Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων 14/10/2015

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Πνίγει τον Γιάννο το μαύρο χρήμα»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «την ενοχή του ζεύγους Παπαντωνίου ζητά ο εισαγγελέας για το 1.311.000 ευρώ που...
«ξέχασαν» το «πόθεν έσχες» 2009. Οι δύο κατηγορούμενοι απέβλεπαν στο να μην αποκαλυφθεί το ότι η επίμαχη κατάθεση στο υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στη Γενεύη της Ελβετίας ανήκε σε αυτούς».


ΕΘΝΟΣ: «Πόρισμα –σοκ για συντάξεις & εισφορές»
Η εφημερίδα σημειώνει: «σαρωτικές αλλαγές προβλέπουν οι τελικές εισηγήσεις της Επιτροπής Σοφών. Το πόρισμα που αποκαλύπτει σήμερα το «Έθνος» ενσωματώνει προτάσεις για ενιαίο τρόπο υπολογισμού σύνταξης παλαιών και νέων ασφαλισμένων, ανακαθορισμό των συντάξεων που έχουν ήδη εκδοθεί και συγχώνευση Ταμείων σε έναν ή το πολύ τρεις φορείς».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Στο… μισό τα μερίσματα 230.000 συνταξιούχων του Δημοσίου»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «Το ΜΤΠΥ προειδοποιεί για δυνατότητα καταβολής του 50% του μερίσματος τον Νοέμβριο. Ζητάει 16-18 εκατ. ευρώ από το υπ. Εργασίας χωρίς να έχει λάβει απάντηση. Το νέο Μνημόνιο απαγορεύει τα δανεικά από το ΕΚΑΓΕ».


ΕΣΤΙΑ
: «Εικόνα διαλύσεως στην Νέα Δημοκρατία»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «τα τελευταία σαράντα χρόνια η Νέα Δημοκρατία παραμένει ένα αξιόπιστο κόμμα εξουσίας, είτε βρίσκεται στην διακυβέρνηση της χώρας είτε εκπληρώνει τη θεσμική αποστολή της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως».


Η ΑΥΓΗ: 
«Ραντεβού στα δικαστήρια»
Σύμφωνα με την εφημερίδα: «στον αέρα βρίσκεται η εκλογή νέου προέδρου της ΝΔ μετά τη χθεσινή «έκρηξη» Μεϊμαράκη κατά της Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ), τις βαρύτατες κατηγορίες του γενικού διευθυντή Κ. Τσιμάρα και την ευθεία αμφισβήτηση των διαδικασιών εκλογής».


Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
: « Παιχνίδια παραγραφής»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «ο κίνδυνος να σταματήσει στο τέλος του έτους ο έλεγχος εκκρεμών φορολογικών σκανδάλων που προκύπτουν από την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ ήρθε στην επικαιρότητα ξαφνικά, μετά τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού στη Βουλή».


Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Άνωθεν παρεμβάσεις σταματούν κατεδαφίσεις αυθαιρέτων»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «στελέχη της κυβέρνησης, σε μια νέα επίδειξη λαϊκισμού, επιχειρούν να αναστείλουν κατεδαφίσεις αυθαιρέτων. Προ ημερών, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Κουρουμπλής ζήτησε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής να αναβάλει επ’ αόριστον την κατεδάφιση παράνομων κτισμάτων στα Περιβολάκια Ραφήνας».


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
: «ΠΑΜΕ: Άμεση μαχητική απάντηση με συλλαλητήρια την Παρασκευή»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «στην ανακοίνωση –κάλεσμα του ΠΑΜΕ μεταξύ άλλων σημειώνει: «Διαλύουν την Κοινωνική Ασφάλιση, φέρνουν νέα φοροεπιδρομή και αφαίμαξη στο λαϊκό εισόδημα, τσακίζουν τη ζωή μας!».


ΤΑ ΝΕΑ
: «Όλα τα λεφτά, όλα τα κιλά»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ραντεβού στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ δίνουν οι υποψήφιοι αρχηγοί – με την ατμόσφαιρα να έχει βαρύνει μετά την έφοδο Μεϊμαράκη στη συνεδρίαση της Εφορευτικής Επιτροπής».


KONTRA NEWS:
 «Βρέθηκε μαύρο χρήμα σε λογαριασμό του Γιάννου»
Η εφημερίδα γράφει ότι «αντιμέτωπος με νέα δίωξη αυτή τη φορά σε βαθμό κακουργήματος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αναμένεται να βρεθεί ο Γιάννος Παπαντωνίου, όταν ολοκληρωθεί η δίκη για το ανακριβές πόθεν έσχες».ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Αντίστροφη μέτρηση»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ξεκινά από σήμερα μαραθώνιος επαφών του πρωθυπουργού με Ευρωπαίους ηγέτες και εκπροσώπους των δανειστών. Στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».


Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Στο κόκκινο τα Ταμεία»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «την ώρα που το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζεται να δώσει αύριο στη δημοσιότητα το πόρισμα της Επιτροπής για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, τα στοιχεία του ΥΠΟΙΚ 
αποτυπώνουν διευρυνόμενη «τρύπα» στον προϋπολογισμό των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης».

AΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: