Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων 31/7/2015

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Όλεθρος για μεσαία εισοδήματα. 'Εκτακτη εισφορά-κεραυνός (6%) για όλους άνω των 50.000 ευρώ από την τρόικα
Η εφημερίδα γράφει ότι...
"Ασήκωτα βάρη στα μεσαία εισοδήματα, ελάφρυνση των πολύ πλουσίων και φόρο-φωτιά σε όσους αμείβονται με μπλοκάκι ή έχουν ατομική επιχείρηση απαιτούν τώρα από την κυβέρνηση οι δανειστές".


ΕΘΝΟΣ
: Διαζύγιο σε δόσεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Νίκη Τσίπρα στον πρώτο γύρο. Το παρασκήνιο και οι μυστικές συσκέψεις
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Σε διαζύγιο αλλά σε δόσεις οδηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη χθεσινή αναμέτρηση στην Κεντρική Επιτροπή, όπου ο Αλ. Τσίπρας κέρδισε τον πρώτο γύρο για τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου τον Σεπτέμβριο".


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
: Προκαταβολή 100% στο φόρο για επιχειρήσεις, μπλοκάκια. Νέο φορολογικό σοκ για 700.000 μικρομεσαίους και επαγγελματίες
Η εφημερίδα γράφει ότι "Η τρόικα ζητεί αλλαγές στο νόμο με τα προαπαιτούμενα που ψηφίστηκε στις 15 Ιουλίου και απαιτεί αύξηση της προπληρωμής φόρου εισοδήματος από το 55% στο 75% για φέτος και στο 100% το 2016. Οι δανειστές ζητούν και αναδρομική αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης από 4% σε 6% για όσους δηλώνουν εισοδήματα πάνω από 50.000 ευρώ".


ΕΣΤΙΑ
: Σε άτακτο φυγή οι επιχειρήσεις. Φορολογία και ακριβός δανεισμός τα κύρια προβλήματα
Η εφημερίδα τονίζει ότι "Το τραγικό δίλημμα για τις ελληνικές επιχειρήσεις συνίσταται στο "χρεωκοπία ή αποδήμησις". Τρεις είναι οι κυρίαρχες αιτίες για την τραγωδία αυτή. Πρώτον, η υψηλή φορολογία η οποία διαμορφώνεται και με το νέο πρόγραμμα, προβλεπόμενης προοπτικής 3ετίας, στο 29%. Επιπρόσθετα προβλέπεται προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος 2016 της τάξεως του 100%".


Η ΑΥΓΗ
: Συντεταγμένη πορεία. Έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το φθινόπωρο. Με όλα τα θέματα στο τραπέζι
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τη σύγκληση εκτάκτου συνεδρίου το φθινόπωρο (τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου) αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αποδεχόμενη κατά πλειοψηφία τη σχετική εισήγηση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα. Στο συνέδριο θα τεθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν τη συμφωνία με τους δανειστές και τη στρατηγική του κόμματος στις νέες συνθήκες".


Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
: Φίλια και εχθρικά πυρά. Ο Αλ. Τσίπρας αντιμέτωπος με τις εσωκομματικές διαφωνίες και τους δανειστές
Η εφημερίδα γράφει ότι "Μορατόριουμ για τη διάσπαση ως τον Σεπτέμβρη "συμφωνήθηκε" στον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από 13 ώρες θυελλώδους συνεδρίασης υιοθετήθηκε από την ΚΕ η πρόταση Τσίπρα για έκτακτο συνέδριο".


Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
: Παράνομοι μετανάστες προσπαθούν να διαφύγουν από το Καλαί
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "Παράνομοι μετανάστες στο Καλαί απομακρύνονται από αστυνομικούς μπροστά στην είσοδο του Ευρωτούνελ που οδηγεί στην Αγγλία. 'Ενας ακόμη μετανάστης έχασε χθες τη ζωή του στο γαλλικό λιμάνι, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από τις αρχές Ιουνίου σε δέκα".


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
: Μαγειρεύουν νέα επίθεση σε Εργασιακά-Ασφαλιστικό. Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΕΕ-ΔΝΤ
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "'Ολο και πυκνώνουν οι διαρροές και οι πληροφορίες για τη νέα επίθεση που μαγειρεύουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με τα επιτελεία των ιμπεριαλιστικών οργανισμών σε Εργασιακά-Ασφαλιστικό".


ΤΑ ΝΕΑ
: Ραντεβού τον Σεπτέμβρη για το ξεκαθάρισμα. 'Ενταση, αντεγκλήσεις και παραιτήσεις στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Ραντεβού τον Σεπτέμβρη για το μεγάλο εσωκομματικό ξεκαθάρισμα έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στους διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ. 'Επειτα από δέκα ώρες συνεδρίασης σε κλίμα συνεχούς έντασης και με 17 στελέχη της ομάδας Ρινάλντι να παραιτούνται, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε την πρόταση του πρωθυπουργού για πραγματοποίηση 'Εκτακτου Συνεδρίου μετά τις καλοκαιρινές διακοπές".


Kontranews
: Ο τόπος έχει πιάσει φωτιά και στον ΣΥΡΙΖΑ παίζουν την κολοκυθιά! Αλέξη δεν πρόκειται να βρεις άκρη, φτιάξε γρήγορα νέο κόμμα"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Την ώρα που ο τόπος έχει πιάσει φωτιά, στον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να παίζουν την κολοκυθιά με μαραθώνιες συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, με διαρκή συνέδρια, κομματικά δημοψηφίσματα, ψηφοφορίες μανιφέστα από τις συνιστώσες και προετοιμασία για νέα περιθωριακά κόμματα της Αριστεράς".


Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
: Στη μέγγενη των capital controls. Το δημοψήφισμα και η τραπεζική αργία προκάλεσαν κατάρρευση του οικονομικού κλίματος
Η εφημερίδα τονίζει ότι "Σε όπλο "μαζικής καταστροφής" για την αγορά τείνουν να εξελιχθούν τα capital controls, η διατήρηση των οποίων για μεγάλο χρονικό διάστημα σίγουρα θα επιφέρει ολέθρια αποτελέσματα στην πραγματική οικονομία".

AΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: