Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ

Ο Αύγουστος μας χαιρετά, τα «μπάνια του λαού» τελειώνουν, και σειρά τώρα έχει η «ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ» του λαού, η...
καλύτερα, οι ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΕΣ, οι οποίες ΗΡΘΑΝ, είναι εδώ, μαζί με το τρίτο μνημόνιο, ένα μνημόνιο διαφορετικό από τα «άλλα», εκείνα που η κυβέρνηση «έσκιζε».
Εκείνα ήταν «πρόχειρα», ήταν τα «δεξιά» μνημόνια, ενώ αυτό, είναι το «αριστερό», το καλό, το οποίο θα «σώσει τη χώρα».
Συνέλληνες, ριξτε μια ματιά στην είδηση….
«Φοροκαταιγίδα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές
Ραβασάκια... περιμένουν τους φορολογούμενους μόλις επιστρέψουν από τις διακοπές τους. Το ύψος της φοροκαταιγίδας που θα ακολουθήσει φθάνει τα 5 δισ. ευρώ.
Ανάμεσα στα άλλα θα πρέπει να πληρωθούν οι εξής φόροι:
-Φόρος εισοδήματος
-Ειδική εισφορά αλληλεγγύης
-Τέλος επιτηδεύματος
-Φόρος πολυτελούς διαβίωσης
-ΕΝΦΙΑ 
-Τέλη κυκλοφορίας οχημάτων καθώς και να τακτοποιηθεί μια σειρά υποχρεώσεων, όπως οι δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. 
Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών 
-Φόρος εισοδήματος, φόρος πολυτελείας, ειδική εισφορά αλληλεγγύης και τέλος επιτηδεύματος θα έρθουν... πακέτο με το εκκαθαριστικό των φορολογικών δηλώσεων. Οσοι φορολογούμενοι δεν υπέβαλλαν φορολογική δήλωση τον περασμένο μήνα, αλλά το έκαναν τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου, ή θα το κάνουν μέχρι τις 26 του μήνα, θα κληθούν να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος μέχρι τις 31 Αυγούστου, τη δεύτερη στο τέλη Σεπτέμβρη και την τρίτη μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Τέλη Σεπτέμβρη και τέλη Νοέμβρη θα καταβάλλουν τη δεύτερη και τρίτη δόση αντίστοιχα όσοι είχαν υποβάλλει φορολογικές δηλώσεις πριν τις 18 Ιουλίου.  Στα εκκαθαριστικά που θα λάβουν οι φορολογούμενοι που έκαναν φορολογική δήλωση μετά τις 18 Ιουλίου θα έχει υπολογιστεί και η αύξηση τυχόν φόρου πολυτελούς διαβίωσης για τα αυτοκίνητα άνω των 2.500 κ.ε., τις πισίνες και για τα σκάφη αναψυχής πάνω από 5 μέτρα στα οποία επιβάλλεται για πρώτη φορά. Όμως, σε όσους είχαν υποβάλλει φορολογική δήλωση πριν τις 18 Ιουλίου θα σταλούν συμπληρωματικά ραβασάκια-εκκαθαριστικά. 
-Οσον αφορά την έκτακτη εισφορά, για όσους έχουν εισοδήματα από 12.000 έως 30.000 ευρώ δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή. Θα πληρώσουν όσα είχαν υπολογίσει, είτε μέσω της φορολογικής τους δήλωσης, είτε μέσω της μηνιαίας παρακράτησης του μισθού τους. Οσοι, όμως, έχουν εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ, με δεδομένο ότι οι συντελεστές της έκτακτης εισφοράς για τα εισοδήματα αυτά αθξήθηκαν με το νέο Μνημόνιο αναδρομικά από τον Ιανουάριο του 2015, θα πρέπει να αναμένουν διπλό σοκ: Το πρώτο σοκ των αυξημένων συντελεστών θα το υποστούν με την εκκαθάριση της μισθοδοσίας Ιουλίου (αν δεν έχει γίνει ακόμα) ή Αυγούστου και το δεύτερο θα έρθει το 2016, με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.
-Σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό, η βεβαίωση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο και η πρώτη δόση του φόρου ακινήτων θα πρέπει να καταβληθεί τον Οκτώβριο. Συνολικά, ο  ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί σε πέντε ισόποσες μηνιαίες δόσεις με την τελευταία να καταβάλλεται στο τέλος Φεβρουαρίου. Ωστόσο, ο συγκεκριμένος σχεδιασμός ενδέχεται να αλλάξει σε περίπτωση που υπάρχουν πολιτικές εξελίξεις (εκλογές). 
-Επίσης, όπως κάθε χρόνο, οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου να καταβάλλουν τα τέλη κυκλοφορίας. Τα σχέδια αλλαγών στη φορολογία Ι.Χ. και τα τέλη κυκλοφορίας έχουν παγώσει,
-Τέλος, όσοι φορολογούμενοι (υπολογίζονται στις 900.000) έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση οφειλών θα πρέπει να καταβάλλουν τις δόσεις τους κανονικά. Συνολικά, τους επόμενους μήνες θα πρέπει να καταβάλλουν περίπου 400 εκατ. Ευρώ».
ΠΗΓΗ: sofokleousin.gr
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ μας Έλληνες, και δε ξέρω ΑΝ το πήρατε χαμπάρι, ΑΝ διαβάσατε τις ΑΠΕΙΛΕΣ των αρμοδίων προς εμάς τα ΠΡΟΒΑΤΑ για κατασχέσεις και άλλα… Δεν ξέρω ΑΝ λόγω διακοπών πήρατε χαμπάρι τα περί κατώτατης σύνταξης, και άλλα πολλά, η ουσία είναι πως έρχεται ένας ΕΦΙΑΛΤΙΚΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ για τη χώρα, ΟΧΙ για όλους, το ξαναείπαμε, αλλά για τους περισσότερους, το μεγαλύτερο ποσοστό. Οι «λίγοι» δεν έχουν ανάγκη, έχουν την «πισινή» τους όσες κρίσεις και αν έρθουν.
Βλέπουμε λοιπόν τα ΙΔΙΑ και περισσότερα ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ μέτρα, την ΙΔΙΑ τακτική και χειρότερη με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, και ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ασταμάτητες από την κυβέρνηση.
Μόνο που τα πράγματα αυτή τη φορά, δεν θα είναι «βολικά» ούτε για τους Κυβερνώντες, ούτε για τα αφεντικά τους. Το έγραψα πρόσφατα, πως η ΟΡΓΗ του κόσμου θα χαλάσει τα σχέδια περαιτέρω εξαθλίωσης των Ελλήνων. Οι ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΕΣ που μας ετοιμάζουν, θα γυρίσουν μπούμερανγκ στην κυβέρνηση. Τα θύματα κύριοι ξύπνησαν και σας ετοιμάζουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Όσο για την «ετοιμότητα» των κομμάτων για εκλογές, αν δεν το καταλάβατε, το αποτέλεσμα για ΟΛΟΥΣ θα είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ.
Στείλτε ραβασάκια, στείλτε ότι θέλετε, θα σας επιστραφούν με το ίδιο εισιτήριο.
Απειλείστε όσο θέλετε τον κόσμο. Το μόνο που θα πετύχετε θα είναι να τον εξοργίσετε ακόμα περισσότερο, και να φέρετε το ΤΕΛΟΣ σας πολύ πιο γρήγορα.
Θα επανέλθω…..

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: