Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων 2/9/2015

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ψέμα και αλήθεια!
Η εφημερίδα γράφει ότι "η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν επιδεικνύει την αναγκαία ευαισθησία να...
δώσει εξηγήσεις, αλλά με θράσος ζητά και τα ρέστα, ενώ συλλαμβάνεται και ψευδόμενη: Προσπαθεί να προσπεράσει την ουσία του θέματος με τον αόριστο ισχυρισμό ότι έχουν δοθεί παλαιότερα "συγκεκριμένες και αποστομωτικές απαντήσεις", με τη διαφορά ότι αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ".


ΕΘΝΟΣ: Ρυθμίσεις αλά καρτ στα "κόκκινα" δάνεια
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "προσκλητήρια στους δανειολήπτες με "κόκκινα" δάνεια απευθύνουν οι τράπεζες, προσφέροντας ευνοϊκά πακέτα για τη ρύθμιση των οφειλών τους από στεγαστικά, καταναλωτικά δάνεια και κάρτες. Οι διακανονισμοί, που είναι ανάλογοι με το προφίλ του πελάτη, περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, χαμηλότερες και περισσότερες δόσεις, περίοδο χάριτος και διαγραφή τόκων, ακόμα και μέρους του κεφαλαίου".


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
: Η μεγάλη επιστροφή
Η εφημερίδα γράφει ότι "από την ιστορική βάση της Ρηγίλλης ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε μια μεγαλειώδη προεκλογική συγκέντρωση που έφθανε μέχρι τη Βασιλίσσης Σοφίας, έστειλε το μήνυμα ότι η κεντροδεξιά παράταξη μπορεί να συνδέει γενιές, ιδέες και πολιτικές και είναι αυτή που εγγυάται μια σταθερή κυβέρνηση για τη χώρα, μετά τις 20 Σεπτεμβρίου".


ΕΣΤΙΑ
: Το διεθνές παρασκήνιο του πρώτου μνημονίου
Η εφημερίδα τονίζει ότι "αναβρασμός και έντονη ανησυχία για το μέλλον του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος επικρατούσε στο αμερικανικό Σταίητ Ντηπάρτμεντ, παραμονές της ψηφίσεως του πρώτου μνημονίου από την ελληνική Βουλή στις 6 Μαϊου 2010".


Η ΑΥΓΗ
: Επιστρέφουμε για να φτιάξουμε την Ελλάδα
Σύμφωνα με την εφημερίδα "καθαρή και ισχυρή εντολή, για λογαριασμό όχι των ιδιωτικών συμφερόντων αλλά ολόκληρης της κοινωνίας και ειδικά των πιο αδύναμων, ζήτησε από την Κρήτη ο Αλ. Τσίπρας διαμηνύοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να επιστρέψει και να μείνει στην κυβέρνηση για να φτιάξει την Ελλάδα, ώστε να πληρώσουν όσοι έριξαν την πατρίδα σε βαθύ λάκκο και κουνάνε το δάχτυλο".


Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
: Σχέδιο σοκ για τις συντάξεις
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ολική ανατροπή στις συντάξεις όλων των δικαιούχων φέρνει η ασφαλιστική μεταρρύθμιση που έχει προτείνει ο τέως υπουργός Γ. Κατρούγκαλος. Αν και εφόσον η νέα κυβέρνηση υιοθετήσει την πρόταση, τότε δεν αποκλείεται να μειωθούν κι άλλο οι καταβαλλόμενες συντάξεις".


Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
: "Παγώνουν" οι δόσεις από Ε.Ε.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σοβαρό κίνδυνο για εμπλοκή στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος βλέπουν οι δανειστές εξαιτίας των εκλογών. Η καθυστέρηση του ελέγχου που ήταν προγραμματισμένος για τον Οκτώβριο "παγώνει"εκταμιεύσεις δόσεων, μεταθέτει για αργότερα τη συζήτηση για το χρέος, ενώ ερωτήματα προκύπτουν και για το χρονοδιάγραμμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών".


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
: "Παλιοί" και "νέοι" μαζί έφεραν και θα εφαρμόσουν αντιλαϊκά μνημόνια
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές, ΣΥΡΙΖΑ από τη μια και ΝΔ από την άλλη, καθώς επίσης και ΑΝΕΛ - Ποτάμι - ΠΑΣΟΚ, προσπαθούν να κρύψουν τη στρατηγική σύμπλευση. Να κρύψουν ότι όποια και αν είναι η σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης, το πρόγραμμά της θα είναι η εφαρμογή του 3ου μνημονίου. Καλούν, λοιπόν, το λαό να ψηφίσει το ποιος θα εφαρμόσει τα αντιλαϊκά μέτρα!".


ΤΑ ΝΕΑ
: Σήκωσε το γάντι ο Τσίπρας
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στις δύο τηλεμαχίες - μία με όλους τους αρχηγούς και μία με τους Τσίπρα και Μεϊμαράκη - θα κριθούν σε μεγάλο βαθμό οι εκλογές, καθώς το αποτέλεσμα είναι απολύτως ανοικτό, σύμφωνα με τις έως τώρα δημοσκοπήσεις. Ωστόσο το πολιτικό κλίμα παραμένει στο κόκκινο, με ανταλλαγή υπαινιγμών και βαριών εκφράσεων ανάμεσα στους δύο μονομάχους της 20ης Σεπτεμβρίου".


Kontranews
: Ξεμπρόστιασε τους αποστάτες του Λαφαζάνη ο Αλέξης
Σύμφωνα με την εφημερίδα "για οργανωμένο σχέδιο των αποστατών που έχει στόχο την Αριστερή παρένθεση και την επαναφορά της Δεξιάς στην εξουσία, έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες στην Κρήτη, τονίζοντας ότι τα κάστρα πέφτουν από μέσα καταγγέλοντας συγχρόνως ότι κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έριξαν την πρώτη αριστερή κυβέρνηση της χώρας, αφού δεν μπόρεσαν να τη ρίξουν οι δανειστές ό,τι ακριβώς φωνάζουμε εμείς από την πρώτη μέρα της αποστασίας του Λαφαζάνη και της παρέας του".


ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Πρώτο βήμα για άρση περιορισμών στο Χ.Α.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "προσπάθεια να χαλαρώσουν οι περιορισμοί στο ελληνικό χρηματιστήριο προκειμένουν να αυξηθούν τα διαθέσιμα, για επενδύσεις, κεφάλαια, φαίνεται να καταβάλουν οι χρηματιστηριακές αρχές κυρίως ενόψει και της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών".


Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
: Εκλογικό "φρένο" στην αξιολόγηση
Η εφημερίδα τονίζει ότι "πληθαίνουν τα μηνύματα ανησυχίας για τον κίνδυνο καθυστέρησης της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος, λόγω εκλογών, εξέλιξη που θα επιφέρει παράλληλα καθυστέρηση της εκταμίευσης της δόσης του Οκτωβρίου, όπως επίσης και της έναρξης των συζητήσεων για τη διευθέτηση του δημόσιου χρέους".

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: