Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Πως θα ήταν σήμερα ο κόσμος «Αν κέρδιζαν οι Ναζί τον πόλεμο»;


Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης
Υπάρχουν πολλοί και όχι μόνο Γερμανοτσολιάδες, που 70 χρόνια μετά τη νίκη πάνω στο ναζισμό και στο φασισμό, υποστηρίζουν ότι... μάταια αντισταθήκαμε στους Φασίστες του Μουσολίνι και στους Ναζί του Χίτλερ.

Μελετώντας για δεκαετίες τα αρχεία των Ναζί, τους λόγους του Χίτλερ, τις συνομιλίες του με τους στρατηγούς του, καθώς και τα αρχεία της Δίκης της Νυρεμβέργης, μας προσφέρει ο γερμανός συγγραφέας Ralph Giordano (1923-2014) σε 384 σελίδες μια αρκετά λεπτομερή εικόνα για το πώς φαντάστηκε ο Αδόλφος Χίτλερ τον κόσμο, μετά από μια ενδεχόμενη νίκη του επί των συμμάχων.

«Η γερμανική φυλή έχει το δικαίωμα να κυβερνήσει τον κόσμο και αυτό το δικαίωμα της φυλής μας θα πρέπει να το κάνουμε κύριο στόχο της εξωτερικής μας πολιτικής. Πιστέψτε με, το σύνολο του εθνικοσοσιαλισμού δε θα έχει καμιά αξία αν περιοριστεί μόνο στη Γερμανία και δεν ασκήσει, για τουλάχιστον 1000 μέχρι 1200 χρόνια, την εξουσία της υψηλής ποιότητας της φυλής μας πάνω σε ολόκληρο τον κόσμο».

Η παραπάνω δήλωση του Χίτλερ από το 1930, δεν αποτελεί μόνο ένα δείγμα της μεγαλομανίας του αλλά μαρτυρεί και το πρόγραμμά του. Ενα πρόγραμμα που δεν ήταν διόλου μυστικό, αλλά το γνώριζε πολύ καλά η πλειονότητα εκείνων που λίγα χρόνια αργότερα του έδωσαν το 44% των ψήφων και άρα συμφωνούσαν με τη μεγαλομανή ιδέα του.

Οι Ναζί είχαν συγκεκριμένα σχέδια μετά την «τελική νίκη-"Endsieg"» για την οποία ήταν σίγουροι. «Αφού, με τη βοήθεια της Ιταλίας και της Ιαπωνίας, υποταχθεί η Ευρώπη, το επόμενο βήμα θα είναι η υποταγή ολόκληρης της ανθρωπότητας και η δημιουργία του Μεγάλου Γερμανικού Ράϊχ. Η Γερμανική Φυλή των Κυρίων οφείλει να επιβληθεί πάνω σε όλο τον πλανήτη».

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, μπορεί η θέση αυτή να διατυπώθηκε αρχικά από τον Χίτλερ και μια μικρή ομάδα έμπιστων του στενού του περιβάλλοντος αλλά στη συνέχεια υιοθετήθηκε από την πλειοψηφία των Γερμανών.

Τα σχέδια για την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο

“Χώρες όπως η Σουηδία, η Δανία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και οι Κάτω Χώρες θα πρέπει να ενσωματωθούν πλήρως ή μερικώς στο Τρίτο Ράιχ. Η Γαλλία και οι χώρες των Βαλκανίων πρέπει να παραμείνουν “σε κατάσταση συνεχούς υποταγής”, ενώ κάποιες περιοχές της βόρειας Γαλλίας θα πρέπει να ενσωματωθούν στο Ράϊχ». Υπήρχαν ήδη σχέδια για μια επιδρομή στην ουδέτερη Ελβετία.
Για τη Μεγάλη Βρετανία, είχε ο Χίτλερ μια ιδιαίτερη θέση. Από τη μια, θεωρούσε ότι «οι Βρετανοί είναι η πιο άρια φυλή μετά τους Γερμανούς αλλά έχουν το μειονέκτημα να κυβερνώνται από “εβραϊκά βρωμογούρουνα - "jüdischen Dreckschweinen" και γι αυτόν το λόγο θα έπρεπε κι αυτοί να υποταχθούν πλήρως».

Ωστόσο, το πιο σημαντικό στοιχείο της ναζιστικής ιδέας για τον επανασχεδιασμό της Ευρώπης και του κόσμου ήταν η κατάληψη της Σοβιετικής Ένωσης και η εξόντωση 30 εκατομμυρίων Σλάβων. Ο Ζωτικός χώρος του “Μεγάλου Γερμανικού Ράϊχ” θα έφτανε μέχρι τα Ουράλια. . Σε διάφορες περιοχές της Σοβιετικής Ενωσης θα χτιζόταν νέες πόλεις στις οποίες θα διέμεναν αποκλειστικά Γερμανοί μαζί με “ευχάριστους” Δανούς, Σουηδούς, Νορβηγούς και Ολλανδούς(όχι Φινλανδούς). Γύρω απ’ αυτές τις πόλεις και σε ένα τόξο 30 έως 40 χιλιομέτρων θα δημιουργούσαν “όμορφα χωριά” στα οποία θα διέμεναν Ρώσοι ως σκλάβοι για να υπηρετούν τους Γερμανούς ως εργατικό δυναμικό. Η Μόσχα, όπως και πολλές άλλες ανατολικοευρωπαϊκές πόλεις θα καταστρεφόταν πλήρως και στη θέση τους θα χτιζόταν τεράστιες τεχνητές λίμνες πόσιμου νερού(είχαν προβλέψει ακόμη κι αυτό). Ολη η Αφρική θα γινόταν αποικία, ενώ στις ΗΠΑ, μετά την εξόντωση των Εβραίων και τη μετεγκατάσταση των Μαύρων στη Μαγαδασκάρη, θα προωθούσαν την κυριαρχία των αμερικανών γερμανικής καταγωγής. Η καθολική, η ορθόδοξη αλλά και άλλες θρησκείες με ιουδαϊκές επιρροές θα απαγορευόταν σταδιακά και στη θέση τους θα προετοιμαζόταν μια νέα που θα βασιζόταν σε ένα συνδυασμό αρχαίας γερμανικής λατρείας του θεού Βόταν μαζί με ινδοπερσικά στοιχεία.

Σχέδια για τη Γερμανία Ναζί αρχιτέκτονες σχεδίαζαν την ανοικοδόμηση απ΄ την αρχή, χωριών και πόλεων. Ολες οι πόλεις του Ράϊχ μέχρι τα Ουράλια θα συνδεόταν με “αυτοκινητοδρόμους- Autobahnen“ και σιδηροδρομικές γραμμές για “Υπέρ-Τρένα” με ταχύτητες πάνω από 200 χιλ. την ώρα. Στο Βερολίνο, στο Μόναχο και σε άλλες μεγαλουπόλεις σχεδιαζόταν τεράστιες λεωφόροι με αψίδες θριάμβου και μεγαλοπρεπή κτίρια. Στις όχθες της λίμνης Chiemsee, νότια του Μονάχου, θα χτιζόταν το “Πανεπιστήμιο του Κόμματος - Partei-Universität“. Είχε ήδη επιλεγεί ο ακριβής χώρος. Για τον πληθυσμό που θα ζει μέσα στο “Γερμανικό Ράϊχ” θα πρέπει να ισχύουν αυστηροί κανόνες. Η ζωή του ατόμου θα πρέπει να ελέγχεται από το κόμμα και μάλιστα από την παιδική ηλικία μέχρι τα βαθιά γεράματα. Το Ράϊχ θα διοικείται από μια ελίτ. Αυτή η ελίτ των "Herrenmenschen- ανθρώπων Κυρίων" θα δημιουργείται από επίλεκτους άνδρες των SS που θα έρχονται σε σεξουαλική επαφή με επίλεκτες γυναίκες της Αριας Φυλής.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κύριο Αλέξανδρο Πιστοφίδη για τα εξαιρετικά άρθρα που μας στέλνει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: