Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων 3/8/2015

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Τι θα συμβεί στις συντάξεις».
Η εφημερίδα γράφει ότι «με μια ρύθμιση-λαιμητόμο οι δανειστές της χώρας επιδιώκουν να βάλουν τέλος σε όλες τις...
περιπτώσεις πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και απαιτούν αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης όχι μόνο έξι μήνες ανά έτος, όπως είναι η ελληνική πρόταση, αλλά έως 18 μήνες, σε ετήσια βάση, προκειμένου να λάβει η χώρα μας νέα δανειακή βοήθεια».


ΕΘΝΟΣ: «Αποκλειστική συνέντευξη του Πιερ Μοσκοβισί στο 'Έθνος: Οι δεσμεύσεις να τηρηθούν από όλους...».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ποιοι γλιτώνουν τη σύνταξη στα 62».
Η εφημερίδα γράφει ότι «μικρή παράταση έως το φθινόπωρο παίρνουν οι αλλαγές στο ασφαλιστικό δίδοντας την ευκαιρία στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, του Δημοσίου, του ΟΑΕΕ καθώς και των ειδικών ταμείων (ΔΕΚΟ-τραπεζών) που συμπληρώνουν την ηλικία συνταξιοδότησης να αποφύγουν τη σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας στα 62 για μειωμένη σύνταξη και στα 67 για πλήρη με λιγότερα από 37 χρόνια ασφάλισης».


ΕΣΤΙΑ: «Τέλος εποχής για τις πρόωρες».
Η εφημερίδα τονίζει ότι «η επικείμενη κατάργησις των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων από την 1η Ιανουαρίου 2016 είναι ένα βήμα προς την κατεύθυνση εξυγιάνσεως του πολύπαθου ασφαλιστικού συστήματος της Ελλάδος. Το μήνυμα που εκπέμπεται είναι σαφές και ισχυρό: όλοι θα λαμβάνουν σύνταξη στα 67 χωρίς να υπάρχει η δυνατότις των πολυπληθών εξαιρέσεων που ισχύουν σήμερα».


Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Συγγραφείς Μνημονίων».
Σύμφωνα με την εφημερίδα «επιταχύνονται οι αποφάσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση. Ενόσω το κουαρτέτο αλωνίζει στα υπουργεία, η κυβέρνηση προχωρά χωρίς διαγωνισμό στην πρόσληψη συμβούλων για να συγγράψουν ως "διακεκριμένοι εμπειρογνώμονες" το τρίτο Μνημόνιο».


ΤΑ ΝΕΑ: «Επιχείρηση Δεκαοκταύγουστος».
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «τη δέσμευση ότι θα ψηφιστούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα στις 18 Αυγούστου δίνει η κυβέρνηση στους δανειστές, ώστε να αποφύγει την απαίτηση για ψήφιση προαπαιτουμένων πριν από τη συμφωνία για το νέο Μνημόνιο».


Kontranews: «Κόβονται οι συνωμότες. 20 Αυγούστου η προκήρυξη των εκλογών. Μετά τις κάλπες το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ».
Σύμφωνα με την εφημερίδα «σε τροχιά ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων εισέρχεται η χώρα με την προσφυγή σε εκλογές να θεωρείται πλέον μονόδρομος. Ορόσημο για τις αποφάσεις που θα πάρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι η ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή στις 19 Αυγούστου για την έγκριση της συμφωνίας με τους εταίρους, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εκταμίευση της μεγάλης δόσης των 25 δισεκατομμυρίων ευρώ».


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ


Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Ψυχραιμία ή πανικός. Ανοίγει σήμερα το Χρηματιστήριο έπειτα από 25 ημέρες αργίας».
Η εφημερίδα τονίζει ότι «στην καταγραφή του μεγέθους των αναμενόμενων πιέσεων που θα ασκηθούν κατά την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας της αγοράς επικεντρώνεται σήμερα η χρηματιστηριακή κοινότητα, προκειμένου να καταστεί ρεαλιστική η εξαγωγή συμπερασμάτων για τις επόμενες εξίσου κρίσιμες συνεδριάσεις».

AΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: