεργεία υπουργών". "Κλειδώνουν οι περικοπές στις συντάξεις, με τον πήχυ των μειώσεων να κατεβαίνει στα 700 ευρώ και με ποσοστά μεταξύ 3% ως 7% ή 9%".


ΕΣΤΙΑ: "Πως κατεστράφη η μεσαία τάξις".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "η κατάρρευσις της μεσαίας τάξεως στην Ελλάδα την τελευταία επταετία είναι κάτι που βιώνει ή παρατηρεί κάθε πολίτης της χώρας μας, ζώντας σε ένα περιβάλλον φορολογικής ασφυξίας και δραματικά περιορισμένης οικονομικής ρευστότητος".


Η ΑΥΓΗ: "Τα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "σταδιακή αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, με μικρή παράταση για όσους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη, που αυξάνεται ανάλογα με τα χρόνια απόστασης από αυτήν, ώστε μετά το 2022 όλοι να συνταξιοδοτούνται στο 67ο έτος ή στο 62ο υπό την προϋπόθεση προϋπηρεσίας 40 χρόνων, προβλέπει η υπουργική απόφαση που εξειδικεύει τις αλλαγές στο ασφαλιστικό μετά και την καλοκαιρινή συμφωνία με τους δανειστές".


Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Οι αγρότες ανοίγουν τον χορό".
Η εφημερίδα γράφει ότι "η χθεσινή συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου με επιτροπές αγροτών κυρίως από Μακεδονία και Θράκη επιβεβαίωσε αφενός την πρόθεση της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί με τους δανειστές μια δίκαιη κατανομή των βαρών, αφετέρου την αγωνία των αγροτών για το μέλλον τους και τη διάθεσή τους να βγουν στους δρόμους".


Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Αύξηση ορίων έως 17 χρόνια για σύνταξη".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "από 6 μήνες έως 17 χρόνια σε κάποιες περιπτώσεις αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για χιλιάδες ασφαλισμένους, οι οποίοι πριν από την ψήφιση του τρίτου μνημονίου μπορούσαν να πάρουν σύνταξη πριν από το γενικό όριο ηλικίας των 67 ετών".


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Πόρισμα - "πιλότος" για την ισοπέδωση της Κοινωνικής Ασφάλισης".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σύμφωνα με τις μέχρι χθες βράδυ διαρροές και πληροφορίες από τη 12μελή "Επιτροπή των σοφών" για το πόρισμα που συνέταξε, πλέον πηγαίνουμε σε ένα ασφαλιστικό σύστημα που χάνει και τα ελάχιστα χαρακτηριστικά της Κοινωνικής Ασφάλισης που του είχαν απομείνει".


ΤΑ ΝΕΑ: "Παζάρια, ψέματα και κασέτες".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε επίδειξη ενότητας - "μοναδικός μας αντίπαλος είναι ο Αλέξης Τσίπρας" ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους - προχώρησαν οι υποψήφιοι αρχηγοί της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς αυτό να αλλάζει το βαρύ κλίμα που κυριαρχεί στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπου άρχισαν να ακούγονται και φωνές για έκτακτο συνέδριο".


Kontranews: "Συντάξεις 200-300 ευρώ απαιτούν οι δανειστές μας".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ασφυκτικές πιέσεις ασκούν οι δανειστές στην κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε δραματικές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα και να περιορίσει τις συντάξεις σε επίπεδα πείνας".


ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: "Βία". "Νοθεία". "Διάσπαση".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "βρισιιές, απειλές και ξεκατινιάσματα μεταξύ των υποψήφιων προέδρων. Κατηγορίες για απόπειρα αλλοίωσης αποτελέσματος και ανοιχτός πόλεμος για τον τρόπο εκλογής. Οποιος κι αν εκλεγεί, έτοιμοι οι απέναντί του για νέο κόμμα".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Φόρος "πλούτου" για τις συντάξεις".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "φόρο στους "έχοντες" και "κατέχοντες" - στους υψηλά αμειβόμενους, στις καταθέσεις ή και στις μεγάλες περιουσίες - προτείνει η Επιτροπή των "Σοφών" για να "καλυφθούν" τα ελλείμματα στο Ασφαλιστικό".


Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αντίστροφη μέτρηση".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "το αργότερο έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στο Κοινοβούλιο το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση, με το χρονοδιάγραμμα να γίνεται εξαιρετικά ασφυκτικό ".
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: