Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΪΝΤΑΝΩΝ

ΜΕΡΙΚΕΣ «ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ».
Ζούμε σε μια χώρα, στην οποία οι εκλογές έχουν γίνει πλέον...
«Εθνικό Σπορ», με ότι συνεπάγεται οικονομικά κάτι τέτοιο.
Ζούμε σε μια χώρα, στην οποία τα κόμματα, κοντεύουν να γίνουν πιο πολλά από τους ψηφοφόρους, με ότι συνεπάγεται ΚΑΙ ΑΥΤΟ οικονομικά…. Όταν για παράδειγμα ΚΑΠΟΙΟΣ πολιτικός έχει ΑΠΟΤΥΧΕΙ στον χώρο τον οποίο βρισκόταν (φαινόμενο που συμβαίνει τακτικότατα) «αποχωρεί», και αντί να πάει σπίτι του και να αφήσει τη χώρα ήσυχη, αυτός πάει και ιδρύει κόμμα για να «σώσει» τη χώρα, αλλά και για να εξακολουθεί να εισπράττει από το κρατικό (αραχνιασμένο) ταμείο…
Ζούμε σε μια χώρα, ίσως την ΜΟΝΑΔΙΚΗ στον κόσμο, στην οποία βλέπουμε ΟΛΟΥΣ εκείνους που την ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝΕ, την ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ, την ΚΑΤΑΚΛΕΨΑΝΕ (με ποικίλους τρόπους), που ΠΡΟΔΩΣΑΝ και έγιναν αιτία για ΘΑΝΑΤΟΥΣ πολιτών, να κυκλοφορούν ελεύθεροι, και όλο ΘΡΑΣΟΣ, να βάζουν υποψηφιότητα και να ζητούν ο κοσμάκης να τους ΞΑΝΑ ψηφίσει, αντί ΟΛΟΙ αυτοί να ΣΑΠΙΖΟΥΝ σε κάποιο κελί σαν ελάχιστη τιμωρία τους για όσα έκαναν στο παρελθόν, και όσα έχουν σκοπό, δηλαδή τα ίδια, να κάνουν και στο μέλλον.
ΑΥΤΗ αδέλφια, έτσι, σε πολύ γενικές γραμμές είναι η χώρα μας, ΑΥΤΗ, είναι η Ελλάδα….
Μίλησα για το «Εθνικό Σπορ», τις εκλογές,.. Κάθε φορά λοιπόν που είμαστε σε προεκλογική περίοδο, τι βλέπουμε;
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, στα πάνελ των ΜΜΕ, να περνούν διάφοροι ΜΑΪΝΤΑΝΟΙ, διάφοροι «Εθνοσωτήρες», που θα σώσουν με την εκλογή τους, την εκλογή του κόμματος τους, τη χώρα από τα δεινά. Βλέπουμε «κοκορομαχίες», να κατηγορεί ο ένας τον άλλον, πως ΕΚΕΙΝΟΣ κατάστρεψε τον τόπο, βλέπουμε τους δημοσιογράφους να τρίβουν τα χεριά τους για τα ποσοστά τηλεθεασης, αλλά και τα «άλλα» ποσοστά, του πληρωμένου τηλεοπτικού χρόνου….. (αυτό το τελευταίο δεν το βλέπουμε, αλλά είναι γεγονός).
ΟΛΟΙ οι μαϊντανοί λοιπόν, όποτε εμφανίζονται στα κανάλια τους, ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ για όλα τα προβλήματα της χώρας, λύσεις τέτοιες, που θα τους επιτρέψουν μόλις εκλεγούν, μόλις δηλαδή τους ξαναψηφίσουν τα «πρόβατα» τους (εμάς εννοώ αδέλφια, και μην παρεξηγείστε γιατί έτσι μας βλέπουν και έτσι μας φέρονται), να βγάλουν τη χώρα από την κρίση σε χρόνο Μηδέν. Είναι οι «έμπειροι» πολιτικοί, με τις καταπληκτικές ιδέες, οι οποίες είναι ΜΟΝΟ για τα κανάλια, γιατί τα … «προγράμματα» τους αυτά δηλαδή που «εφαρμόζουν» όταν …. «κυβερνούν», όχι μόνο δεν βγάζουν τη χώρα από την κρίση, αλλά τη βουλιάζουν όλο και περισσότερο μέσα σε αυτήν.
ΟΛΟΙ αυτοί, η μάλλον, για να μην πουν τα κομματόσκυλα ότι τα ισοπεδώνω όλα, οι περισσότεροι από αυτούς, έχουν ώρες ώρες και κάποιες «πατριωτικές» αναλαμπές, θυμούνται δηλαδή πως υπάρχει και μια πατρίδα (για ξεπούλημα) και την αναφέρουν για να επηρεάσουν και να συγκινησουν τα….. «πρόβατα», και μόλις εκλεγούν, παίρνουν το μεγάλο «μαχαίρι», και κόβουν κομμάτια από την πατρίδα και τα πουλάνε…. Θα μου πείτε τώρα, για ΠΟΙΑ πατρίδα μιλώ όταν αναφέρομαι σε πολιτικάντηδες;
Σωστά, αυτοί ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥΣ.
Αυτές ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ, είναι μερικές σκόρπιες σκέψεις και παρατηρήσεις για τις μέρες που διανύουμε.
Κάπου διάβασα για τους προγόνους μας ένα σχόλιο, και σας το μεταφέρω..
«ΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ, ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΑΥΤΟΕΥΝΟΥΧΙΣΤΕΙ»…..
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Καλή κάλπη αδέλφια!


Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: