Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

«Κι αν το ΚΚΕ πάρει 25 % ,σ αυτές τις εκλογές ,τι θα κάνει ;»

«Κι αν το ΚΚΕ πάρει 25 % ,σ αυτές τις εκλογές ,τι θα κάνει ;»Mια ερώτηση που ακούμε συχνά . Μια ερώτηση που δεν είναι κακοπροαίρετη αλλά δείχνει την αγωνία του εργαζόμενου ,του...
άνεργου ,του συνταξιούχου για την αμέσως επόμενη μέρα . Επίσης όμως δείχνει και την αδυναμία του να σκεφτεί πέρα απ τα πλαίσια σκέψης που καθορίζει το αστικό περιβάλλον

«Κι αν το ΚΚΕ πάρει 25 % ,σ αυτές τις εκλογές τι θα κάνει ;»
Θα κυβερνήσει ;
του Ηλία Σιδηρόπουλου
Mια ερώτηση που ακούμε συχνά . Μια ερώτηση που δεν είναι κακοπροαίρετη αλλά δείχνει την αγωνία του εργαζόμενου ,του άνεργου ,του συνταξιούχου για την αμέσως επόμενη μέρα . Επίσης όμως δείχνει και την αδυναμία του να σκεφτεί πέρα απ τα πλαίσια σκέψης που καθορίζει το αστικό περιβάλλον ή ενημέρωση του ,οι κατασκευασμένοι μονόδρομοι , τα ψεύτικα αδιέξοδα και η παράλογη τελείως λογική ότι ο καπιταλισμός είναι κάτι σαν νόμος της φύσης ,σαν φυσικό φαινόμενο που πρέπει απλά να είμαστε έτοιμη να διαχειριστούμε όσο καλύτερα γίνεται την ύπαρξη του .(Όπως με τους σεισμούς ας πούμε.)
Σ αυτήν την λογική και μόνο πατάει το άγχος του εργαζόμενου για το ποια θα είναι και πόσο ισχυρή θα είναι η κυβέρνηση που θα του κόψει την σύνταξη και τον μισθό ,θα τον βουλιάξει κι άλλο στην φτώχεια και στην ανέχεια ,θα πετάξει κι άλλους στην ουρά της ανεργίας ,θα βάλει πιο πολλά εμπόδια στην μόρφωση των παιδιών του ,θα δυσκολέψει κι άλλο την πρόσβαση στους μη έχοντες στο σύστημα υγείας , θα βάλει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη του για να αρπάξει και ότι απόμεινε με άδικους ληστρικούς φόρους.
Απ αυτήν την λογική ,και στην λογική της ανάθεσης με την ψήφο ή την αναζήτηση του «σωτήρα «, πηγάζει αυτή η ερώτηση των πολλών.
Αν το ΚΚΕ πάρει ένα ποσοστό 25% ,χωρίς αυτό να σημαίνει φυσικά κατ ανάγκη ότι όλοι όσοι το ψήφισαν θα συμφωνούν απόλυτα με την πρόταση εξουσίας του ,το λιγότερο που θα πρέπει να έχει συμβεί είναι μια αποφασιστική στροφή της πλειοψηφίας των λαϊκών στρωμάτων και μια διάθεση για οργάνωση και αγώνα .
Δεν ισχυρίζομαι ότι η πρόταση του ΚΚΕ (Λαϊκή Εξουσία) ,έχει γίνει απόλυτα κατανοητή τόσο μαζικά . Σίγουρα όμως η ψήφος στο ΚΚΕ ,δεν είναι μια απλή ψήφο διαμαρτυρίας ,αλλά ένα άλμα συνείδησης . Σίγουρα αυτός που θα ψηφίσει ΚΚΕ γνωρίζει ότι ψηφίζει το μόνο κόμμα που του έλεγε πάντα και του λέει την σκληρή αλήθεια. Το μόνο κόμμα που δεν του έχει πει ότι θα τον σώσει .Που δεν του είπε ποτέ «ψηφίζεις και φεύγουνε» . Το κόμμα που τον καλεί σε ταξικό ,ολόπλευρο αγώνα . Στην ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ !
Σε οργάνωση σε μια πλατιά λαϊκή συμμαχία κόντρα στα μνημόνια ,στις αιτίες που γεννούν τα μνημόνια ,σ αυτούς που πλουτίζουν με ή χωρίς μνημόνια στην πλάτη του.
Αν το ΚΚΕ πάρει 25 % η ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση δεν θα γίνεται μόνο στην βουλή ,αλλά και στους δρόμους ,στους χώρους δουλειάς , στα σχολεία ,στις εργατικές λαϊκές γειτονιές .
Αν το ΚΚΕ πάρει 25 % ,ακόμα και το υπόλοιπο 75% των αστικών κομμάτων να ενωθεί σχηματίζοντας κυβέρνηση ,δεν μπορέσει να εφαρμόσει ,ούτε στο ελάχιστο τα αντιλαϊκά μέτρα που ήδη έχουν ψηφιστεί και ακόμα περισσότερο δεν θα διανοηθεί καν να προσπαθήσει να περάσει νέα αντιλαϊκά ,αντεργατικά μέτρα.
Αυτό οι αστοί,οι μεγαλοκαρχαρίες ,τα παράσιτα ,το γνωρίζουν.
Γνωρίζουν ότι ταξικός εχθρός και εφιάλτης τους είναι ο οργανωμένος και αποφασισμένος λαός που στην πράξη με την πάλη του μπορεί να καταργήσει όσα αντιλαϊκά μέτρα περάσουν απ την πόρτα ή το παράθυρο .( Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου ,διαδικασίες κατ επείγοντος , νομοσχέδια μέσα στον Δεκαπεντάυγουστο , Προεδρικά διατάγματα ..κτλ )
Αν το ΚΚΕ πάρει 25% ,μέσα απ τους ταξικούς αγώνες των εργαζομένων ,στους οποίους θα μπει μπροστά με όλες του τις δυνάμεις και την πείρα του , μέσα απ τις μικρές και μεγάλες νίκες του οργανωμένου ταξικού κινήματος ,θα διαμορφωθεί ένα πλατύ ,μαζικό ,ταξικό ρεύμα στα λαϊκά στρώματα που θα αποτελέσει την βάση για για το αύριο .
Την εργατική λαϊκή εξουσία .
Με ισχυρό ΚΚΕ … Με τους αγώνες μας …
Μπορούμε και πρέπει να πάρουμε την ζωή μας πίσω .
ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ !

mynima-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια: