Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων 20/8/2015

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "'Έβαψαν με αίμα τα χέρια τους. Εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης που αποφυλάκισε τους φονιάδες της 'Ύδρας".
Η εφημερίδα γράφει ότι...
"'Άρτι αποφυλακισθέντες, αφού εξέτισαν ποινή για κλοπές, ληστείες και πρόκληση σωματικών βλαβών, ήταν οι δύο εκ των επτά Γεωργιανών, οι οποίοι σχεδίασαν και εκτέλεσαν τη φονική ληστεία με θύμα τον εστιάτορα Μανώλη Οικονόμου στην Ύδρα".


ΕΘΝΟΣ: "Ανατροπές σε όλες τις συντάξεις. Ο νέος τρόπος υπολογισμού, τα "πέναλτι" και οι κρατήσεις".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξιμων αποδοχών, και μάλιστα αναδρομικά, για τα έτη ασφάλισης μετά το 2010 ισχύει για όσους άνοιξαν την πόρτα εξόδου από την 1η Ιανουαρίου του 2015. Παράλληλα αυξάνεται δραστικά το "πέναλτι" για την πρόωρη συνταξιοδότηση, ενώ θα γίνονται μεγαλύτερες κρατήσεις στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις για υγειονομική περίθαλψη. Αλλαγές και στα κατώτατα όρια".


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
: "Μπλόκο από ΙΚΑ σε έκδοση νέων συντάξεων".
Η εφημερίδα γράφει ότι "Εντολή του ΙΚΑ να μην απονέμονται νέες κανονικές ή προσωρινές συντάξεις σε όσους κατέθεσαν αίτηση μετά την 1η-1-2015 και είναι κάτω των 67 ετών, λόγω του νέου τρόπου υπολογισμού και των νέων ορίων ηλικίας. Αν οι ασφαλισμένοι "επιμένουν" να πάρουν σύνταξη, θα πρέπει να αποδεικνύουν ότι βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία ή ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας".


ΕΣΤΙΑ
: "Διαπραγμάτευσις τώρα για το χρέος. Γιατί η Ελλάς δεν έχει περιθώριο εκλογών το φθινόπωρο".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "Ελάχιστα 24ωρα έχει ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, και το επιτελείο του, προκειμένου με τις επιλογές και τους χειρισμούς του να αποκαταστήσει την πολιτική σταθερότητα στην διακυβέρνηση της χώρας. Η σύγχυσις που επικρατεί, είτε με τα θερινά τμήματα είτε με τις αλληλοσυγκρουόμενες διαρροές για ημερομηνίες εκλογών, δεν μπορεί να υπερβεί τα όρια της "θερινής ραστώνης".


Η ΑΥΓΗ: 
"Stop στις Σκουριές. Αποφασιστικά υπέρ του δημοσίου συμφέροντος η κυβέρνηση".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Στην ανάκληση των εγκρίσεων τεχνικών αδειών της Ελληνικός Χρυσός για τις εργασίες στις Σκουριές προχώρησε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Σκουρλέτης οδηγώντας σε προσωρινή διακοπή των εργασιών για ένα χρόνο".


Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: 
"Αντάρτικο εντός Μνημονίου. Τρεις κινήσεις από το Μαξίμου με το βλέμμα στις κάλπες και τη διάσπαση".
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "Μετά την "καταιγίδα" εισηγήσεων που δέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας, κερδίζει τώρα "έδαφος" το σενάριο για παραίτηση της κυβέρνησης τα επόμενα 24ωρα και διεξαγωγή εκλογών στα μέσα Σεπτεμβρίου. Μετωπική σύγκρουση του Παναγιώτη Λαφαζάνη με το Μαξίμου με εκατέρωθεν βαριές εκφράσεις και υπαινιγμούς".


Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:
 "Ο κύβος ερρίφθη για εκλογές. Οι πιθανές ημερομηνίες - Βαθύ ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ- Πυρά από την αντιπολίτευση".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "Ειλημμένη θεωρείται πλέον, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και πληροφορίες, η απόφαση του Μαξίμου για προσφυγή στις κάλπες, με μοναδική εκκρεμότητα την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, για την οποία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δέχεται αντικρουόμενες εισηγήσεις".


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ:
 "Δεν μπορεί να δώσει λύσεις η κυβέρνηση με τη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ. Συνεχίζεται το δράμα χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντιμετωπίζει με μπαλώματα το πρόβλημα των μεταναστών και προσφύγων, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, στο πλαίσιο της πολιτικής της ΕΕ. Το ΚΚΕ με σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ "καλεί το εργατικό και λαϊκό κίνημα να μπει μπροστά, να εντείνει την αλληλεγγύη του, να απομονώσει τις ρατσιστικές εκδηλώσεις και τα φαινόμενα εκμετάλλευσης των αναγκών των προσφύγων".


ΤΑ ΝΕΑ:
 "Τα προαπαιτούμενα της κάλπης.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Κάλπες τον Οκτώβριο προσανατολίζεται να στήσει το Μέγαρο Μαξίμου, σχεδιασμός που επιβεβαιώθηκε σε κλειστή σύσκεψη που έγινε με τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα στον "πρωινό καφέ" δεδομένης της δημόσιας παραδοχής της Αριστερής Πλατφόρμας ότι προτίθεται να καταψηφίσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ".


Το ΠΟΝΤΙΚΙ
: "Ανοιχτός εκβιασμός των δανειστών για κυβέρνηση ευρείας αποδοχής. Πιθανό το ενδεχόμενο εκλογικού αιφνιδιασμού τις επόμενες ημέρες".
Η εφημερίδα γράφει ότι "'Ένας μικροπανικός Τετάρτη απόγευμα με έντονη φημολογία περί άμεσης προκήρυξης εκλογών πέρασε... "αναίμακτα". Μια συνάντηση Αλέξη Τσίπρα - Πάνου Σκουρλέτη και μια δήλωση του δεύτερου ότι για τις επικείμενες πολιτικές εξελίξεις "μέσα στις επόμενες ώρες ή εικοσιτετράωρα θα ξέρουμε όλοι περισσότερα" έβαλε φωτιά. 'Άλλωστε, ύστερα από μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό, κανείς δεν μπορεί να δηλώνει κάτι αυθαιρέτως".


kontranews
: "Ολοταχώς για αυτοδυναμία. Εκλογές στις 11 Οκτωβρίου. Εξαφανίζονται όλα τα μικρά κόμματα".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Την άμεση προσφυγή σε εκλογές έχει αποφασίσει ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο και να απαλλαγεί από τους αποστάτες. Στην κατεύθυνση αυτή ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ή αύριο τις πρωτοβουλίες που έχει αποφασίσει να αναλάβει, προκειμένου να στηθούν κάλπες στις 11 Οκτωβρίου".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αυστηρή επιτήρηση. Πρώτα μέτρα και μετά χρηματοδότηση ζητούν οι δανειστές. Γερμανικό "ναι" με σκληρούς όρους στο τρίτο Μνημόνιο - "Πράσινο φως" από ESM για τα 26 δισ.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το ΔΣ του ESM ενέκρινε τη χορήγηση της πρώτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα ύψους 26 δισ. Από αυτά, τα 10 δισ. θα τοποθετηθούν σε ειδικό λογαριασμό και θα χρησιμοποιηθούν εν καιρώ για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών. Τα 13 δισ. θα εκταμιευθούν άμεσα, προκειμένου να καλυφθούν οι τρέχουσες δανειακές ανάγκες της χώρας, ενώ τα υπόλοιπα 3 δισ. θα δοθούν στην Ελλάδα υπό όρους Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο".


Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
: "'Άνοιξε η "στρόφιγγα". Σήμερα 12 δισ. για χρέος, 1 δισ. για ληξιπρόθεσμα - Στις τράπεζες 10 δισ. - Τον Νοέμβριο 3 δισ."
Η εφημερίδα τονίζει ότι "Εγκρίθηκε χθες το βράδυ η εκταμίευση της προκαταβολής των 26 δισ. του δανειακού προγράμματος, ύψους 86 δισ. από τον ESM με την έγκριση να συνοδεύεται από θετικά σχόλια Ευρωπαίων αξιωματούχων. Από την πρώτη δόση προβλέπεται η εκταμίευση σήμερα το πρωί των 13 δισ. ενώ 10 δισ. κατατίθενται σε ειδικό λογαριασμό για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών".

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: