Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων 21/8/2015

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Εκλογές τη χειρότερη στιγμή. Παραιτήθηκε (χθες το βράδυ) ο Αλέξης, κάλπες 20 Σεπτεμβρίου".
Η εφημερίδα γράφει ότι "Αυτό που η "δημοκρατία" αποκάλυψε από...
προχθές και επανέλαβε χθες στο πρωτοσέλιδό της είναι πλέον οριστικό. Η χώρα θα οδηγηθεί και πάλι στις κάλπες στις 20 Σεπτεμβρίου (σύμφωνα με την πρόταση του Μαξίμου) μια και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε στη χειρότερη στιγμή για την Ελλάδα να πάει σε εκλογές ειδικού σκοπού, με στόχο τόσο να ξεκαθαρίσει τα εσωκομματικά του όσο και να λύσει τα χέρια του για την επόμενη ημέρα, καθώς ο ίδιος προεξοφλεί ότι θα είναι και πάλι πρώτος".
ΕΘΝΟΣ: "Τα διλήμματα στον δρόμο για τις κάλπες. Ο σχεδιασμός των κομμάτων μετά την απόφαση Τσίπρα για εκλογές τον Σεπτέμβριο".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Με ανοιχτά "χαρτιά" οι ηγέτες όλων των κομμάτων ετοιμάζονται να μπουν στην προεκλογική μάχη, η οποία ουσιαστικά ξεκίνησε χθες, αμέσως μετά την υποβολή παραίτησης του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα κίνηση η οποία θα οδηγήσει, στις 20 Σεπτεμβρίου κατά πάσα πιθανότητα, σε πρόωρες εκλογές. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας με τη δήλωσή του έδωσε προσωπικό χαρακτήρα στην αναμέτρηση, θέτοντας τον εαυτό του απέναντι στους ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Χρεοκοπία Τσίπρα. Μετά από 206 ημέρες ακυβερνησίας και καταστροφής, προκαλεί ζητώντας ψήφο για να... κυβερνήσει".
Η εφημερίδα γράφει ότι "Η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει κάλπες και οι κάλπες φέρνουν αβεβαιότητα. Αυτή τη στιγμή δεν είναι "κλειδωμένη" ούτε καν η ημερομηνία των εκλογών. Ο Α. Τσίπρας θέλει την 20ή Σεπτεμβρίου, αφού η 13η δεν είναι εφικτή, αλλά το γεγονός ότι ο Ευ. Μεϊμαράκης αποφάσισε να αξιοποιήσει τη διερευνητική εντολή μπορεί να προκαλέσει καθυστέρηση και να στηθούν κάλπες στις 27 Σεπτεμβρίου".
ΕΣΤΙΑ: "Εκλογές κομματικής σκοπιμότητας. Ραγδαίες εξελίξεις μετά την παραίτηση Τσίπρα".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "Ο κ. Αλέξης Τσίπρας, δια της χθεσινής του παραιτήσεως, απέδειξε ότι δεν μπορεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Αφήνει να χαθεί η μοναδική διεθνής συγκυρία αυτών των ημερών, που δημιουργεί δυναμική διαπραγματεύσεως του χρέους. Και τούτο, διότι, ως φαίνεται, η προτεραιότης του να ξεκαθαρίσει τα πράγματα στο κόμμα του υπερβαίνει τα συμφέροντα της πατρίδος. Αντί της ενότητος την οποία επιβάλλει η στιγμή, επιλέγει την οδό της κομματικής αντιπαραθέσεως, την οποίαν μοιραίως φέρνει η πρόωρος προσφυγή στις κάλπες".
Η ΑΥΓΗ: "Καθαρή εντολή. Πρόωρες εκλογές ανακοίνωσε με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Μπροστά μας έχουμε ακόμα να δώσουμε πολλές δύσκολες μάχες, αυτή τη φορά εντός της χώρας" και όλα αυτά "απαιτούν καθαρή εντολή" λαό "συμπόρευση με την κοινωνία" δήλωσε χθες ο Αλ. Τσίπρας στο διάγγελμά του με το οποίο γνωστοποίησε την παραίτηση της κυβέρνησης και την άμεση προσφυγή στις κάλπες". Αμέσως μετά εκδηλώθηκαν αντιδράσεις τόσο από τους διαφωνούντες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, που επιβεβαίωσαν την απόφασή τους για ξεχωριστή πολιτική πορεία, όσο και από την αντιπολίτευση".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Στοίχημα για όλους. Κάλπες με διαδικασίες-εξπρές μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού".
Η εφημερίδα γράφει ότι "Με τα πεπραγμένα του ως πρωθυπουργός αναμετράται ο Αλέξης Τσίπρας, που παραιτήθηκε χθες το βράδυ, οδηγώντας σε κάλπες πιθανότατα στις 20 Σεπτεμβρίου. Το "πράσινο φως" έδωσαν οι Ευρωπαίοι. Να αποκτήσουν χώρο και ρόλο στο πολιτικό σκηνικό επιθυμούν Β. Μεϊμαράκης και Στ. Θεοδωράκης, που ανακοίνωσαν ότι θα κρατήσουν τις διερευνητικές εντολές. "Λαϊκή Αγωνιστική Ενότητα", το επικρατέστερο όνομα για το νέο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Τι θα επιφέρουν στην οικονομία οι κάλπες".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Νέες εκλογές με ευθύνη Τσίπρα. Πιθανότερες ημερομηνίες 20 και 27 Σεπτεμβρίου. Οριστικά νέο κόμμα από την Αριστερή Πλατφόρμα".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "Επτά μήνες μετά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση και ενώ έχει μεσολαβήσει η μεγάλη περιπέτεια του δημοψηφίσματος ο κ. Αλέξης Τσίπρας με προσωπική του ευθύνη οδηγεί τη χώρα εκ νέου στις κάλπες, λόγω των εσωτερικών αντιφάσεων και αδιεξόδων του ΣΥΡΙΖΑ".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ο λαός να δυναμώσει την πάλη ενάντια στα μνημόνια, δια διέξοδο σε όφελός του ενισχύοντας το ΚΚΕ. Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις επικείμενες εκλογές".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "Η κυβέρνηση αποφάσισε να προκηρύξει εκλογές, ζητώντας από το λαό την ψήφο για να συνεχίσει τη βάναυση αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική με τα προηγούμενα μνημόνια και το νέο, που ψήφισε μαζί με ΝΔ-Ποτάμι-ΠΑΣΟΚ. Ο πρωθυπουργός στις χτεσινοβραδινές δηλώσεις του υποσχέθηκε ότι μέσα στο πλαίσιο της εφαρμογής του μνημονίου για την ανάκαμψη του κεφαλαίου μπορεί να φέρει μέτρα ανακούφισης του λαού. Τα ίδια έλεγε και πριν από τις εκλογές του Γενάρη και έφερε μνημόνιο. Είναι μεγάλη παγίδα, στην οποία δεν πρέπει να πέσει ο λαός".
ΤΑ ΝΕΑ: "Υπέρβαση Τσίπρα με κάλπες εν καμίνω. "Επαφίεμαι στην κρίση σας, περήφανος για τη μάχη που έδωσα".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Να επισπεύσει τις εκλογές αποφάσισε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε χθες στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πως επιθυμεί οι κάλπες να στηθούν στις 20 Σεπτεμβρίου, και απηύθυνε διάγγελμα. Οι επιλογές Τσίπρα έγιναν αποδεκτές από τους εταίρους, ενώ η Αριστερή Πλατφόρμα προανήγγειλε νέο κόμμα".
Kontranews: "Φοβούνται τις εκλογές Μεϊμαράκης, Φώφη και Σταύρος. Πρώτη φορά τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν ήθελαν εκλογές".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Μοναδικό παράγοντα σταθερότητας και ομαλότητας για την πορεία της χώρας, αποτελεί ο Αλέξης Τσίπρας. 'Άλλωστε είναι ο μοναδικός ηγέτης που διαθέτει η χώρα με τεράστια αποδοχή από την κοινωνία, ενώ διεμβολίζει σχεδόν ολόκληρο το πολιτικό φάσμα από τη δημοκρατική Δεξιά έως και ολόκληρη την Αριστερά".
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σε εκλογική ομηρεία. Ο νέος κύκλος αβεβαιότητας τρομάζει την οικονομία".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Στη δίνη των πρόωρων εκλογών βρίσκεται η οικονομία και ειδικά η χρηματιστηριακή αγορά. Οι φήμες από νωρίς χθες το πρωί για παραίτηση της κυβέρνησης οδήγησαν σε μαζικές πωλήσεις μετοχών ή σε έλλειψη επενδυτών με αποτέλεσμα να καταγραφεί ιστορικό χαμηλό για τις τραπεζικές μετοχές".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Εκλογές-"εξπρές". Παραίτηση πρωθυπουργού. Προσφυγή στις κάλπες 20 Σεπτεμβρίου".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "Τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, για τις 20 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε χθες με διάγγελμά του ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος υπέβαλε στη συνέχεια την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. ο πρωθυπουργός ζήτησε "νέα καθαρή εντολή" για την υλοποίηση της συμφωνίας με τους εταίρους και τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων για το δημόσιο χρέος, ενώ κάλεσε τους πολίτες να αναδείξουν μια σταθερή κυβέρνηση".

AΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: