Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων 29/4/2015

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΣΟΚ με τον ΕΝΦΙΑ
Η εφημερίδα γράφει ότι "σοκ προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι η αύξηση του κατώτατου...
μισθού θα υλοποιηθεί σταδιακά και σε βάθος χρόνου, καθώς και ότι η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ μαζί με την αύξηση του αφορολόγητου ορίου στη φορολογία εισοδήματος, που αποτέλεσαν προγραμματικές εξαγγελίες της κυβέρνησης, ενδέχεται να μετατεθούν για το ...2016!"


ΕΘΝΟΣ: Νέοι φόροι και αυστηρές ποινές
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ανατροπές στη φορολογία, αυστηρότερες ποινές για φοροδιαφυγή, υποχρεωτική χρήση του "πλαστικού χρήματος" και αλλαγή του πλαισίου για τις τραπεζικές θυρίδες περιλαμβάνει το νομοσχέδιο -σκούπα που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή".


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ
: Προφητεία Καντιώτη για πείνα και άδεια Αθήνα!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "για τον Αυγουστίνο (Καντιώτη), τον παλαιό Μητροπολίτη Φλωρίνης, έχουν ειπωθεί περίπου τα πάντα, τόσο από φίλους όσο και απο εχθρούς της Ορθοδοξίας! Όσοι τον συμπαθούσαν τον είχαν αποκαλέσει ακόμη και "Εθνάρχη" του σύγχρονου ελληνισμού, λόγω του μεγάλου του έργου , σε κηρύγματα και σε κοινωνική προσφορά, επί σειρά δεκαετιών σε μία εθνικά ευαίσθητη περιοχή της ελληνικής Μακεδονίας . Στην αντίπερα "όχθη" , όσοι ήταν πολέμιοί του, τον χαρακτήρισαν ως "Χομεϊνί" του ελληνικού Βορρά, επειδή υπήρξε (δήθεν) "αυταρχικός" και είχε εγκαθιδρύσει στην περιφέρειά του μια μικρή "θεοκρατία..".


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
: "Κλείδωσε" ο ΕΝΦΙΑ ανοίγουν ασφαλιστικό-εργασιακά
Η εφημερίδα γράφει ότι "με δέσμευση ότι οι αλλαγές σε αφαλιστικό και αγορά εργασίας θα έχουν συμφωνηθεί πριν από το τέλος Ιουνίου , η κυβέρνηση "παίζει το τελευταίο της χαρτί" για να πετύχει τώρα μια επιμέρους συμφωνία με τους δανειστές και να ξεφύγει από τον ασφυκτικό κλοιό της έλλειψης ρευστότητας. Η κίνηση αυτή θεωρείται ως η απόλυτη υποχώρηση από την πλευρά της Αθήνας και παράλληλα η κίνηση η οποία θα αλλάξει οριστικά τη ροή των διαπραγματεύσεων οδηγώντας σε συμφωνίες μέσα στις επόμενες μέρες".


ΕΣΤΙΑ
: Σε αμηχανία ο Πρωθυπουργός
Η εφημερίδα τονίζει ότι "θα μπορούσε κανείς να καταγγείλη δριμύτατα τον κ. Τσίπρα για όσα είπε και δεν είπε κατά την προχθεσινή συνέντευξη. Για την αθέτηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων, την ομολογία λαθών και ατυχών χειρισμών που δεν επιδέχονται δικαιολογία, τον χαμένο χρόνο για την οικονομία και όλα τα άλλα που χαρακτηρίζουν το πρώτο τρίμηνοης πρωθπουργίας του. Όμως είναι ο εκλεγμένος Πρωθυπουργός της χώρας. Αυτόν επέλεξαν οι πολίτες να κυβερνήσει. Επομένως αυτό που πρέπει να εύχεται κανείς είναι να προσαρμοσθεί το ταχύτερο δυνατόν στον ρόλο του, ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του. Να απαλλαγεί από την αμηχανία που ήταν προφανής κατά την μεταμεσονύκτια συνέντευξη και να προχωρήσει σε έργα υπό το φως της ημέρας'".


Η ΑΥΓΗ
: Στην τσιμπίδα της εφορίας οι "χρυσοί" καταθέτες
Σύμφωνα με την εφημερίδα "την άμεση και στενή συνεργασία των δυο κυβερνήσεων για τη φορολόγηση των καταθέσεων Ελλήνων στο εξωτερικό, ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, αποφάσισαν ο Γ. Βαρουφάκης και ο Π. Νικολούδης κατά τη χθεσινή τους συνάντηση με τον Ελβετό υφυπουργό Οικονομικών Ζαν ντε Βαντβίλ".


Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
: "Οι Βερολινέζοι
Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε κοινό μονοπάτι βαδίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, επιχειρώντας να εξισώσουν τη σημερινή κυβέρνηση με τη δική τους συγκυβέρνηση. Αυτό αποδεικνύει η επίθεση κατά του πρωθυπουργού χθες στη Βουλή, με αφορμή τη συνέντευξή του και την ανοιχτή προοπτική δημοψηφίσματος".


Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
: Αμνηστία στο αδήλωτο χρήμα
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στη νομιμοποίηση αδήλωτων εισοδημάτων, είτε βρίσκονται σε τράπεζες του εξωτερικού είτε στο εσωτερικό, προχωρά η κυβέρνηση. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μετά τη συνάντησή του με τον Ελβετό υφυπουργό Οικονομικών Ζαν ντε Βαντβίλ και τον υπουργό Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει σχετικό νομοσχέδιο".


Ο ΛΟΓΟΣ
: "Ασπίδα" της καρδιάς η μεσογειακή διατροφή
Η εφημερίδα διερωτάται εάν "θα μπορούσε η μεσογειακή διατροφή να αποτελέσει τον κύριο μηχανισμό πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του καρκίνου; Στο ερώτημα αυτό επιχειρούν να απαντήσουν δεκάδες επιστημονικές μελέτες που έγιναν μετά το 1950 σε περιοχές της Ευρώπης και συζητήθηκαν χθες, για μια ακόμη φορά, με αφορμή μια νέα επιστημονική έρυενα με θέμα "Μεσογειακή διατροφή: Τα οφέλη , το παρελθόν, τον παρόν το μέλλον".


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
: Εφαρμοστικός νόμος" με πρώτη δόση αντιλαϊκών απαιτήσεων!
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με "κόκκινη γραμμή" την αντιλαϊκή συμφωνία της 20ής Φλεβάρη συνεχίζονται τα παζάρια ανάμεσα στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους "θεσμούς" της τρόικας για λογαριασμό του κεφαλαίου . Σε πρώτο πλάνο, προβάλλουν η διαμόρφωση και η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου, όπου θα περιλαμβάνονται ορισμένα από τα "προαπαιτούμενα" αντιλαϊκά μέτρα για το κλείσιμο της ενδιάμεσης συμφωνίας και το "γεφύρωμά της" με τη νέα συμφωνία που θα έρθει τον Ιούνη".


ΤΑ ΝΕΑ
: Το πεντοζάλι του ΣΥΡΙΖΑ
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "επιχείρηση προετοιμασίας-τόσο της κοινής γνώμης όσο και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας- για τη λήψη μέτρων που ελπίζεται ότι θα οδηγήσουν σε έναν "έντιμο συμβιβασμό" άρχισε η κυβέρνηση. Μετά τις αλλαγές στη διαπραγματευτική ομάδα, ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στο Star, αλλά και στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ,εμφανίσθηκε έτοιμος για στροφή σε κρίσιμα θέματα που ενδιαφέρουν τους δανειστές"


Kontranews
: Η αποκαθήλωση των νταβατζήδων της ενημέρωσης αύριο στη Βουλή
Σύμφωνα με την εφημερίδα "με την κατάθεση αύριο στη Βουλή του νομοσχεδίου που προβλέπει την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, τελειώνει οριστικά και αμετάκλητα το επικίνυνο για το λαό και τη Δημοκρατία μονοπώλιο των νταβατζήδων της ενημέρωσης".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Έρχονται νέοι φόροι
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "χωρίς παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά αλλά με νέους φόρους, υποχρεωτική χρήση του "πλαστικού χρήματος" και αυστηρότερες ποινές για φοροδιαφυγή παρουσιάζεται σήμερα στο Brussels Group και το Euroworking-Group το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης. Στόχος να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και να "ξεκλειδώσει" κάποια υποδόση από τα 7,2 δισ. ευρώ".


Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
: Τόσο κοντά, τόσο μακριά
Η εφημερίδα τονίζει ότι "δείγμα γραφής" από την κυβέρνηση περιμένουν μέσα στις επόμενες μέρες αξιωματούχοι της Ευρωζώνης και εταίροι, ώστε να είναι σε θέση να κρίνουν το κατά πόσο οι αλλαγές στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, αλλά και η έκφραση της βούλησης της Αθήνας για επιτάχνυση των συζητήσεων θα φέρουν αποτελέσματα και στην πράξη."

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: