Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΗΣΑΤΕ

ΠΟΛΛΑ τα «σχέδια» της κυβέρνησης, των κυβερνήσεων γενικότερα, ειδικά εκείνα που αφορούν την «πάταξη της φοροδιαφυγής», δε λέω, έχουν φαντασία οι...
άνθρωποι, μόνο που όπως λέει και το τραγούδι, «δε φταίνε αυτοί, η φαντασία τους τα φταίει».

Το ….. «όνειρο» ΟΛΩΝ, είναι να «παταχθεί η φοροδιαφυγή», και όλο παίρνουν «μέτρα» οι υποτιθέμενες κυβερνήσεις για να στριμώξουν (και καλά) τους φοροφυγάδες, μόνο που τα μέτρα που παίρνουν, αντί να πετύχουν την…. «πάταξη», έχουν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα, άσε που σφάζουν στην κυριολεξία εκείνους που δεν φοροδιαφεύγουν αφού τους φορτώνουν στην καμπούρα τους και άλλα οικονομικά βάρη.

Ρε αδέλφια, ΠΩΣ γίνεται αυτό το «κράτος», οι «κυβερνήσεις» του, να νομιμοποιούν με μέτρα τη φοροδιαφυγή, δε το καταλαβαίνω.

Είναι αυτό που λέει και ο λαός, «Θέλω να αγιάσω μα δε με αφήνουν οι διαόλοι». Από δω το έχουν, από εκεί το πάνε, σου λένε έμμεσα (ίσως και άμεσα), με τα μέτρα που θα πάρουμε, θα σε υποχρεώσουμε να ψάξεις να βρεις τρόπους για να μας κλέψεις. θα πούμε τα γνωστά παχιά λόγια, στα πλαίσια των γενικότερων (λόγω μνημονίων) μέτρων που θα πάρουμε, και ΕΣΕΙΣ, κάντε ότι καταλαβαίνετε….

Μήπως δεν είναι έτσι;

Διαβάστε παρακάτω την είδηση….

«Αποδείξεις τέλος; Αφορολόγητο και φοροελαφρύνσεις μόνο με πιστωτική κάρτα – Και στον γιατρό με πλαστικό χρήμα

Αλλαγές στο καθεστώς των αποδείξεων προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης

- Φοροελαφρύνσεις μόνο για πληρωμές με πιστωτική η χρεωστική κάρτα

- Οι πληρωμές των γιατρών πρέπει να γίνονται με πλαστικό χρήμα είπε ο υπουργός

Σαρωτικές αναμένεται να είναι οι αλλαγές σε ό,τι αφορά στο καθεστώς των αποδείξεων. Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για θέματα εσόδων, Τρύφων Αλεξιάδης το θέμα των αποδείξεων αλλάζει. Ήδη μελετώνται αλλαγές που ανακοινωθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα και θα φέρουν τα πάνω, κάτω καθώς ουσιαστικά θα αναγνωρίζονται μονάχα έξοδα που γίνονται με τη χρήση πλαστικού χρήματος, δηλαδή μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας.

Όπως είπε ο κ. Αλεξιάδης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, Καλημέρα Ελλάδα, η χρήση του πλαστικού χρήματος θα πρέπει να επεκταθεί παντού. Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά σε ότι αφορά στις ιατρικές δαπάνες ότι οι γιατροί κατάφεραν με ευκολία να ενταχθούν στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, άρα θα μπορέσουν να ενταχθούν και στο σύστημα της ηλεκτρονικής πληρωμής.

Παράλληλα όπως είπε ο κ. Αλεξιάδης για όσους χρησιμοποιούν το πλαστικό χρήμα θα προβλέπονται και μπόνους με επιπλέον φοροελάφρυνση, ενώ αναζητείται τρόπος να αυξηθεί και το κίνητρο για τους επαγγελματίες. Όπως ανέφερε ο υπουργός ένα κίνητρο θα μπορούσε να είναι η μείωση της προμήθειας των τραπεζών που φτάνει και 2%. Ο υπουργός ωστόσο δεν θέλησε να επεκταθεί παραπέμποντας στο μέλλον για πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις.»

ΠΗΓΗ:NEWSIT.GR

Αυτή είναι η είδηση, έρχεται το πλαστικό χρήμα, (χαράς ευαγγέλια για τις τράπεζες άσχετα με τη μείωση προμηθειών τους, γιατί αυτές θα βρουν άλλους τρόπους να τα αρπάξουν πιο χοντρά). Και μετά, όπως έγραψα πιο πάνω, ΟΛΟΙ, ξύπνησαν….

Σε ένα φορολογικό ΜΠΑΧΑΛΟ, με «τρύπια» εδώ και πολλά χρόνια τα ταμεία του κράτους, ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν ΚΟΡΟΪΔΑ, να πληρώσουν εκείνα που χρωστούν οι ΓΝΩΣΤΟΙ, επίσης εδώ και χρόνια, ΜΕΓΑΛΟΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ… ΑΥΤΟΥΣ βέβαια, αν και τούς ξέρουν ΟΛΟΙ, ΚΑΝΕΙΣ δεν τολμά να τους αγγίξει, ΚΑΜΙΑ «κυβέρνηση» δεν τόλμησε, και ούτε πρόκειται να τολμήσει (μη γελιόμαστε) να τους στριμώξει για να πάρει τα «χρωστούμενα», τα ΚΛΕΜΜΕΝΑ.

Αυτή είναι ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ η πραγματικότητα, ΕΜΕΙΣ είμαστε κατά τις «κυβερνητικές λογικές» όλων των ετών οι ΚΛΕΦΤΕΣ, οι φοροφυγάδες, για ΕΜΑΣ παίρνουν τα όποια μέτρα, και ΟΧΙ για τα ΜΕΓΑΛΟΛΑΜΟΓΙΑ.

Βέβαια, το…. «πλαστικό χρήμα», να είστε σίγουροι πως θα «σκοντάψει» κάπου, και πάλι θα αλλάξουν πολλά στο φορολογικό, θα έρθουν και πάλι οι αποδείξεις μέχρι να… ξαναφύγουν.

Η δε «φαντασία» των πολιτικών, θα οργιάζει, και ας «φταίει».



Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: