Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων 10/9/2015

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ύπουλη ακρίβεια. Με αρνητικό πληθωρισμό (1,5%) καταγράφονται ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα".
Η εφημερίδα γράφει ότι...
"η ακρίβεια σαρώνει την αγορά, αλλά ο επίσημος πληθωρισμός της Ελλάδας παρέμεινε αρνητικός τον περασμένο Αύγουστο (για τριακοστό συνεχόμενο μήνα) και βέβαια δεν αναπαριστά την πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες, οι οποίοι έχουν υποστεί δραματική μείωση των εισοδημάτων τους!"


ΕΘΝΟΣ: "Ουδέν νεώτερον από το ντιμπέιτ των αρχηγών".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ένα ντιμπέιτ, όπου και οι επτά πολιτικοί αρχηγοί κράτησαν σαφείς αποστάσεις από τη ζώνη του ουσιαστικού διαλόγου για την πορεία της χώρας, άρχισε και έκλεισε χθες χωρίς αξιοσημείωτα κέρδη ή ζημίες για τα κομματικά επιτελεία. Όλοι οι αρχηγοί, παρά τις ενδιάμεσες ατάκες, κράτησαν ουσιαστικά γραμμή άμυνας για να αποφύγουν το λάθος".


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ντιμπέιτ...σούπα με τρία αυτογκόλ Τσίπρα".
Η εφημερίδα γράφει ότι "ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίστηκε τον "Μπαλτά" της Παιδείας, την Τασία που έφερε μπάχαλο στο μεταναστευτικό, ενώ υποσχέθηκε προκλητικά ότι θα ...ξανακαταργήσει τον ΕΝΦΙΑ".


ΕΣΤΙΑ: "Φάρσα εντυπώσεων τα δυο debate".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "το πόσο επιτυχημένοι ή όχι ήταν οι πολιτικοί αρχηγοί στον χθεσινοβραδινό μαραθώνιο "debate" δεν αποτελεί, σε τελική ανάλυση, ένα αμιγώς πολιτικό θέμα. Είναι περισσότερο ένα "παιχνίδι τηλεόρασης", μια προσομοίωσις της δημοκρατίας των μήντια, που στην χώρα μας και αυτή, όπως και η μεταπολίτευσις ή η οικονομία, έχει χρεωκοπήσει".


Η ΑΥΓΗ: "Ο αγωνιστής για το αύριο της χώρας".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "αποφασισμένο, με τη στήριξη του λαού να συνεχίσει τη μάχη που ξεκίνησε στις 25 Ιανουαρίου για να γυρίσει σελίδα η χώρα εμφανίστηκε χθες στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών ο Αλ. Τσίπρας".


Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Το δικό μας ΝΤΙΜΠΕΪΤ. Ο Αλ. Τσίπρας και ο Βαγγ. Μεϊμαράκης απαντούν στα ερωτήματα της "ΕΦ.ΣΥΝ.".
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας διασταυρώνουν για πρώτη φορά τα ξίφη τους μέσω της "Εφημερίδας των Συντακτών". Απαντούν και οι δύο σε κρίσιμα ερωτήματα που τους θέσαμε, για το χρέος, το ασφαλιστικό, τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρώπη και το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Ξεκάθαρες οι διαφορές στις θέσεις τους".


Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Τρεις ώρες χωρίς απαντήσεις. Απολογητικός στο ντιμπέιτ ο Τσίπρας-Ο Μεϊμαράκης του πρότεινε άμεση συνάντηση".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε τρίωρη επανάληψη προεκλογικών θέσεων και συνθημάτων εξελίχθηκε η χθεσινή τηλεμαχία των επτά πολιτικών αρχηγών, καθώς οι κκ Αλ. Τσίπρας , Ευάγγ.Μεϊμαράκης, Στ. Θεοδωράκης, Δημ. Κουτσούμπας, Π. Καμμένος, Φώφη Γεννηματά και Π. Λαφαζάνης απέφυγαν να απαντήσουν ευθέως στα ερωτήματα που τους τέθηκαν, επιλέγοντας τον "ασφαλή" τρόπο των γενικότερων τοποθετήσεων".


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Κάλεσμα στο λαό για συμπαράταξη και ισχυροποίηση του ΚΚΕ".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "στην καταληκτική τοποθέτησή του ο Δ. Κουτσούμπας στο χτεσινό ντιμπέιτ , μεταξύ άλλων, ανέφερε:Όσοι το προηγούμενο διάστημα έφυγαν από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ εξαιτίας των αντιλαϊκών πολιτικών τους και διαψεύστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ να μην ξαναγυρίσουν στα παλιά κόμματά τους, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Να μην επιλέξουν τον ΣΥΡΙΖΑ ή άλλες δυνάμεις που λειτουργούν ως αναχώματα και θα βάλουν πλάτη σε μια αντιλαϊκή διακυβέρνηση σ΄αυτήν εδώ τη χώρα, το επόμενο διάστημα, στις 21 του Σεπτέμβρη".


ΤΑ ΝΕΑ: "Παιχνίδι κέντρου με βρώμικα χτυπήματα".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "χωρίς εντυπωσιακά ανοίγματα σε ψηφοφόρους άλλων χώρων από τους πολιτικούς αρχηγούς, οι οποίοι επέλεξαν να απευθυνθούν στα κομματικά τους ακροατήρια, πραγματοποιήθηκε το ντιμπέιτ. Δεν έλειψαν και τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, ειδικά ανάμεσα στους Μεϊμαράκη και Καμμένο. Πλέον, το ενδιαφέρον στρέφεται στην τηλεμαχία της Δευτέρας μεταξύ Τσίπρα-Μεϊμαράκη".


Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Πυρ-Γυνή & Θάλασσα. Οι τρεις παράγοντες που θα κρίνουν το τελευταίο προεκλογικό δεκαήμερο".
Η εφημερίδα γράφει ότι "θάλασσα και πυρ και γυνή τρίτο κακόν" είχαν διαπιστώσει οι αρχαίοι προγονοί μας ( ο Μένανδρος συγκεκριμένα), ιεραρχώντας τους κινδύνους των καιρών εκείνων. Μάλλον δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα από τότε. Στην προκειμένη περίπτωση, αυτές τις προεκλογικές ημέρες, τα κόμματα που διεκδικούν την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού αναλύουν τους κινδύνους που θα πρέπει να εξαλείψουν προκειμένου να φτάσουν με ασφάλεια στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα".


kontranews: "Σούπα με κοφτό μακαρονάκι το ντιμπέιτ!"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε...γερμανική σούπα με κοφτό μακαρονάκι κατέληξε το περιβόητο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών που αγανάκτησε και αποκοίμισε τον κόσμο, ο οποίος περίμενε να ακούσει προτάσεις για λύσεις για την οικονομική καταστροφή που έφεραν στον τόπο το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. που επί πενήντα χρόνια κυβερνούσαν".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Η οικονομία στο επίκεντρο. Οι θέσεις των επτά στη χθεσινή τηλεμαχία".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "υποτονικό και εν πολλοίς κουραστικό αποδείχθηκε το χθεσινό ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, καθώς όλοι απέφυγαν να ανοίξουν τα "χαρτιά" τους, περιορίστηκαν σε γενικόλογες απαντήσεις υπό τον φόβο του λάθους, αλλά και εξαιτίας του τρόπου που διεξήχθη. Αποτέλεσμα της χθεσινής διακαναλικής συζήτησης να μην υπάρξουν, εμφανή τουλάχιστον, κέρδη ή ζημίες για κάποιους, ενώ οι πολίτες ελάχιστα "διαφωτίστηκαν" για τις θέσεις των κομμάτων, αφού και οι επτά πολιτικοί αρχηγοί εκμεταλλεύτηκαν το σύστημα διεξαγωγής του ντιμπέιτ (το οποίο είναι προφανές ότι πρέπει να αλλάξει) και κράτησαν επιμελώς τις ...αποστάσεις ασφαλείας που ήθελαν".


Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αυστηρό προεκλογικό μήνυμα από Κομισιόν".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "σαφείς προειδοποιήσεις εστάλησαν από την Κομισιόν προς την Ελλάδα, δια στόματος του προέδρου της, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τονίζοντας πως εάν οι κανόνες δεν γίνουν σεβαστοί, η αντίδραση αυτή τη φορά της Ευρωζώνης θα είναι διαφορετική, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά".

AΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: